واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۵۸ق.ظ)
جابهجايي هر تن کالاي ترانزيتي در کشور بين ۴۰ تا ۱۰۰ دلار ارزآوري داشت موج- مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: جابهجايي هر تن کالاي ترانزيتي در کشور بين ۴۰ تا ۱۰۰ دلار ارزآوري و بين ۱۰ تا ۱۵ نفر در زمينههاي مختلف بنادر و حمل و نقل اشتغالزايي ايجاد ميکند.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان، ابراهيم ايدني، مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان ضمن اعلام اين مطلب گفت: ظرفيت ترانزيتي ايران ۵۰ ميليون تن است در حالي که تنها ۱۲ميليون تن از اين ظرفيت استفاده ميشود، از طرف ديگر تعداد ۴۰۰ تا ۵۰۰ميليون نفر به عنوان بازار هدف در پسکرانه کشور ايران زندگي ميکنند که ميتوانند از اين بازار با استفاده از ظرفيتهاي ترانزيت استفاده کنند.
وي افزود: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته تا سال ۲۰۳۰ قرار است عملکرد ترانزيتي کشور به ۲۱ ميليون تن در سال برسد. بنادر هرمزگان به ويژه بندر شهيد رجايي که به عنوان بندر اصلي ترانزيتي کشور و دروازه ورودي کريدور بينالمللي شمال - جنوب محسوب ميشود، از اين ميزان سهم ۵۰ درصدي دارد.
به گفته ايدني، سال گذشته ۶ميليون تن عملکرد جابهجايي کالاهاي ترانزيتي در هرمزگان به ثبت رسيده است که عمده اين کالاها به سمت کشورهاي مستقل مشترکالمنافع (CIS) در شمال ايران جابه جا شده است.
اين مقام مسوول همچنين از ترانزيت ۲.۵ ميليون تن انواع کالا از طريق بندر شهيد رجايي در پنج ماهه نخست سال جاري خبر داد و پيشبيني کرد اين رقم با پيش گرفتن شيب صعودي روند افزايشي داشته باشد.
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان اعلام کرد:جريان کالا به دو شکل است؛ نخستين مورد حمل مواد خام از کشورهاي در حال توسعه به سمت کشورهاي آسياي جنوب شرقي همچون چين و مالزي است که به فرآورده داراي ارزش افزوده تبديل ميشود. پس از آن نيز محصولات توليدي به سمت بازارهاي مصرف که عمدتا کشورهاي اروپايي است، ارسال ميشود.
ايدني اضافه کرد: در حال حاضر، عمده کالاهاي توليدي در شرق آسيا از مسير اقيانوس هند، درياي سرخ و کانال سوئز به مديترانه و اروپا ارسال ميشود، در صورتي که اگر از ظرفيت کريدور شمال–جنوب و کشور ايران استفاده شود، ۴۰درصد از نظر زمان و مسافت و همچنين ۳۰ درصد در بحث هزينه حمل کالا صرفهجويي به دنبال خواهد داشت.
وي ضمن اشاره به جايگاه استراتژيک ايران و قرار گرفتن آن در بهترين نقطه از مسيرهاي جهاني جابهجايي کالاهاي ترانزيتي گفت: به عنوان مثال براي ترانزيت کالاهاي ترانزيتي ترکمنستان و قزاقستان به کشورهاي جنوب شرق آسيا و برعکس بهترين مسير کريدور شمال – جنوب است که حلقههاي اتصال دوسوي آن در ايران دو بندر شهيد رجايي و اميرآباد است.
اين مقام مسوول گفت: توسعه محور غرب کشور يکي ديگر از عواملي است که ميتواند در بحث رونق ترانزيت مؤثر واقع شود که اين محور نيازمند توسعه زيرساختهاي جادهاي به ويژه در بحث آزادراهها و بزرگراههاست.
ايدني ادامه داد: کشور عراق که بسياري از زيرساختهاي خود را از دست داده است، در حال حاضر بازار خوبي براي افزايش درآمدهاي ترانزيتي ايران محسوب ميشود؛ بهگونهاي که با توجه به بازار مستعد اقليم کردستان عراق، ميتوان تنها در اين منطقه روي ترانزيت ۱۵ ميليون تن کالا سرمايهگذاري کرد.
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان در ادامه تأکيد کرد: هر چقدر در حوزه زيرساختهاي ترانزيتي از يکسو و تسهيل قوانين و مقررات و حذف رويههاي زايد اداري از سوي ديگر کار شود، نقش استراتژيک کشور ما در منطقه پررنگتر خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]