واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۱۵ق.ظ)
ايران؛ دومين توليدکننده و صادرکننده خرما در جهان موج - ساير رسانه ها؛ مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي گفت: ايران با توليد بيش از يک ميليون تن خرما و صادرات حدود 160 هزار تني آن، پس از مصر دومين توليدکننده و صادرکننده اين محصول در جهان بهشمار ميرود.
ايسنا نوشت:
ابوالقاسم حسنپور اظهار کرد: سالانه در جهان 7.5 ميليون تن خرما توليد و حدود 10 درصد (بيش از 700 هزار تن) آن صادر ميشود که ايران با توليد بيش از يک ميليون و 150 هزار تن از اين محصول و صادرات بالغ بر 160 هزار تني به دومين کشور توليدکننده و صادرکننده خرما تبديل شده است البته با آمار صادرات و همچنين جايگاه ايران در اين زمينه با احتساب صادرات مجدد محصول است.
وي درباره وضعيت قيمت خرما در بازارهاي جهاني خاطرنشان کرد: شايد در گذشته اقداماتي باعث شد که قيمت خرما در بازارهاي جهاني کاهش پيدا کند اما هماکنون بسته به قرار داشتن در فصل و پيک مصرف، قيمت اين محصول از 1.5 تا دو دلار در بازارهاي جهاني متفاوت است که البته بستهبندي و استانداردهاي تجارت جهاني نيز در بازار صادراتي اين محصول اثرگذار است.
وي افزود: مصر نخستين توليدکننده خرما در جهان به شمار ميرود که بالغ بر يک ميليون و 400 هزار تن در سال توليد دارد و پس از آن کشورهاي ايران، عربستان و عراق در رتبههاي دوم و چهارم توليد خرما قرار دارند.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي ادامه داد: در ايران بالغ بر 240 هزار هکتار از اراضي استانهاي خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان و جنوب کرمان، سيستان و بلوچستان، ايلام، کرمانشاه، اصفهان و غيره زيرکشت خرما هستند که البته 200 هزار هکتار از نخيلات بارورند.
حسنپور گفت: خرما غذاي کاملي بهشمار ميرود اما آن گونه که بايد و شايد در ايران و حتي جهان شناخته نشده و براي مصرف آن ترويج و فرهنگسازي نشده است که وزارت جهاد کشاورزي در اين راستا برنامههاي متعددي را در مرحله اجرا دارد.
احياي ستاد خرما در برنامه وزارت جهاد کشاورزي
وي اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزي از احياي ستاد خرما و هر انجمن و تشکلي در راستاي بهبود بازار و مصرف اين محصول با ارزش استقبال ميکند و در صدد است تا ستاد خرما را مجدداً احيا کند که البته طي دو سال گذشته جلسات بسياري را با نمايندگان بخش خصوصي در راستاي بهبود توليد، مصرف و بازار خرما برگزار کرده است.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي اضافه کرد: به نظر ميرسد اگر ستاد خرما اينبار از سوي بخش خصوصي و با مشارکت فعالان اين بخش احيا شود بهتر است و ميتواند کارايي بيشتري در بخش داشته باشد.
چرا در بيلبوردهاي شهري خرما تبليغ نميشود؟
حسنپور عنوان کرد: چرا در سطح خيابانها و معابر و بيلبوردهاي شهري محصولات خارجي وارداتي از جمله تلويزيون و غيره تبليغ ميشود و براي توليد محصول ايراني همچون خرما که در سلامت هر جامعهاي تأثير بسزايي دارد اقدامي براي فرهنگسازي صورت نميگيرد.
وي افزود: يکي از اقدامات وزارت جهاد کشاورزي در اين راستا پيشنهاد به شهرداري تهران براي عضويت در کميته مشترکي با حضور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت آموزش و پرورش و ديگر دستگاههاي دولتي و بخش خصوصي است که بتوان نام خرماي ايراني را در بيلبوردهاي شهري نيز مشاهده کرد و اين شعار را در شهر پراکنده کرد که "هر روزتان را با دو خرما آغاز کنيد.
توزيع خرما در کنار شير مدارس
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي ادامه داد: يکيديگر از برنامههايي که براي ترويج مصرف بيشتر خرما در دستور کار داريم مذاکره با وزارت آموزش و پرورش براي قرار گرفتن خرما در کنار شير مدارس است که در اين راستا تعدادي از کارخانههاي توليدکننده نيز اين محصول را در بستهبنديهاي محدود (دوتايي و چندتايي) عرضه کرده است.
حسنپور اظهار کرد: در راستاي حمايت از توليدکنندگان نيز کارگاههاي آموزشي بسياري برگزار کرديم که باعث شد مشکلي مانند خشکيدگي خوشه خرما در سال جاري به شدت کاهش پيدا کند؛ چرا که در سالهاي گذشته از هشت خوشه حداقل چهار خوشه از بين ميرفته، اما؛ امسال کمتر نخلستاني بود که نتواند از خوشههاي خرما، محصول برداشت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]