واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نقد اظهارات وزير ارتباطات در مورد سرعت اينترنت
در حالي كه حداقل سرعت اينترنت در بسياري از كشورهاي دنيا ٥١٢ كيلو بيت در ثانيه است و در ايران اين سرعت به كمتر از ١٠٠ كيلو بيت در ثانيه ميرسد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به صراحت اعلام كرده است كه اين سرعت اينترنت در ايران كافي است!
به گزارش مهر، محمد سليماني وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات هفته گذشته در اظهارنظري سرعت اينترنت در ايران را كافي دانست و كيفيت خدمات در اين حوزه را بدون اشكال ارزيابي كرد. وي اعلام كرده است كه براي سرعتهاي بالاتر از 56 كيلوبيت، حتي مشتري و خريدار هم وجود ندارد و پهناي باند 128 كيلو بايت اكنون براي بسياري از سازمانها بدون مشتري است و اين ميزان را شركتها حتي نميتوانند به مشتريان عرضه كنند.
سليماني افزود: پهناي باند 56 كيلوبيت براي مصارف و كاربران اينترنتي خانگي و دانشگاهها حتي براي دانلود كتابهاي 500 صفحهاي مناسب است. به عبارتي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اين سرعت پايين را حتي براي «دانشگاهها» نيز كافي دانسته، اين در حالي است كه در حال حاضر ارائه سرعت چند صدمگابيت و حتي گيگابيت براي دانشگاهها و حتي عموم كاربران در كشورهاي پيشرفته مطرح است.
به گزارش مهر، اينترنت پرسرعت در جهان از استانداردهاي خاصي برخوردار است كه در بسياري از كشورهاي دنيا سرعت ٥/١ مگابيت بر ثانيه را سرعت معمول براي اينترنت پرسرعت ميدانند. اين در حالي است كه در برخي كشورها از جمله ايران ADSL (اينترنت پرسرعت) به عنوان يك وسيله ارتباط پرسرعت تلقي عنوان مي شود كه حداكثر سرعت آن فقط ١٢٨كيلو بيت بر ثانيه براي مردم است.
بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه در حال حاضر در ايران اينترنت پرسرعت هنوز حتي براي كاربران حرفهاي به صورت ملموس و به معناي واقعي عرضه نشده است. در كشورهاي توسعه يافتهاي مانند فرانسه اينترنت با سرعت ٣٠ مگابيت بر ثانيه و در سوئد با سرعت ١٠٠ مگابيت بر ثانيه در اختيار كليه كاربران خانگي قرار دارد. همچنين طبق برنامهاي كه در سنگاپور تدوين شده قرار است تا سال ٢٠١٠ به هر كاربر خانگي يك گيگا بيت در ثانيه پهناي باند اختصاص يابد. (بدين شكل در واقع سرعت اينترنت برابر با يك گيگا بيت بر ثانيه خواهد بود).
براساس برنامه چهارم توسعه تا پايان سال ٨٨ (پايان اين برنامه) تعداد پورتهاي فعال ADSL بايد به ٥/١ ميليون پورت برسد به عبارتي بايد تا پايان سال گذشته مي بايست ٩٠٠ هزار پورت فعال در كشور ايجاد مي شد اما هم اكنون كمتر از ١٠٠هزار پورت فعال ADSL در كشور وجود دارد. در واقع نفوذ ADSL در ايران يك نهم ميزان پيش بيني شده در برنامه چهارم توسعه است و ميزان نفوذ اينترنت پرسرعت در ميان ايرانيان كمتر از ٠١/٠ درصد است.
مسئولان مشكلات موجود در حوزه اينترنت را كم كاري شركتهاي اينترنتي ميدانند ولي برخي از كارشناسان معتقدند، شركت مخابرات با فراهم نكردن تسهيلات لازم و محدود كردن سرعت اينترنت ADSL باعث ورشكستگي شركتهاي PAP شدهاند و اكنون برخلاف اصل ٤٤ قانون اساسي در مورد لزوم توجه به امر خصوصيسازي، خود براي راهاندازي پورتهاي ADSL وارد عمل شده است. بر اساس اين گزارش، يكي از دلايل عمده عقبماندگي كشور در عرصه كاربردهاي فناوري اطلاعات، نگراني از ارائه خدمات ADSL است چون مسئولان معتقدند با اينترنت پرسرعت امكان دانلود بعضي فيلمهاي نامناسب وجود دارد؛ اين در حالي است كه افراد بسيار كمي به دنبال اين مسائل هستند و از سوي ديگر اين افراد از هر راهي كه ممكن باشد، كار خود را انجام خواهند داد.
در حال حاضر سطح توسعه يافتگي كشورها براساس پهناي باند اينترنت و فراواني اطلاعات يا دادههاي الكترونيكي بر روي شبكههاي اينترنتي سنجيده ميشود كه متاسفانه در هر ٢ مورد ذكر شده ما دچار مشكل جدي هستيم. در عين حال يكي ديگر از مشكلات موجود تعرفه خدمات اينترنت در كشور است. با وجودي كه در سال گذشته تعرفه اينترنت 50 درصد كاهش يافت ولي با اين سرعت و با اين مشكلات بهاي اينترنت در كشور براي كاربران گران تمام ميشود.
در حال حاضر قيمت اينترنت پرسرعت در تركيه ١٢ برابر ارزانتر از ايران است در حالي كه تركيه يكي از كشورهاي رقيب ايران در دستيابي به اهداف ترسيم شده در سند چشم انداز توسعه ٢٠ ساله ايران است. لازم به ذكر است در شهر سئول پايتخت كره جنوبي اينترنت به صورت رايگان عرضه ميشود و در بسياري از مكانهاي تجاري با استفاده از اين اينترنت فرآيند دانلود با سرعت ١٦/٢ مگابيت بر ثانيه انجام ميگيرد. در حالي كه در حالت عادي در ايران اغلب سرعتي بيشتر از ٥ كيلو بيت بر ثانيه براي دانلود در اختيار نداريم يعني سرعت اينترنت رايگان كره جنوبي حدود ٥٠٠ برابر اينترنت پولي در كشور ما است.
به عبارتي اگر قرار است ما در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات در جايگاه اول منطقه قرار بگيريم، بايد تسهيلات بيشتري براي افزايش شاخص ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت اختصاص دهيم. واگذاري اينترنت پرسرعت رايگان در عربستان يكي ديگر از اقدامات كشورهاي هم جوار ما در اين زمينه است در حالي كه حتي دانشگاههاي ما نيز از اينترنت پرسرعت بيبهرهاند و بايد هزينههاي سنگين بابت پهناي باند بپردازند.
در كشور ما نيز وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات در دولت قبل، تلاشهايي را براي ورود فناوريهاي نوين ارتباطاتي در كشور انجام داد كه نتيجه آن اعطاي مجوزهايي تحت عنوان انتقال دادهها از طريق اينترنت پرسرعت به شركتهاي خصوصي با عنوان PAP بود. دارندگان اين مجوزها بايد اينترنت پرسرعت را در اختيار مشتركان قرار ميدادند. هر يك از اين 11 شركت PAP متعهد شدند كه ٢٠ هزار پورت ADSL را حداقل در ٢٠ استان كشور نصب و راهاندازي كنند ولي در حال حاضر كه حدود ٣ سال از اعطاي اين مجوز ميگذرد بيش از ٢٠٠ هزار پورت نصب شده است اما تنها كمتر از ١٠٠ هزار پورت آن به فروش رسيده است.
به گزارش مهر، اگر قوانين، آييننامهها، بخشنامهها، اسناد و حتي موضع گيريها و اظهارنظرهاي مسئولان مخابراتي كشور را در سالهاي اخير بررسي كنيم، به اين نتيجه ميرسيم كه ارتباطات باند وسيع جايگاه قابل قبولي در سياستگذاريهاي كلان بخش مخابرات نداشته و متاسفانه حتي در بسياري از اسناد و سياستگذاريهاي پايين دستي نيز مورد بيمهري قرار گرفته است. نمايندگان مجلس هفتم نيز بارها به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در زمينه اينترنت پرسرعت تذكر دادهاند اما همچنان اين حوزه مورد بيمهري قرار گرفته است. حال با اين اظهار نظر وزير ارتباطات و مقايسه كشورهاي ديگر در اين زمينه ميتوان گفت كه اين بيمهري جلوه بيشتري پيدا كرده است كه اميدواريم به زودي مسئولين كشور متوجه اين امر مهم و حياتي در جهت توسعه كشور شوند.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]