واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۱ق.ظ)
معاون آموزشي وزير بهداشت عنوان کرد: پيش بيني رشته آموزشي ويژه پزشک خانواده موج - معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: برخي رشتهها مانند مهندسي بيمارستان به وزارت علوم واگذار شده است، اين در حالي است که رشتههاي مرتبط با سلامت بايد زير نظر وزارت بهداشت قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، لاريجاني از راهاندازي مراکز مهارتي در برخي مناطق آمايشي خبر داد و گفت: پزشکان عمومي همزمان با تحصيلات خود ميتوانند مهارتهاي خود را نيز مورد ارزيابي قرار دهند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت در خصوص پزشک خانواده گفت: برنامه آموزشي پيشبيني شده به اين صورت است که کساني که ميخواهند در رشته پزشکي خانواده تحصيل کنند ابتدا 5 سال و نيم پزشکي ميخوانند سپس به طور مستقيم وارد دوره 3 سال و نيمهٔ پزشک خانواده خواهند شد. تلاش داريم گرايشها را در پزشک خانواده افزايش دهيم.
لاريجاني گفت: رشتههاي پزشکي هنوز در مقايسه با بسياري از رشتهها از نظر شغلي وضعيت بهتري دارد اما ما به دنبال آن هستيم که با روشهاي جديد و نوآورانه بتوانيم زمينههاي شغلي بيشتري را ايجاد کنيم.
وي افزود: يکي از دلايل حرکت به سمت دانشگاههاي هزاره سوم آن است که دانش آموختگان بيشتر با بازار شغلي رشته خود آشنا شوند و در زمان تحصيل آينده شغلي خود را نيز طراحي کنند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با اشاره به مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص توسعه دانشگاه آزاد در حوزه پزشکي گفت: گسترش دانشگاه آزاد در اين حوزه بايد با توافق وزارت بهداشت باشد. در سال جاري کليه مراکز دانشگاه آزاد را مورد ارزيابي قرار داديم. دانشگاه آزاد براساس ملاکهاي مورد نظر وزارت بهداشت تعداد دانشجويان گروه پزشکي خود را به طور چشمگيري کاهش داده است.
معاون آموزشي وزير بهداشت از توافق انجام شده در خصوص آموزش دانشجويان افغانستاني در ايران خبر داد و گفت: قرار از 500 دانشجو از افغانستان که 30 درصد آنها بورسيه خواهند بود، در ايران تحصيل کنند.
لاريجاني در مورد پذيرش افغانستانيهاي متولد ايران نيز گفت: براي اين افراد فکرهايي داريم، در حال حاضر 400 نفر در ايران مشغول به تحصيل هستند و به هيأت امناي دانشگاهها اجازه داديم تا افراد مستعد را در موضوع شهريه کمک کنند.
وي در خصوص اعتبار برخي مدارک پزشکي که در خارج از کشور گرفته ميشود گفت: متد جديدي براي ارزيابي مدارک سامان داديم که براساس رتبههاي بينالمللي دانشگاهها ارزيابي صورت ميگيرد که به زودي جزئيات آن منتشر خواهد شد.
معاون آموزشي وزير بهداشت در ادامه گفت: با وجود اعمال سهميههاي مصوب مجلس در خصوص بوميگزيني خوشبختانه با تمهيدات وزارت بهداشت و افزايش ظرفيتها سهميه آزاد جبران شد و پذيرش از طريق سهميه آزاد امسال تفاوتي با سال گذشته ندارد.
لاريجاني خاطرنشان کرد: توصيه ما به دانشگاهها اين است که با تمام دانشگاهها همکاري کنند و از ظرفيتهاي وزارت علوم براي طراحي رشتههاي مشترک استفاده کنند. تلاش ما نيز اين است که براي رشتههاي جديد لازم نباشد استاد جديد استخدام کنيم و به بتوانيم از ظرفيتهاي وزارت علوم استفاده کنيم.
وي ادامه داد: اين موضوع در دست بررسي است تا رشتههايي که با سلامت انسان سر و کار دارند به وزارت بهداشت منتقل شود و برخي رشتههايي که گرايش بيشتري به وزارت علوم دارند به اين وزارتخانه منتقل شوند. برخي رشتهها مانند مهندسي بيمارستان را هم که به وزارت علوم نزديک تر است واگذار کردهايم
وي افزود: تعدادي از اين رشتهها تعيين تکليف شدند و روانشناسي باليني نيز يکي از مباحثي است که در نشست آتي به شوراي مشترک دو وزارتخانه مطرح ميشود چرا که بالين مربوط به وزارت بهداشت است در صورت تعيين تکليف روانشناسي دانشجويان قديمي نگران نشوند چرا که براي آنها فکرهايي شده است.
معاون آموزشي وزير بهداشت با اشاره به همکاري وزارت بهداشت با دانشگاه آزاد اسلامي در زمينه تکميل بيمارستانهاي نيمه تمام دولتي توسط دانشگاه آزاد گفت: وزارت بهداشت تعداد زيادي بيمارستان آموزشي دارد و در مناطقي که نياز به بيمارستان آموزشي وجود داشته باشد بيمارستانهاي آموزشي خود را گسترش خواهد داد، اما در برخي از مناطق، دولت براي تکميل اين بيمارستانها منابع کافي در اختيار ندارد و نه تنها دانشگاه آزاد بلکه هر نهاد غير دولتي ديگر ميتواند دست به تکميل اين بيمارستانها بزند.
لاريجاني در خصوص تعرفههاي اين بيمارستانها خاطرنشان کرد: اکنون تعرفههاي دانشگاه آزاد، دولتي است اما آنها نميتوانند با اين تعرفه منابع خود را تأمين کنند و در همين راستا پيشنهادي ارائه کردند که تعرفههاي آنها چيزي بين تعرفههاي دولتي و تعرفههاي آزاد باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]