واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: کوچکزاده درک درستي از مسائل سياسي دارد؟
به گزارش آخرین نیوز، « آيا کوچکزاده درک درستي از مسائل سياسي دارد؟ » عنوان يادداشت روز روزنامه قانون به قلم داوود حشمتي است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
آقاي کوچکزاده که اين روزها تلاش ميکند از تريبون کميسيون مشترک مجلس بهره برداري انتخاباتي و تبليغاتي کند تا خودش را بيش از پيش مطرح کند، در مصاحبهاي که ديروز با ميدان ۷۲ (سايت متعلق به الهام) داشت در پاسخ به سوالي مبني بر اظهار نظر آقاي دکتر عراقچي که وقتي معلوم نيست کنگره برجام را تصويب بکند يا نکند چرا ما با دست خودمان اين همه قفل در مجلس و شوراي امنيت ملي بزنيم که ديگر نشود زيرش زد، گفته: «اگر خروجي مذاکرات چيزي است که متعهد شدن قانوني به آن با تصويب در مجلس، دست ملت ما را ميبندد اين اشکالي جدي است. سخنان آقاي عراقچي در مورد برجام دليلي است بر اينکه توافق شايسته ملت ايران نيست و مفادي در آن هست که دست ملت ما را ميبندد و به همين دليل بايد از سوي مجلس بررسي و رد شود.»
شمارا نميدانم. اما من با خودم فکر ميکنم نماينده مجلسي که بسيار هم مدعي است و قرار است براي يکي از مهمترين پروندههاي اين کشور با سرنوشت ما سروکار دارد تصميمگيري کند، راي و نظرش اهميت دارد و آينده اين کشور به کف با کفايت راي او بستگي دارد، فهمش از مسئلهاي به اين سادگي تا اين اندازه سطحي است، دوست دارم از بخت بد «همعصري» با آنها، سر به بيابان نهاده وهاي هاي بگريم.
درباره اين نگاه کوچکزاده به موضوع تصويب برجام در مجلس دو نظر متفاوت ميتوان داشت: اول بدبينانه: در بدبينانهترين حالت بايد گفت که آقايان قصد دارند تا برجام در مجلس تصويب شود و آمريکا همانطور که عراقچي ميگويد احتمالا زير برجام زده و دست دولت بسته شود تا به اين ترتيب، ممکن است چند نفري از آنها بتوانند با دوپينگ سياسي وارد مجلس بعد شوند.
اين حالت که البته ته دلم ميگويد نبايد به آن چندان اعتقاد داشت به اين معناست که آنها به بهانه رقابتهاي داخلي مشغول انداختن پوست خربزه زيرپاي دولت هستند دوم خوشبينانه: حالت دوم اما خوشبينانه است. من فکر ميکنم واقعا کوچکزاده تفاوت ميان «بررسي» و «تصويب» را متوجه نميشوند. توصيه رهبري بررسي برجام بود نه تصويب. عراقچي هم در همان جلسه اول گفت که اگر اراده نظام بر اين باشد که در مجلس تصويب شود، مدل ارائه به مجلس هم تعيين ميشود. اما بحث اينجاست که کوچکزاده متوجه نميشود «بسته شدن دست» مربوط به زماني است که طرف مقابل «زير برجام ميزند»، به عبارت ديگر کوچکزاده نميتواند تفاوت اين دو شرايط را از همديگر تمييز داده و نظرش را اعلام کند براي همين پيروزمندانه و به تصور اينکه کشف بزرگي صورت داده ميگويد «اگر تصويبش دست ملت را ميبندد» نشان ميدهد که اين توافق «شايسته ملت نيست» و ذوق وجودي را به کار انداخته و اجبار ميکند که «بايد از سوي مجلس بررسي و رد شود».
اينجا لازم است تا نگاه آنها به علت بررسي برجام در مجلس را هم نشان دهم. رسايي در جلسه آخر حضور جليلي نکته مهمي را فاش کرد که از نگاه بسياري دور ماند. نکتهاي که نشان ميداد تحليل پايداريها از ماجرا چگونه است. اين تحليل دقيقا منطبق با همين نوع نگاه کوچکزاده نيز هست. رسايي در ابتداي سوالش از جليلي گفت که مصوبات شوراي امنيت با امضاي رهبري به قانون تبديل ميشود اما رهبري برجام را امضا نکرد و به مجلس فرستاد و بر لزوم بررسي آن تاکيد کرد. تحليل پايداريها و طيف تندرو (که ميتوان در اين مورد از جليلي نيز عبور کردند) اين است که: رهبري با توافق موافق نيست براي همين اصرار دارد که مجلس آن را رد کند تا هزينه رد برجام را رهبري نپردازد.
اما من به شدت معتقدم که پايداريها درک درستي از شرايطي که در آن قرارداريم ندارند و نميتوانند متوجه شوند چرا لاريجاني حمايت ميکند، چرا ابوترابي در مجلس جليلي را به نقد صريح ميکشد و علت ارجاع پرونده به مجلس و طي کردن زمان در مقابل کنگره چه معنايي دارد؟ به باور من نيروي سياسي که توان تحليل چنين موضوعي را ندارد، کرسي نماينده ملت که جاي خود، اساسا بايد به دنبال يادگيري الفباي سياست در ايران باشد.
چهارشنبه, 25 شهریور 1394 ساعت 09:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]