واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تلاش عربستان برای جلب نظر اندونزی/ پیشنهاد 10 میلیارد دلاری
"جوکو ویدودو" رئیس جمهور اندونزی هفته جاری در نخستین سفر خاورمیانه ای خود به عربستان، قطر و امارات متحده عربی سفر کرد و در شهر جده با پیشنهاد سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری شرکت نفتی "آرامکو" عربستان در این کشور جنوب شرق آسیا مواجه شد.
کد خبر: ۵۳۲۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷ - 18 September 2015
"جوکو ویدودو" رئیس جمهور اندونزی هفته جاری در نخستین سفر خاورمیانه ای خود به عربستان، قطر و امارات متحده عربی سفر کرد و در شهر جده با پیشنهاد سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری شرکت نفتی "آرامکو" عربستان در این کشور جنوب شرق آسیا مواجه شد.
به گزارش «تابناک»، "جوکووی" این سفر را با توجه به شرایط اقتصادی اندونزی و کمبود انرژی برنامه ریزی کرد و جذب سرمایه، فروش سلاح و همکاری های اجتماعی را نیز مدنظر داشت.
پیشنهاد سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری آرامکو مهمترین بخش این سفر بود و نشان می داد عربستان برای جلب نظر اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان که می تواند در معادلات سیاسی منطقه ای و جهان اسلام تاثیرگذار باشد، تلاش می کند.
"سلمان بن عبد العزیز" پادشاه عربستان نیز برای دیدار رئیس جمهور اندونزی از ریاض به جده سفر کرد تا بتواند نشان دهد این کشور برای وی اهمیت دارد و بر دیدگاه های جوکو ویدودو معروف به جوکووی تاثیر بگذارد.
رئیس جمهور اندونزی نیز پس از دیدار از عربستان، امارات و قطر، دستاوردهای سفر را بیش از اهداف مدنظر دانست.
البته جوکووی برای دیدار با مقامات بلندپایه عمان در این سفر منطقه ای نیز برنامه ریزی کرده بود که رسانه های اندونزی اعلام کردند این سفر بنابه دلیلی لغو شده است.
کارشناسان معتقدند استقبال مقامات عربستان، امارات و قطر از جوکووی نشان می دهد این سه کشور عرب شورای همکاری خلیج فارس بدنبال جلب نظر جاکارتا هستند، هر چند در برخی بخش ها تضادها زیادی بین دو طرف وجود دارد.
"اسمیت الهدر" مدیر اجرایی موسسه آموزش دموکراسی نیز در مقاله ای تحت عنوان "اندونزی، بین عرب ها و ایران" که روزنامه "تمپو" روز جمعه آن را منعکس کرد به این سفر پرداخت و نوشت: این سه کشور که به همراه عمان، بحرین و کویت شورای همکاری خلیج فارس را تشکیل می دهند از جوکووی به گرمی استقبال کردند.
این روزنامه نوشت: پادشاه عربستان حتی از ریاض پایتخت پرواز کرد و برای دیدار جوکووی به شهر جده آمد.
تمپو نوشت: شرکت نفتی آرامکو سعودی نیز متعهد به سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه، ذخیره سازی و ایجاد سیستم توزیع سوخت در اندونزی شد.
"جوکو ویدودو در امارات متحده عربی و قطر نیز به گرمی مورد استقبال قرار گرفت و موافقتنامه هایی برای همکاری اجتماعی، سیاسی و اقتصادی امضا شد."
کارشناسان معتقدند جلب نظر اندونزی برای حمایت از سیاست های تند شورای همکاری خلیج فارس بسیار مشکل است و به همین دلیل نیز روزنامه تمپو، نوشت: موقعیت اندونزی در تقابل با شورای همکاری خلیج فارس است که مسیر جنگ را در یمن انتخاب کرد. موضع سیاسی اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مسلمان جهان در مورد درگیری ها در جهان اسلام قطعا بسیار مهم است.
مدیر اجرایی موسسه آموزش دموکراسی نیز در مورد تلاش برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای جلب نظر اندونزی، می گوید اندونزی موضع بیطرفی در مورد عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن دارد. قبل از حمله ائتلاف به رهبری عربستان به یمن، ریاض از اندونزی برای شرکت در این حمله دعوت کرد، اما جاکارتا آن را نپذیرفت.
وی با اشاره به فعال بودن سفارتخانه اندونزی در سوریه، عراق و لبنان در حالی که سفارت اعضای شورای همکاری خلیج فارس تعطیل شده اند، گفت به نظر می رسد عربستان سعودی، قطر و امارات می خواهند نظر اندونزی را برای قرار گرفتن در سنگر آن ها جلب کنند.
"اسمیت الهدر" در ادامه با تاکید بر هوشیاری اندونزی در برابر برنامه این کشور برای جلب نظر جاکارتا، تصریح کرد: اندونزی باید با توجه به اهداف خود، برای آسیب نرسیدن به روابط با همه کشورها هوشمند باشد.
وی معتقد است در شورای همکاری خلیج فارس نیز یک صدا وجود ندارد و دلیل این امر را پیشنهاد امارات برای حل بحران سوریه با همکاری مصر و اردن دانست.
پایگاه اینترنتی پانوراما خاورمیانه اخیرا نوشت: امارات عربی متحده، برای تشکیل ائتلافی متشکل از سه کشور مصر، اردن و امارات با هدف ایجاد اجماع برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه با بقای بشار اسد در قدرت و طراحی مجدد پرونده های منطقه ای از جمله پرونده یمن تلاش می کند.
مدیر اجرایی موسسه آموزش دموکراسی اعلام کرد در مواجهه با بحران یمن نیز عمان حاضر به پیوستن به شورای همکاری خلیج فارس نشد، در حالی که آشکارا قطر نیز از اخوان المسلمین مصر پشتیبانی می کند.
وی تاکید دارد مسلمانان اندونزی میانه رو و مقاوم هستند و روابط خوبی با ایران، همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس، عراق، سوریه، فلسطین و یمن دارند. این امر می تواند خوب باشد اگر اندونزی به عنوان عضو سازمان همکاری اسلامی نقش حافظ صلح را ایفا کند. موقعیت امن و صلح آمیز می تواند جهان اسلام را به سوی آینده ای بهتر سوق دهد.
ایرنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]