واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مرگ نزدیک به 3000 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در سال گذشته
قدیرزاده گفت: مسوولان سازمان پزشکی قانونی کشور سعی دارند با برگزاری دوره های آموزشی خطرها و آثار منفی مصرف مواد مخدر و روانگردان ها و راهکارهای پیشگیری از مصرف چنین موادی را بیش از پیش به قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان آموزش دهند.
آفتاب : کارشناس ارشد مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور و درمانگر اعتیاد گفت: پارسال 2 هزار و 986 نفر در ایران بر اثر سوء مصرف انواع مواد مخدر و روانگردان ها جان خود را از دست دادند.
محمدرضا قدیرزاده در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان نسبت به سال 92 حدود یک درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: درصد افزایش میزان مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در کشور بین زنان نسبت به مردها بیشتر شده است.
قدیرزاده اظهار کرد: پارسال 295 زن در کشور بر اثر سوء مصرف مواد مخدر و روانگردان ها فوت شدند که این میزان نسبت به سال 92 حدود 30 درصد رشد نشان می دهد.
وی عنوان کرد: این امر بسیار نگران کننده بوده و نوعی زنگ خطر است و باید مساله اعتیاد بین زنان کشور جدی گرفته شده و برای رفع این معضل مهم اجتماعی چاره اندیشی شود.
قدیرزاده ابراز داشت: برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در کشور باید تمام قشرها از جمله مردم، خانواده ها و دولت با جدیت وارد عرصه شوند زیرا تلاش در این زمینه وظیفه یک گروه یا دستگاه اجرایی خاص نیست.
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور و درمانگر اعتیاد افزود: رسانه های ارتباط جمعی و مطبوعات کشور اقدام به آموزش ها و آگاهی بخشی مستمر در مورد پیشگیری و برخورد قاطع با تولید کنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر و روانگردان ها کنند.
قدیرزاده بدون اشاره به آمار، گفت: بر اساس بررسی های انجام شده حدود 46 درصد زندانیان کشور به طور مستقیم با مواد مخدر و روانگردان ها مرتبط بوده و به دلیل تولید، توزیع، مصرف و یا حمل چنین موادی دستگیر شده اند.
وی بیان کرد: در صورت افزوده شدن سایر جرایم از قبیل سرقت، تجاوز به عنف و زورگیری این میزان به حدود 80 درصد می رسد.
قدیرزاده بدون اشاره به آمار، اظهار کرد: بررسی های انجام شده بیانگر آن است که بیش از 50 درصد طلاق ها در کشور به دلیل مصرف مواد مخدر و روانگردان ها است.
وی بدون اشاره به آمار، عنوان کرد: 25 درصد دلیل قتل ها در کشور به طور مستقیم با بحث مصرف مواد مخدر و روانگردان ها مرتبط بوده و 40 درصد سرقت ها نیز بر اثر مصرف چنین موادی است.
قدیرزاده ابراز داشت: پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روانگردان ها موجب کاهش چشمگیر وقوع انواع جرایم و بزهکاری ها در کشور می شود.
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور و درمانگر اعتیاد افزود: یکی از سیاست ها و برنامه های مهم قوه قضائیه بحث پیشگیری از وقوع جرم بوده و از دلایل اصلی بروز انواع جرایم در کشور نیز مصرف مواد مخدر و روانگردان ها است.
قدیرزاده گفت: مسوولان سازمان پزشکی قانونی کشور سعی دارند با برگزاری دوره های آموزشی خطرها و آثار منفی مصرف مواد مخدر و روانگردان ها و راهکارهای پیشگیری از مصرف چنین موادی را بیش از پیش به قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان آموزش دهند.
وی بیان کرد: رویکرد مهم سازمان پزشکی قانونی کشور بررسی و تجزیه و تحلیل انواع مواد مخدر جدید در حال توزیع در ایران است.
قدیرزاده اظهار کرد: توزیع ماده مخدر جدید "گُل" از دو سال قبل در کشور آغاز شده و مصرف آن نیز در حال افزایش روزافزون بین قشرهای مختلف مردم از جمله جوانان است.
وی عنوان کرد: عده ای به اشتباه تصور می کنند که ماده مخدر "گُل" یک ماده گیاهی و بدون خطر است.
قدیرزاده ابراز داشت: در حالی که ماده مخدر "گُل" از گیاه شاهدانه تهیه شده و در اصل همان "ماری جوانا" است و برخی مواد مخدر و روانگردان ها از جمله "فتامین" نیز برای افزایش سرخوشی کاذب مصرف کنندگان به آن افزوده می شود.
وی افزود: ماده مخدر "گُل" بسیار اعتیادآور بوده و آثار منفی آن غیر قابل جبران است و زمینه ساز مصرف سایر مواد مخدر از قبیل شیشه و هروئین خواهد بود.
محمدرضا قدیرزاده برای شرکت در کارگاه آموزشی یک روزه "آشنایی با انواع مواد مخدر و پیامدهای منفی سوء مصرف آنها" به یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.
این کارگاه آموزشی به همت اداره کل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]