واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جلوگیری از کاهش کیفیت تصاویر در فیس بوک
اگر از کابران شبکه اجتماعی فیس بوک باشید حتما تا به حال چند مرتبه به آپلود عکس و تصاویر روی حساب شخصی خود اقدام کرده اید. اگرچه فیس بوک مکان بسیار خوبی برای به اشتراک گذاری عکس ها با دیگران است، اما این شبکه اجتماعی در مقایسه با سایت های دیگر از روش فشرده سازی عکس سختگیرانه تری استفاده می کند.
هفته نامه عصر ارتباط: اگر از کابران شبکه اجتماعی فیس بوک باشید حتما تا به حال چند مرتبه به آپلود عکس و تصاویر روی حساب شخصی خود اقدام کرده اید. اگرچه فیس بوک مکان بسیار خوبی برای به اشتراک گذاری عکس ها با دیگران است، اما این شبکه اجتماعی در مقایسه با سایت های دیگر از روش فشرده سازی عکس سختگیرانه تری استفاده می کند که در مواردی حتی به کاهش چشمگیر کیفیت تصاویر آپلودی منجر می شود. در ادامه به چند روش برای کاستن از اثر این فشرده سازی و آپلود عکس ها با کیفیت بالا اشاره می کنیم.
چگونه فیس بوک عکس های شما را به هم می ریزد
فیس بوک یک شبکه اجتماعی فوق العاده بزرگ و وسیع است که بنابر آمار رسمی در طول هر روز نزدیک به 350 میلیون تصویر روی آن آپلود می شود. با یک حساب سرانگشتی متوجه خواهیدشد سرورهای این شبکه اجتماعی چه میزان از اطلاعات را باید در طول روز پردازش کنند و برای کاهش بار این پردازش فیس بوک به فشرده سازی تصاویر آپلودی اقدام می کند. فشرده سازی با کوچک کردن ابعاد تصویر آغاز شده و در صورت نیاز به کاهش کیفیت تصویر منتهی می شود.
در گام اول شاید اثر این فشرده سازی چندان آزاردهنده به نظر نرسد اما پس از گردش تصویر آپلودشده در اینترنت و پس از چند مرتبه دانلود، به اشتراک گذاری و آپلود مجدد در سرویس های مختلف در نهایت عکس زیبای شما به عکسی نازیبا و غیرقابل تحمل مبدل خواهدشد.
برای آزمایش این موضوع کافی است یک تصویر دلخواه و باکیفیت را چند مرتبه روی حساب فیس بوک خود را آپلود کنید و سپس دانلود و بار دیگر آپلود کنید. با انجام پشت سر هم این کار خواهید دید در نهایت کیفیت تصویرتان تا چه اندازه پایین آمده است.
جالب است بدانید این عملیات فشرده سازی روی تصاویری که تنها حاوی نوشته هستند نیز انجام می گیرد و پس از کاهش کیفیت تصویر، نوشته درون آنها ممکن است دیگر خوانا نباشد.
فرض کنید شخصی یک مطلب جالب روی توییتر خود قرار می دهد، شما که حوصله کپی کردن مطلب را ندارید از آن اسکرین شات تهیه کرده و سپس تصویر نوشته را روی فیس بوک قرار می دهید، دوست تان با دیدن متن تصویر آن را ذخیره کرده و از طریق پیام رسان فیس بوک آن را با دوستان خود به اشتراک می گذارد؛ این عملیات چند مرتبه ادامه پیدا کرده و با فشرده سازی های پی در پی احتمالا در نهایت چیزی به جز یک تصویر مبهم از نوشته زیبا باقی نخواهدماند.
این تنها فیس بوک نیست که عملیات فشرده سازی را روی تصاویر آپلودی انجام می دهد، بلکه شبکه های اجتماعی و سرویس های دیگر نظیر اینستاگرام، توییتر، Tumblr و تقریبا تمام سایت هایی که می توان روی سرورهای آنها عکس آپلود کرد، از عملیاتی مشابه برای کاهش بار پردازشی بهره می گیرند؛ اگرچه به نظر می رسد الگوریتم مورد استفاده فیس بوک از همه سختگیرانه تر است.
برای مقابله با این مشکل و حفظ کیفیت عکس ها پس از آپلود چه می توان کرد؟ متاسفانه نمی توان از فشرده سازی عکس ها توسط فیس بوک جلوگیری کرد، اما روش هایی برای کاهش اثر منفی این عملیات روی تصاویر آپلودی وجود دارد. می توان تصاویر را پیش از آپلود شخصا دستکاری کرد یا از میزبان های مجزا برای آپلود تصویر و سپس به اشتراک گذاری آن روی صفحه فیس بوک خود استفاده کرد.
استفاده از ابزارهای داخلی فیس بوک
بدون متوسل شدن به سرورهای جداگانه و تنها با استفاده از ابزارهای داخلی فیس بوک و البته رعایت چند نکته می توان اثر فشرده سازی تصاویر روی عکس های آپلودی را کاهش داد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
رعایت اندازه پیشنهادی فیس بوک
تصاویری با حداکثر پهنای 2048 پیکسل آپلود کنید. بنابر توصیه های فیس بوک، 2048 پیکسل یک پهنای ایده آل برای تصاویر کیفیت بالا است. با رعایت این نکته تصاویر آپلودی همچنان فشرده سازی خواهندشد، اما این عملیات تاثیر زیادی روی آنها نمی گذارد.
ساخت آلبوم های کیفیت بالا در زمان آپلود
فیس بوک از گزینه ساخت آلبوم های کیفیت بالا برخوردار است و برای فعال سازی آن باید در زمان ساخت آلبوم عکس های خود، تیک گزینه High Quality را فعال کنید. با این کار تصاویر آپلودی با حداکثر کیفیت ممکن آپلود شده و از تاثیر منفی عملیات فشرده سازی کاسته می شود.
به اشتراک گذاری لینک مستقیم تصویر
اگر با یک تصویر جالب در فضای آنلاین برخورد کرده اید و قصد دارید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید، به جای ذخیره و سپس آپلود تصویر، لینک تصاویر انتخابی را به شکل مستقیم با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
اگر تصویر مدنظرتان را در فیس بوک دیده اید با استفاده از گزینه Share آن را روی صفحه فیس بوک خود قرار دهید.
استفاده از سرورهای مجزا
استفاده از سرورهای مجزا از فیس بوک می تواند راه حل بسیار خوبی برای جلوگیری از کاهش کیفیت تصاویر باشد. سرویسی مانند Imgur عکس هایی با حداکثر حجم پنج مگابایت را تقریبا با کیفیت واقعی آنها روی سرور خود قرار می دهد و سپس می توان از لینک تولید شده تصویر در صفحه فیس بوک استفاده کرد.
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]