واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1394/06/28-به گزارش ایرنا این جشنواره از روز سه شنبه با حضور 28 استان در بخش صنایع دستی و 18 گروه موسیقی، آیینی و نواهای استان های مختلف در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی استان گلستان در گرگان آغاز بکار کرده بود.
در آیین پایانی جشنواره نهم ضمن تجلیل از برترین هنرمندان صنایع دستی و هنری شامل رحیمه رحیمی ، خلیل گلزاری ، کبوتر کاووسی و محمدرضا گلرد، همچنین از مسعود افندی بعنوان دهیار برتر در بخش گردشگری روستایی از قرق گرگان تجلیل شد.
در بخش موسیقی از گروه های آذربایجان شرقی و بوشهر به عنوان برترین های موسیقی سنتی و بخش آواها و نواها و از خوزستان در بخش سیاه چادر برتر قدر دانی شد.
برپائی مراسم عروسی طبق سنت و آداب و رسوم قوم های ترکمن، سیستانی و کتولی از نکات قابل توجه در این جشنواره بود که با حضور اقوام این زوج ها ، آیین های سنتی و محلی آنان نیز اجرا شد.
با توجه به استقبال بی نظیر مردم گلستان از هشت جشنواره قبل، برند جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین به نام گلستان ثبت شده و همه ساله مردم در مهر ماه منتظر برگزاری آن هستند، هرچند امسال تصمیم به برپایی آن در آخرین روزهای ماه تابستان گرفته شد.
از سوی دیگر جشنواره نهم فراز و نشیب هایی داشت که از آن جمله می توان به کمبود فضای پارکینگ در محوطه محل برگزاری، ترافیک بسیار در مسیر ورودی به نمایشگاه و نبود سرویس های بهداشتی مناسب اشاره کرد.
یکی از اقدامات جدید در جشنواره تهیه بلیط برای بخش موسیقی بود، در حالی که در هشت دوره گذشته بازدید کنندگان به رایگان در سالن های اجرای موسیقی حضور پیدا می کردند.
مسوولان برگزاری جشنواره دلیل خرید بلیط 30 هزار ریالی را برای هر نفر واگذاری موسیقی جشنواره به بخش خصوصی بیان کردند و از سوی دیگر معتقد بودند که این مبلغ در واقع کمک به بخش فرهنگی و هنری استان گلستان است.
هرچند بازدیدکنندگان شب اول جشنواره بلیط تهیه نکردند ، اما در شب های دیگر اجرا شد.
از سوی دیگر بازدید کنندگان معتقد بودند که صنایع دستی و هنری و سوغات استان های مختلف که در جشنواره ارایه شده، گران بوده که باعث خرید کم آنان شده است.
در نظر گرفتن مکانی برای برپائی خانه های روستایی استان گلستان به تعداد هفت روستای هدف گردشگری و آشنائی با آداب و سنن روستاییان از دیگر نکات قابل توجه در این جشنواره بود که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
ایجاد غرفه ‘من بهارم’از سوی یک تشکل خیریه برای کمک به کودکان سرطانی در محوطه روباز نمایشگاه، غرفه جمع آوری درب بطری از سوی تشکل غیردولتی رفتگران طبیعت در سالن صنایع دستی، برپائی غرفه صنایع دستی ویژه کودکان سندرمی موسسه بهکوش گرگان که توانمندی ها و تولیدات خود را عرضه کرده بودند، از دیگر نکات زیبای این جشنواره بود.
همچنین استفاده از دوربین مخفی برای ضبط عکس العمل بازدید کنندگان در خصوص لزوم جمع آوری بطری آب مچاله شده در وسط سالن از دیگر نکات بود که برخی بازدید کنندگان نسبت به آن بی تفاوت و برخی دیگر از جمله یک کودک 10 ساله اقدام به برداشتن و انداختن آن در سطل زباله کرد.
برگه های تبلیغاتی غرفه های مختلف که بیشتر بازدید کنندگان آن را در کف سالن ها رها می کردند و پخش زنده اذان یکی از قاریان گلستانی در سالن ها و محوطه نمایشگاه از دیگر نکات بود.
مراسم پایانی جشنواره نیز برخلاف روال معمول بدون انجام سخنرانی برگزار و مسوولان ترجیح دادند که وقت بازدید کنندگان بیشتر صرف استفاده از بخش نواها، موسیقی سنتی و آیین های بومی محلی شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در پایان این جشنواره گفت که تصمیم گرفته شده جشنواره دهم فرهنگ اقوام ایران زمین در محوطه پارک جنگلی قرق در 20 کیلومتری شرق گرگان برگزار شود.
ابراهیم کریمی در این زمینه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به اینکه کلنگ احداث موزه روستائی گلستان چندی پیش با حضور مسوولان کشوری در پارک جنگلی قرق به زمین زده شد و نیز مناسب بودن فضای این موزه ،جشنواره دهم با امکانات، خدمات و برنامه های شاد و متنوع سال آینده در این مکان برگزار خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: با برنامه ریزی های صورت گرفته جشنواره دهم به صورت بین المللی و با حضور کشورهای مختلف در بخش های صنایع دستی و هنری و موسیقی برگزار می شود.
برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی، معرفی جاذبه های گردشگری، سوغات استان ها و اجرای مراسم آیینی و موسیقی اقوام از جمله برنامه های جشنواره نهم بود.
در مجموع 12 سیاه چادر و آلاچیق نیز از فارس، گلستان، خوزستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری و برخی استان های دیگر در محوطه روباز محل برگزاری جشنواره برپا شد تا مردم از نزدیک با نوع زندگی چادرنشینان کشور آشنا شوند.
18 گروه موسیقی و آیینی نیز در طول چهار روز برگزاری جشنواره از ساعت 17 الی 22 به اجرای برنامه پرداختند.
استان های خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، هرمزگان، بوشهر، کردستان و آذربایجان در این بخش به اجرای برنامه پرداختند.
همچنین 169 غرفه جشنواره به بخش های صنایع دستی ، سوغات و گردشگری اختصاص داشت.
استان گلستان به لحاظ تنوع اقلیم اعم از دریا، جنگل، کوهستان، دشت و بیابان و نیز تعدد اقوام که حدود 20 قوم را شامل می شود و نیز فرهنگ های مختلف به نگارستان ایران معروف است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]