واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تهران در جمع 10 شهر خطرناک دنیا
تهران در جمع 10 شهر خطرناک دنیا برای زندگی قرار دارد.
به گزارش نامه نیوز، به نقل از سی ان ان نتایج مطالعات موسسه آلمانی " آلفرد وگنر" نشان می دهد شهر تهران در کنار 9 شهر دیگر از قاره های مختلف جهان خطرناک ترین شهرها برای زندگی است.
دکتر " یوهان کلاگز" زمین شناس آلمانی این مطالعه را بر اساس خطر و بلایای طبیعی در کمین شهرهای بزرگ جهان از جمله زلزله، سونامی و فوران های آتشفشانی انجام داده است.
در این مطالعه احتمال وقوع زلزله در تهران مهم ترین خطر در پیش روی این کلان شهر ذکر شده و سازه های نا مقاوم، تراکم جمعیت و گسل های زلزله خیز پیامدهای ناشی از یک زلزله بزرگ را برای مردم ساکن این شهر یک ریسک بزرگ عنوان کرده است.
در کنار تهران نام شهرهایی چون ناپل ایتالیا، استانبول ترکیه، مانیل فیلیپین،سانفرانسیسکو آمریکا ،لس آنجلس آمریکا، ناگویا ژاپن ، جاکارتا اندونزی، اوزاکا ژاپن و توکیو پایتخت ژاپن به عنوان 10 شهر خطرناک جهان از منظر در پیش بودن بلایای احتمالی طبیعی مورد اشاره قرار گرفته است.
در این مطالعه بیشتر شهرها با خطر زلزله احتمالی روبرو هستند و تنها شهر ناپل ایتالیا که یک میلیون نفر جمعیت دارد با خطر احتمال فوران آتشفشان روبرو است.
این مطالعه می گوید پوسته شهر ناپل ایتالیا هر سال به مدت چند سانتی متر در اثر فشار لایه های ماگمای زیر زمین جابجا می شود و خطرفعال شدن کوه " وزوویو" که در مجاورت این شهر قرار دارد جان هزاران نفر از ساکنان را در معرض خطر قرار داده است. آخرین فعالیت این کوه آتشفشانی در سال 1944 بوده است و در طول تاریخ نیز یک بار در اثر فعالیت آن (سال 79 پس از میلاد) شهر" پومپی" در روم باستان را به تلی از خاکستر تبدیل کرده و مدفون ساخت.
شهر استانبول ترکیه نیز که بر اساس این تحقیق احتمال وقوع زلزله ای بزرگ در آن تا 10 سال آینده زیاد است به دلیل تراکم جمعیت (بیش از 14 میلیون نفر) و کم بودن مقاومت بسیاری از ساختمان ها و سازه ها یکی از 10 شهر خطرناک جهان توصیف شده است.
شهر 4.5 میلیون نفری سانفراسیسکو در ایالت کالیفرنیا آمریکا نیز با خطر وقوع زلزله احتمالی مواجه است . در آخرین زلزله مرگبار در این شهر در سال 1906 بیش از 3 هزار نفر کشته شدند. بر اساس مطالعه دکتر یوهان کلاگز هر آن احتمال وقوع زلزله در این شهر می رود.
شهر 13 میلیون نفری لس آنجلس آمریکا نیز روی گسل زلزله خیز قرار دارد و خطری که تبعات زلزله احتمالی در این شهر را سنگین تر می کند وجود نیروگاه های هسته ای در مجاورت آن است.
شهر 30 میلیون نفری جاکارتا (پایتخت اندونزی)نیز با خطر زلزله روبرو است. تراکم بالای جمعیت و احتمال وقوع سونامی پس از زلزله،خطر زیستن در این شهر را زیاد می کند.
شهر 11 میلیون نفری اوزاکا و دیگر شهرهای ژاپنی ذکر شده در 10 شهر پرریسک جهان نیز با خطر زلزله خیز بودن و تراکم جمعیت مواجه اند.
در توکیو وشهرک های اقماری آن بیش از 38 میلیون نفر زندگی می کنند. در ژاپن زلزله های بسیار شدید رخ می دهد اما سازه های مقاوم در برابر زلزله خطرات جانی آن را به حداقل خود رسانده است. اما در صورت وقوع زلزله های بالای هشت ریشتر و احتمال وقوع سونامی پس از آن ریسک زیستن در شهرهای متراکم ژاپن نیز زیاد است.
آخرین زلزله مهیب و مرگبار در توکیو در سال 1703 روی داد که در جریان آن بیش از 100 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
منبع: عصر ایران
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]