واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۴۳ب.ظ)
لزوم طراحي «نظام مديريت تغيير» با هدف اصلاح بافت تاريخي موج-وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه در ۳۵ سال گذشته مراکز شهرها عمدتا تخريب شدند، گفت: بايد با استفاده از فرهنگسازي و آموزش به اين سمت حرکت کنيم که نيازي به توسعه شهرها در مناطق پيراموني نيست و بايد مناطق مرکزي شهرها احيا و بازسازي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، در پنجمين نشست ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودههاي و محلههاي هدف بهسازي، احياء و بافتهاي ناکارآمد شهري که به رياست وزير راه و شهرسازي و با حضور محمد سعيد ايزدي (دبير ستاد)، سيد محمد پژمان و امير اميني معاونان وزير راه و شهرسازي، اعضاي هيأتمديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، سيد حميد کلانتري معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و نمايندگان ديگر دستگاهها برگزار شد، گفت: بايد انديشه گسترش شهر به سمت مناطق پيراموني شهر و مرکزگريزي را در ايران تغيير دهيم. بايد به اين سمت برويم که توجه به مرکز شهرها و بافتهاي تاريخي بيشتر شود.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در طول ۳۵ سال گذشته مراکز شهرها عمدتا تخريب شده که بايد اين رويه با فرهنگسازي و آموزش مداوم مردم و مسوولان تغيير يابد تا همگان به اهميت بافتهاي تاريخي پي ببرند. در اين زمينه نياز به يک شيفت پارادايم داريم.
وي اظهار کرد: تا ميخواهيم درباره بافتهاي تاريخي و مرکزي شهرها تصميمي اتخاذ کنيم، دوباره در هزار هکتار از بافتهاي اطراف شهرها خانهسازي ميکنند يا بافتهاي تاريخي را تخريب و به جاي آن آپارتمانسازي ميکنند.
آخوندي با ابراز تأسف از حاکم بودن اين تفکر استالينيستي در زمينه شهرسازي در کشور پيشنهاد داد: براي تغيير اين تفکر، بايد يک «نظام مديريت تغيير» با هدف اصلاح بافت تاريخي طراحي شود.
اظهارات آخوندي در خصوص جمعبندي پيشنهادهاي مصرح در ستاد ملي بازآفريني با موضوع بررسي مشکلات استان اصفهان
وزير راه و شهرسازي در ادامه اين نشست با موضوع بررسي مشکلات بافتهاي ناکارآمد شهرهاي استان اصفهان با تأکيد بر لزوم هماهنگسازي بحث مديريت محلي و ملي با هدف دستيابي به نظامي جامع در اين زمينه افزود: اجراي مصوبات و انتظارات ستاد ملي بازآفريني درباره استانها و شهرهاي مختلف بدون دستيابي به اين نظام هماهنگ مديريت ملي و محلي امکانپذير نيست.
وي با بيان اينکه اصفهان يکي از شهرهاي تاريخي و سمبل ايرانشهر است که بايد مورد توجه قرار گيرد، ادامه داد: سندي که در خصوص احياي بافتهاي ناکارآمد و بازآفريني شهري استان اصفهان تهيه شده، سند خوبي است، اما؛ بايد يک بار ديگر مورد بازبيني از جهت حمل و نقل قرار گيرد.
رئيس ستاد ملي بازآفريني شهري ايران با تأکيد بر اين که بايد در همه شهرها اسناد مربوط به ساماندهي بافتهاي ناکارآمد را با لحاظ کردن موضوع حمل و نقل اعم از درونشهري و برونشهري تهيه و تدوين کرد، گفت: در اين طراحي اسناد، بايد حمل و نقل ريلپايه در اولويت قرار گيرد. در خصوص سند بازآفريني پايدار شهري استان اصفهان نيز بايد موضوع قطار حومهاي اصفهان ـ کاشان، اصفهان ـ نجفآباد و ديگر شهرهاي اين استان به شهر اصفهان، بررسي و پيادهسازي شود.
وي با اشاره به اهميت موضوع کمآبي در استان اصفهان و لزوم وارد شدن اين موضوع در تهيه سند نهايي بازآفريني شهري اين استان اضافه کرد: بايد سند نهايي بازآفريني پايدار شهرهاي استان اصفهان به گونهاي باشد که به تدريج به حذف و جايگزيني صنايع و خدمات «آببر» منجر شود.
آخوندي همچنين بر اهميت لحاظ شدن مفهوم «هويت» در تهيه سند نهايي بازآفريني پايدار شهري تأکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]