واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۱ب.ظ)
مشاور رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني: کشف 68 نوع ماده معدني در هفت درصد از خاک کشور موج-مشاور رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني اعلام کرد:بيش از 68 نوع منابع معدني در اکتشاف حدود 100 هزار کيلومتر از کل مساحت کشور که تنها هفت درصد از پهنه سرزمين يک ميليون و 648 هزارمترمکعبي يافت شد.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر بزرگمهر در سومين اجلاس معدن و صنايع معدني کشور با تاکيد بر اينکه ارزش ذخائر معدني کشور توسط برآورد اوليه 700 ميليارد دلار است و با اکتشافات جديد اين رقم تا 1400 ميليارد دلار تخمين زده شده است، افزود: ايران داراي هفت درصد ذخائر معدني کل جهان است.
وي با اشاره به وجود منابع معدني از جمله مس، سنگآهن و روي به صورت شاخص در ايران اظهار کرد: کشوري با منابع معدني غني داريم که ظرفيتهاي بسياري دارد. معدن، نقش به سزايي در اقتصاد و اجتماعي کشور با توجه به شرايط اقتصادي کنوني دارد و اين بخش علاوه بر اينکه ميتواند ارزش مستقيم و اشتغال زايي ايجاد کند، موجب تحرک ساير بخشهاي اقتصادي نيز ميشود.
مشاور رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني با تاکيد بر اينکه بايد به مسائلي از قبيل چگونگي جذب سرمايه در توسعه معادن، رفتار با حوزه معدن در پساتحريم وچگونگي توسعه و رونق معادن توجه شود، گفت: بايد مزيتهاي رقابتي را به جهان معرفي کنيم. در حال حاضر 68 نوع ماده معدني در ذخائر کشور يافت شده که با اکتشافات جديد به 80 نوع ماده معدني ميرسيم. ايران در رتبه پانزدهم قدرت معدني جهان قرار دارد، چرا که 27 ميليون تن ذخائر کشف شده و 57 ميليون تن ذخائر بالقوه داريم. با اکتشافاتي که در سال گذشته صورت گرفت 250 ميليون تن به ذخائر سنگ آهن، 200 ميليون تن به ذخائر زغالسنگ و 30 ميليون تن به ذخائر طلا افزوده شده است.
بزرگمهر با اشاره به اينکه سهم معدن در توليد ناخالص ملي يک درصد و صنايع معدني پنج درصد است،تصريح کرد: با توجه به ميانگين 16 درصدي سهم معدن در برخي کشورهاي توسعه يافته مشاهده ميشود نياز صنايع معدني کاملاً ملموس است.يک درصد اشتغال دنيا در بخش معادن ايجاد شده و معادن به صورت اصولي در توسعه مناطق دورافتاده نقش مؤثر دارد.
وي خاطر نشان کرد: ايران در بخش فولاد رتبه پانزدهم، در سيمان رتبه نهم، در سنگ آهن رتبه دهم، در آلومينيوم رتبه بيستوچهارم، در مس رتبه نهم و در سنگهاي تزييني رتبه دوم را دارد. ايران در مسير کمربند مواد معدني فلزي و غيرفلزي قرار گرفته است و استانهاي يزد، کرمان، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، گلستان و...داراي حجم بسياري از ذخائر معدني هستند.
بزرگمهر با تاکيد بر اينکه براي رکود از شرايط اقتصادي کنوني طرحهاي نيمهتمام و راکد بررسي و طرحهاي واجد ارزش در توجيه اقتصادي انتخاب شوند، گفت:در ايميدرو 24 هزار و 165 ميلياردتومان سرمايهگذاري شده است که از اين ميان 1634 ميليارد تومان با مشارکت بخش خصوصي صورت گرفته است.استقبال بخش خصوصي در اين حجم گوياي چشمانداز مطلوب از بازدهي سرمايهگذاري در معدن است و تکميل طرحهايي از جمله سيمان ونزوئلا و آلومنيوم المهدي از جمله کارهاي ايميدرو محسوب ميشود. در سال 1394 نيز 10 طرح جديد شامل طرحهاي اسفنجي چادگان، چهار محال و بختياري و تيتانيوم کهنوج با سرمايهگذاري 372 ميليارد دلار تکميل و آماده اجرا ميشود.
مشاور رئيس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني با تاکيد بر اينکه با ازاي هر شغل در بخش معدن 13 شغل در پايين دست ايجاد ميشود، گفت: با اجراي اکتشافات جديد شش ميليارد تن منابع معدني به ذخائر قطعي افزوده خواهد شد و براي اجراي مراحل بعدي پس از اکتشاف 200 هزار کيلومتر کشور با کشورهاي پيشرفته دنيا از جمله استراليا و آفريقاي جنوبي در کنار کشورهاي اروپايي مذاکره کرده و ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]