واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۱۷ب.ظ)
صنعت مادر چشم به راه تامين نقدينگي و فرهنگ رشد است موج - اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه با همکاري اتحاديه صنف چاپخانه داران استان همايش «روز صنعت چاپ» را در مجتمع فرهنگي و هنري وحدت کرمانشاه با حضور پيشکسوتان و فعالان اين صنعت بزرگ برگزار نمود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج کرمانشاه؛ در ابتداي مراسم، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه ضمن تبريک اين روز به دست اندرکاران و دست مريزاد به همه زحمتکشان اين عرصه، به ايراد سخن پرداخت.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه، وجود دستگاه هاي چاپ قديمي را از مشکلات اين صنعت در استان برشمرد و تصريح کرد: بايد علاوه بر ارتقاي کيفيت کاري، صنعت چاپ در استان کرمانشاه به روز آوري شود تا بتواند جوابگوي نياز روز استان در اين زمينه باشد.
وي با اشاره به پيشرفت تکنولوژي در اين زمينه و سرعت آن در جهان که منجر به حرکت اين صنعت از چاپ کاغذي به چاپ ديجيتال و سه بعدي شده است، تاکيد کرد: گاهي با مقوله فرهنگي مانند مقوله اقتصادي رفتار مي شود چرا که صنعت چاپ يک صنعت مادر در فرهنگ است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
رحيمي زنگنه، رونق صنعت چاپ را عامل رونق فرهنگ دانست و تصريح کرد: بايد به فعالان در اين عرصه تسهيلات بدون بهره داده شده و حتي کارمزد ۴ درصد نيز گرفته نشود.
وي، با ياد آوري قدمت صنعت چاپ در ايران گفت: مي توان با اين قدمت و البته به روز آوري امکانات در اين زمينه حتي کشورهاي آسياي ميانه را نيز پوشش داد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه، مشکل اصلي در صنعت چاپ را نقدينگي دانست و بر حل آن تاکيد کرد.
وي همچنين بر آموزش در اين زمينه تاکيد کرد و گفت: دانشکده فرهنگ و هنر علمي و کاربردي کرمانشاه، هم اکنون کد رشته چاپ را در ليست رشته هاي خود دارد که مي تواند مشکل آموزش را در اين زمينه رفع کند.
رحيمي زنگنه از نياز بازار کار به نيروي متخصص در صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: علي رغم اينکه بسياري از فارغ التحصيلان رشته هاي مختلف بيکار هستند در اين صنعت، نياز به نيروي متخصص وجود دارد و با کمبود آن مواجهيم.
وي ارجاع کارهاي چاپي مطبوعات استان به ساير استانها را از ديگر مشکلات صنعت چاپ استان برشمرد و تصريح کرد: بايد زيرساخت هاي لازم براي رفع اين مشکل نيز در استان فراهم شود که نيازهاي استان را بتوان برآورده کرد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان کرمانشاه، از حمايت از سرمايهگذاران در اين زمينه خبرداد و ابراز اميدواري کرد با به روز آوري صنعت چاپ استان و تقويت نيروهاي متخصص آينده خوبي را براي استان در اين زمينه شاهد باشيم.
کشور ما مهد ماشين هاي دسته دوم چاپ جهان است
رئيس اتحاديه چاپخانهداران استان کرمانشاه به کمبود نيروي متخصص در صنعت چاپ استان اشاره کرد و آن را از چالشهاي اين صنعت در استان کرمانشاه برشمرد.
کيوان کاشفي در همايش تجليل از چاپخانه داران استان کرمانشاه که در محل تالار وحدت شهر کرمانشاه برگزار شد، ابراز اميدواري کرد، اين همايش فتح بابي براي موفقيتهاي بهتر در اين عرصه باشد.
وي با تاکيد بر اينکه حرفه چاپ، حرفه سختي است، بر تقويت روحي چاپخانهداران در کنار ساير حمايتها تاکيد کرد.
رئيس اتحاديه چاپخانهداران استان کرمانشاه، تصريح کرد: صنعت چاپ از معدود صنايعي است که در کشور داراي دو بعد است.
صنعت چاپ ميتواند مروج فرهنگ باشد
وي بعد اول اين صنعت را مربوط به فرهنگ دانست و گفت: اين صنعت با چاپ کتاب، روزنامه و...مي تواند مروج و اشاعه دهنده فرهنگ در جامعه باشد.
کاشفي، بعد ديگر اين صنعت را مربوط به فرآيند تکميلي آن نسبت به ساير صنايع دانست که با توليد بستهبنديهاي متنوع و جذاب مي تواند زيبايي و جلاي ديگري را به ساير صنايع بدهد و عاملي براي جذب مشتريان باشد.
وي، با بيان اينکه استان کرمانشاه از نظر صنعت در جايگاه هجدهم کشور است گفت: از نظر صنعت چاپ نيز در جايگاه ۱۴ يا ۱۵ هستيم.
رئيس اتحاديه چاپخانهداران استان کرمانشاه، به وضعيت نامناسب صنعت چاپ در استان اشاره کرد و گفت: اولين و مهمترين چالش پيش روي صنعت چاپ در استان ما، فاصله بين تکنولوژي روز و صنايع چاپ استان است که يکي از مهمترين دلايل آن مي تواند عدم سرمايه گذاري کافي در اين حوزه طي چند سال اخير باشد.
کشور ما مهد ماشين هاي دسته دوم چاپ جهان است
وي افزود: در سه دهه گذشته فاصله کشور ما با تکنولوژي روز دنيا در اين صنعت حدود ۶ ماه تا يکسال بود اما هم اکنون کشور ما مهد ماشينهاي دسته دوم دنيا شده است.
رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه، تورم را يکي از عواملي دانست که موجب اين شرايط و ايجاد اين شکاف و فاصله شده است.
کاشفي ديگر چالش و مشکل اين حوزه را تکميل نبودن زنجيره چاپ در استان برشمرد و تاکيد کرد: تا اين زنجيره تکميل نشود، صنعت چاپ در استان مشکل دارد.
وي، چالش ديگر در حوزه صنعت را کمبود نيروهاي تخصصي در اين حوزه دانست و يادآور شد: متاسفانه در استان نيروهاي تخصصي براي تعمير ماشين آلات مربوط به اين صنعت وجود ندارد و براي اين کار به تهران واسته هستيم.
رئيس اتحاديه چاپخانهداران استان کرمانشاه، کوچکي اندازه واحدهاي چاپخانه اي و خروج بي رويه کارهاي چاپي از استان و چاپ آنها در ساير استانها را از ديگر مشکلات مهم در حوزه چاپ استان برشمرد و گفت: بايد براي جلوگيري از اين خروج کارهاي چاپي از استان چاره اي انديشيده شود، که البته در اين بين نمي توان تمام حق را نيز به چاپخانه داران داد.
وي بابيان اينکه وجود رشته چاپ در دانشگاه فرهنگ و هنر علمي کاربردي کرمانشاه مي تواند يک برند براي استان باشد بر آموزش نيروهاي چاپخانهها در اين دانشگاه تاکيد کرد و گفت: متاسفانه هم اکنون واحدهاي ما در امر اموزش نيروها در تنگنا هستند که بايد با بهره گيري از ظرفيت دانشگاهي ذکر شده رفع شود.
کاشفي، ادغام برخي چاپخانههاي استان را با يکديگر پيشنهاد داد و گفت: اين پيشنهاد از زمان پدران ما بوده است که در صورت تحقق مي تواند به تقويت نيروها و توسعه صنعت چاپ استان کمک کند.
کاشفي بر احياي تعاونيهاي چاپخانه داران نيز با استفاده از سيستم جديد توسط چاپخانه داران استان تاکيد کرد و آن را منبعي براي صنعت چاپ استان برشمرد.
رئيس اتحاديه چاپخانهداران استان کرمانشاه و رئيس اتاق بازرگاني استان کرمانشاه در پايان بر تشکيل يک اتاق فکر نيز در حوزه چاپ استان تاکيد کرد و گفت: در اين اتاق فکر مي توان از اقشار مختلف چون کارشناسان ارشاد، چاپخانه داران، مديران مسئول مطبوعات و... کمک گرفت، که در ان صنعت چاپ استان بررسي شده و نقايص چاپ استان رفع شود.
در پايان اين همايش از پيشکسوتان و فعالان صنعت چاپ از جمله؛ مجتبي شمس نژاد، محمدحسين شفيع نيا، محمدحسين يارمحمدي، نادر فتحي، هادي عاطفي و... تجليل گرديد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]