واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
روحاني: براي آينده کشور به تجاري سازي علم و فناوري توجه مي کنيم موج- رئيس جمهوري گفت: در جريان مذاکرات تنها براي نگه داشتن دستاوردهاي گذشته تلاش نکرديم بلکه زمينه را براي حرکت و رشد سريع تر مسير تخريب و توسعه دانش هسته اي صلح آميز فراهم کرديم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر حسن روحاني در اولين گردهمايي شرکت هاي دانش بنيان حوزه سلامت با اشاره به فشارهاي متعددي که پس از پيروزي انقلاب از طريق تحريم ها و بسته شدن دروازه هاي کشور به مردم تحميل شد، اظهار کرد: براي فراهم آوردن تجهيزات بيمارستاني، انجام تحقيقات و حتي نوشتن مقاله ما سال ها دچار مشکل بوديم و با وجود اين فشارها، مردم وطن دوست ما غرور و عظمت خود را به منصه ظهور رساندند.
وي نبود فناوري هاي لازم در زمان جنگ را يکي از دغدغه هاي آن دوران اعلام کرد و افزود: موفق شديم با اتکا به خداوند و اعتماد به نفس، يکي از مشکلات تجهيزاتي خود را در زمان جنگ تامين کنيم و سيستم پدافندي ما موفق به منحرف سازي موشک هاي دشمن در آن زمان شد.
روحاني تاکيد کرد: علم، دانش، تحقيق و پژوهش با اعتماد به نفس و توکل به خداوند و استفاده از همه ابزارهاي ممکن ما را به مقصد مي رساند.
رئيس جمهور در ادامه با بيان اين مطلب که ممکن است در شرايط پس از تحريم هم دشمن بخواهد برخي داروها را با قيمت بالا به ما بفروشد، اظهار کرد: ما بايد بتوانيم با ابزارهاي لازم براي توليد دارو در کشور اقدام کنيم.
روحاني غرور ملي را بر انگيزه کسب سود مقدم عنوان و اذعان کرد: ما براي رسيدن به ايران توسعه يافته نيازمند انگيزه ملي و فداکاري در برابر ملت هستيم همان طور که ژاپن و آلمان پس از جنگ جهاني دوم با انگيزه ملي به صحنه آمده اند و امروز تبديل به کشورهاي برتر شده اند.
رئيس دولت يازدهم يکي از اصول مذاکرات 23 ماهه هسته اي را عقب نشيني نکردن در مسير توسعه علم و دانش و پيشرفت در دانش صلح آميز هسته اي خواند و عنوان کرد: هفته ها در جريان مذاکرات بحث کرده ايم که راکتور آب سنگين اراک بماند اما طرف هاي مذاکره کننده زير بار نمي رفتند.
وي ادامه داد: اتفاقا آب سنگين اراک يکي از اهداف اصلي ما و وسيله اي براي توليد راديو داروها است. ما پس از ماه ها مذاکره توانستيم استفاده از آب سنگين اراک را حفظ کنيم و حتي براي پيشرفته تر شدن آن قول بگيريم.
روحاني با تاکيد بر اينکه مذاکرات هم دانش بنيان بود، گفت: مذاکرات هسته اي با حضور دانشمنداني در حوزه هاي حقوق بين الملل، سياست، اقتصاد و دانش هسته اي انجام گرفت.
رئيس جمهور خاطر نشان کرد: پس از توافق برجام و اجراي آن در اولين روز، ايران اقدام به تزريق گاز UF6 به IR8 خواهد کرد.
وي گفت: اين ايستادگي براي ادامه مسير توسعه کشور بوده است.
رئيس جمهوري عنوان کرد: 23 ماه مذاکره در برابر شش قدرت جهاني براي توفق در تحقيقات و ادامه مسير تحقيقات راکتور اراک بوده است.
وي اذعان کرد: راکتور اراک مدون تر از گذشته با ايجاد سانتريفيوژهاي جديد ادامه فعاليت خواهد داد و در بخش ديگري از مرکز نيز مراکز تحقيقاتي هسته اي جديد را ايجاد خواهيم کرد.
وي با اشاره به اينکه در جريان مذاکرات هسته اي تلاش ما بر نگه داشتن دستاوردهاي گذشته بوده، گفت: ما زمينه اي براي حرکت و رشد سريع تر در مسير تحقيق و توسعه و دانش هسته اي صلح آميز را فراهم کرديم.
روحاني در ادامه گفت: با برداشته شدن تحريم ها، فضاي کشور براي توليد علم و دانش، تجارت و صادرات باز مي شود و ما بايد از اين فضا براي برقراري ارتباط با دنيا استفاده کنيم.
رئيس جمهوري خاطرنشان کرد: برخي مي گويند ايجاد شرکت هاي دانش بنيان به دليل بسته شدن دروازهاي کشور بوده است و اکنون مي توانيم علم و دانش را ارزان تر در اختيار بگيريم اما اين يک خطاي ذهني بزرگ است و تمام تلاش ما در جريان مذاکرات اين بوده است که سرمايه و تکنولوژي نو وارد کشور شود.
رئيس دولت يازدهم عنوان کرد: ما از برقراري ارتباط با ديگر کشورها در صورتي استقبال مي کنيم که از سرمايه و تکنولوژي هاي نو و نيروهاي تحصيل کرده داخل کشور مشترکا استفاده کنيم.
وي با بيان اين که بسيار خوشحالم که امروز دانش فقط به دانشگاه و کلاس خلاصه نمي شود، تصريح کرد: نگاه ما به توليد پژوهش و فناوري براي تجاري سازي آن است.
وي افزود: تصاحب بازار فناوري منطقه جهان با محصولات ايراني معناي غرور ملي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]