واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۶:۵۴ق.ظ)
احداث تأسيسات آبشيرينکن براي رفع کمبود آب در گلستان موج - مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت: احداث تأسيسات آبشيرينکن يک راهکار اساسي براي عبور از بحران و رفع کمبود آب در اين استان است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، محمدهادي رحمتي، مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان، با بيان اين مطلب اظهار داشت: بارشها که در چند سال اخير براي گلستان کم و در برخي ماهها کمياب شده در ايام گرم سال نيز همچنين نگراني از آسيبهاي خشکسالي و کمبود آب در استان را بيشتر کرده است.
وي خاطرنشان کرد: استان به ظاهر سرسبز، معتدل و پرباران گلستان در چند سال اخير در پي کاهش نزولات جوي با بحران کمآبي و مشکل تأمين آب براي بخشهاي مختلف از جمله خانگي مواجه شده است، اين کمبودها با عدم مديريت مصرف همراه شده است.
رحمتي تصريح کرد: طبق آمارها ميزان مصرف آب توسط هر يک از شهروندان بالغ بر 230 ليتر در شبانهروز است که از استاندارد تعريف شده 150 ليتر، بيشتر بوده و بنا بر اين تصحيح الگوهاي رفتاري و مصرفي شهروندان و اعمال دقيق مديريت مصرف ميتواند به گذر از تنش آبي موجود کمک کند.
وي با اشاره به نبود آگاهي جامعه در خصوص ميزان مصرف آب و روند تبديل آبها به آب شرب سالم و بهداشتي، گفت: اگر مردم از هزينهاي که دولت براي به دست آوردن آب و تبديل آن به آب شرب سالم و بهداشتي ميکند آگاهي داشتند، قطعاً براي جلوگيري از اين هزينهها به صورت خودجوش در مصرف آب صرفهجويي ميکردند.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با تأکيد بر اين نکته که مردم هم بايد موضوع کمآبي را در استان جدي گرفته و در حد علمياتي با مباحث کمآبي برخورد کنند، افزود: هر فردي که بر روي کره خاکي زندگي ميکند موظف است تا مصارف خود را مديريت کند.
رحمتي با بيان اين که ايجاد حساسيت نسبت به آب و مصرف بهينه آن الزاماتي دارد، خاطرنشان کرد: توجه جدي شهروندان و حساسيت داشتن آنان نسبت به هدر رفتن آب از مهمترين نکات در ترويج فرهنگ صرفهجويي است.
وي خاطرنشان کرد: هدف ما تنها توليد آب نيست، بلکه ما بايد به فکر انتقال آنهم باشيم و با توجه به کمبود اعتبارات و حداقل امکانات، مشکلات را پشت سر بگذاريم.
مديرعامل شرکت آبفاي گلستان اظهار داشت: ظرفيت آبهاي سطحي و زيرزميني استان با ميانگين بارندگي سالانه 455 ميليمتر است که حدود آبهاي زيرزميني نيز در حال استحصال است، تنها مديريت مصرف آب در بخش کشاورزي و خانگي ميتواند به مدد آب باقي مانده در ته چاهها و مخازن سدهاي گلستان آمده و گذر منطقه از بحران خشکسالي را آسانتر نمايد، از اينرو به دنبال استفاده از منابع آب غيرمتعارف و بهرهمندي از آبشيرينکنها در شهرهاي ساحلي استان هستيم.
رحمتي ابراز داشت: شرکت آب و فاضلاب استان گلستان براي تأمين نياز آبي شهرهاي بندرترکمن و گميشان اقدام به انتخاب سرمايهگذار به روش BOO (ساخت و اجرا و بهرهبرداري و مالکيت با سرمايهگذار به مدت 15 سال) براي نمکزدايي آبشور حاصل از چاهها در سواحل دريا به ميزان 7600 مترمکعب در شبانهروز (90 ليتر در ثانيه) به مبلغ 303 ميليارد ريال (حدود 31 ميليارد تومان) کرده است که اين ميزان آب توليدي جمعيت بالغ بر 50 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده که اين طرح با پيشرفت فيزيکي حدود 25 درصد در حال اجرا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 640]