واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۵۴ب.ظ)
استاد مشاوره حوزه: امروز وظيفه حوزه هاي علميه قبل از آموزش طلاب تربيت و مهذب نمودن آنان است موج - قم - استاد مشاوره حوزه با بيان اينکه مردم در نگاه اول از طلاب معنويت و تقوا را مي خواهند، گفت: اگر طلبه اي بدون تقوا رشد کرده و به جامعه بيايد اين نه تنها براي اسلام خدمت نکرده، بلکه ممکن است به آن ضربه هم بزند
به گزارش خبرگزاري موج از قم، استاد مشاوره حوزه، با تاکيد بر اهميت و جايگاه اخلاق و تهذيب گفت: در طي دوران هاي گذشته که تعداد طلاب در هر مدرسه اي به اندازه امروز نبوده و بسيار کمتر بودند، اداره همه جانبه مدارس با متوليان مدارس بود يعني وي ضمن اين که استاد آموزشي بود با زهد و تقوايي که داشت به عنوان نمونه کامل اخلاقي مورد توجه طلاب قرار داشت و لذا نياز ضروري به معاونت تهذيب احساس نمي شد .
وي با تأکيد براين که طلبگي صرفا با ملبس شدن صورت نگرفته بلکه نيازمند اخلاق و مهذب شدن نيز هست، افزود: فردي که وارد فضاي حوزه و طلبگي مي شود، بايد علاوه بر ظاهر بر باطن هم توجه داشته باشد و اين گونه نشود که طلبه اي فقط در ظاهر ملبس شده و توجه اي به اخلاق نداشته باشد؛ مردم از يک روحاني انتظار معنويت دارند لذا بايد طلاب بر خودسازي اهتمام داشته باشند و در اين زمينه، مسوولان حوزه بايد بسترهاي اين امر را فراهم نمايند.
حجت الاسلام سعيد حصاري گفت: اگر طلبه اي مهذب نشده و وارد جامعه شود، طبق توصيه هاي بزرگان ديني، اين امر آسيب زا است، لذا بايد علم و اخلاق با هم رشد کنند که در اين جا نقش معاونت تهذيب به خوبي روشن مي شود.
وي با تاکيد بر اين که علم بدون عمل خطرناک است، گفت: در عصر کنوني که به برکت انقلاب اسلامي، حوزه هاي علميه گسترش يافته و طلاب زياد شده اند، صرفا يک مدير نمي تواند به تربيت طلاب به تنهايي رسيدگي نمايد، لذا امروز وظيفه حوزه هاي علميه قبل از آموزش طلاب تربيت و مهذب نمودن آنان است.
حجت الاسلام حصاري، با بيان اين که مردم در نگاه اول از طلاب معنويت و تقوا را مي خواهند، بيان داشت: اگر طلبه اي بدون تقوا رشد کرده و به جامعه بيايد اين نه تنها براي اسلام خدمت نکرده بلکه ممکن است به آن ضربه هم بزند.
وي افزود: امروز با توجه به گستردگي مدارس علميه، معاونت هاي مختلفي در راستاي تربيت و خدمت رساني به طلاب از جمله معاونت آموزش، پژوهش، تبليغ و امور طلاب، بوجود آمده است در صورتي که از ضروريات اصلي هر مدرسه اي داشتن معاون تهذيب است ، يعني کسي که به طور مستمر بر امر تربيت طلاب، که مورد نياز و هدف اصلي طلبگي است، نظارت داشته باشد.
اين مشاوره حوزه گفت: معاونت تهذيب بايد قوي ترين معاونت باشد و بر تربيت طلاب بيشتر از ابعاد ديگر توجه شود.
وي با بيان اين که، اگر تهذيب نباشد حوزه از ماهيت خود تهي مي شود، گفت: از آنجا که حوزه و طلاب مدعي هستند وارثان انبيا هستند و از طرفي با توجه به اين که بزرگترين ويژگي انبيا، خدا خواهي و اخلاق بود، لذا طلاب هم بايد اين خصيصه را در خود تقويت نمايند.
حجت الاسلام حصاري، تصريح کرد: اگر مسائل تهذيبي تقويت شود مسائل آموزشي نيز خود به خود تقويت مي گردد لذا امروز بايد تهذيب در ابتداي ورود به حوزه که طلاب مشتاق اخلاق هستند، بيشترمورد توجه قرار گيرد، در صورتيکه امروز متاسفانه معاونت تهذيب در حوزه جايگاه ضعيفي دارد و نگاه کلان دراين زمينه نيست و اين خطر بسيار جدي است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، با تاکيد بر به روز کردن اطلاعات معاونان تهذيب، گفت: در راستاي تقويت جايگاه معنويت در حوزه و در بين طلاب به عنوان دغدغه بزرگان حوزه، ابتدا بايد مسوولان مدارس و به خصوص معاون تهذيب توجيه شود؛ اگر معاون تهذيب از روزمرگي خارج شود قطعا با انگيزه بالا براي تربيت طلاب گام خواهد برداشت.
اين استاد مشاوره حوزه، يادآور شد: در همين زمينه لازم است تا با برگزاري دوره هايي ضمن بيان دغدغه ها به معاونان تهذيب ،راهکارهاي ارتقا سطح تهذيبي طلاب را به معاونان تهذيب آموزش دهيم تا آن ها بتوانند در مدارس علميه منشا خدمات و تاثيرات باشند.
حجت الاسلام حصاري، با تاکيد براين که براي امر تربيت طلاب، آموزش هاي نظري کافي نبوده و بايد راهکارهاي عملي هم آموزش داده شود، گفت: در معاونت تهذيب تکنيک هاي ترک گناه از آيات و روايات استخراج شده و با برگزاري دوره هايي اين آموزه ها در اختيار معاونان تهذيب قرار مي گيرد تا آگاهي هاي تربيتي آنان افزايش يافته و بالتبع شاهد تربيت طلاب توانمند و مهذب باشيم.
وي گفت: در جنگ نابرابر فرهنگي، معاونان تهذيب در خط مقدم نبرد هستند و بايد افراد توانمند در مدارس از سوي مديران براي اين سمت در نظر گرفته شوند تا بتوانيم طلاب مهذب تربيت و به جامعه تحويل دهيم.
مشاوره حوزه، در بخش پاياني سخنان خود، با بيان شيوه هاي تربيت طلاب گفت: در هر مدرسه اي معاونان تهذيب بايد پرونده تربيتي جامع براي هر طلبه تهيه نموده و آناليز کاملي از روحيات و اخلاق طلاب داشته و در صدد رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت برآيند.
وي خاطرنشان ساخت: در گام هاي بعدي، معاونان تهذيب، بايد تکنيک هاي ترک گناه و افزايش معنويات را آموزش داده و براي تربيت طلاب از ظرفيت اساتيد استفاده نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]