واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اقدامات لازم برای درج زادگاه شهید«دریاقلی سورانی» در کتاب ششم ابتدایی انجام شود استانها > چهارمحال و بختیاری - ایسنا نوشت ،معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور بر ضرورت درج زادگاه شهید «دریاقلی سورانی» در کتاب ششم ابتدایی تاکید کرد.
سردار غلامعلی حیدری با اشاره به داستانهای فداکاری دهقان فداکار و ریزعلی خواجوی در کتب ابتدایی، اظهارکرد: اکنون وقتی جان نثاری شهید دریاقلی سورانی را میشنویم میبینیم چه انسانهایی چه کارهای بزرگی برای این کشور انجام دادهاند.
وی تاکید کرد: باید شهید دریاقلی سورانی(ناجی آبادان) را به جهانیان بشناسانیم چراکه کار عظیمی را برای این کشور انجام داده است.
حیدری افزود: باید هر چه سریعتر اقدامات لازم برای درج زادگاه این شهید والامقام در کتاب درسی ششم ابتدایی انجام پذیرد و تا سال تحصیلی آینده این مهم تحقق پیدا کند زیرا درس فداکاری شهید دریاقلی سورانی در کتاب فارسی سال ششم ابتدایی آمده است اما نامی از زادگاه این شهید فداکار در آن قید نشده است.
گفتنی است ، «دریاقلی سورانی» در سال ۱۳۲۴ در روستای «یانچشمه» از توابع شهرستان بن در استان «چهارمحال و بختیاری» چشم بر جهان گشود. دوران کودکی را در آنجا گذراند و بعد از مدتی در دوران جوانی به آبادان مهاجرت میکند. دریاقلی سورانی اوراق فروشی بود که در گوشهای از «کوی ذوالفقاری» آبادان و در گورستانی از اتومبیلهای فرسوده زندگی میکرد.
در جریان حمله عراق به ایران، پس از سقوط خرمشهر، در نهم آبان ماه سال ۱۳۵۹ ارتش عراق تصمیم گرفت که آبادان را نیز اشغال کند و به همین دلیل، این شهر را محاصره و از سمت کوی ذوالفقاری به سمت شهر حمله کرد. تقدیر این بود که هنگامی که دشمن، غافلگیرانه از رودخانه بهمنشیر گذشته و وارد آبادان شده بود، تنها دریاقلی متوجه حضور و نیت شوم دشمن بشود. این بخش از شهر، دور از مرکز آبادان بود و با توجه به درگیریهای فراوان، نیروهای زیادی در آنجا نبود تا آن که دریاقلی سورانی با دوچرخه به سمت شهر حرکت کرد تا مسئولان سپاه را خبر کند و همانطور که رکاب می زد، فریادکنان مردم را به سمت ذوالفقاری هدایت کرد. مردم نیز با شنیدن فریادهای التماسگونه او از خانهها بیرون آمدند و با هر چه در دست داشتند، از چوب و چاقو و بیل و کلنگ به سمت ذوالفقاری حرکت کردند. در همین هنگام، دریاقلی که دوچرخهاش پنچر شد، دید که دیگر قادر به حرکت نیست، بنابراین پیاده شده و با دویدن خود را به سپاه آبادان رساند و موضوع را به فرماندهی سپاه گفت و نیروهای سپاه و بسیج هم سریع به سمت ذوالفقاری حرکت کردند، سورانی سپس پیاده به سمت مقر هنگ ژاندامری دویده و نیروهای خودی را از حمله عراقیها آگاه میسازد. او اینگونه از سقوط آبادان جلوگیری میکند. دریاقلی سورانی در آن شب پاییزی با شجاعت و عزمی شگفت، مسافتی 9 کیلومتری را با وجود حضور دیدبانان دشمن و خطرات موجود با دوچرخه کهنه خودش پشت سر گذاشت تا این خبر را به مدافعان شهر برساند و پس از آن بود که با حضور رزمندگان و مردم شهر، دشمن به آن سوی بهمنشیر رانده شد. وی در کشاکش این ماجرا بر اثر ترکش خمپاره مجروح شد و در راه پشت جبهه در قطار درگذشت.
با مقاومت مردم، نیروهای عراقی در تصرف آبادان ناکام مانده و مجبور به عقبنشینی شدند. در صورت سقوط آبادان ارتش عراق توان یورش به شیراز را پیدا میکرد. اگر هشیاری، عزم و دلیری این مرد نبود، کسی نمیداند چه رخدادهای تلخی پیش میآمد و سرانجام چه سرنوشتی برای مردم ایران رقم میخورد و دست کم این بود که آبادان با تلفاتی سنگین سقوط میکرد و باز پس گرفتنش نیازمند نبردهایی خونینتر و پرهزینهتر از فتح خرمشهر بود.
کلید واژه ها: استان چهارمحال و بختیاری -
شنبه 28 شهریور 1394 - 10:39:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]