واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۴۱ب.ظ)
وزير آموزش و پرورش در نشست خبري مطرح کرد: دو ميليون تومان سرانه هر دانش آموز/ 200 هزار نيروي مازاد در آموزش و پرورش موج- وزير آموزش و پرورش با بيان اين که افزايش دانش آموزان در سال تحصيلي جديد به صورت چشمگير بوده است، تاکيد کرد: با وجود افزايش تعداد دانش آموزان، همچنان در وزارت آموزش و پرورش با نيروي مازاد مواجه هستيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش در نشست خبري که به مناسبت آغاز سال تحصيلي جديد برگزار شد، با بيان اين که آموزش و پرورش مهمترين نهاد فکري و معنوي است، گفت: تمام فرهنگيان در لايه هاي اجرايي از بهمن سال 93 کار خود را شروع کردند تا بتوانيم شاهد بازگشايي مدارس به صورت هر چه با شکوه تر باشيم.
فاني همچنين با ارائه آماري از سال تحصيلي جديد توضيح داد: در سال تحصيلي جديد فعاليت هاي قبلي ادامه خواهد داشت و آنچه که امروز مشخص است افزايش آمار دانش آموزان در ثبت نام است که از 12 ميليون و 480 هزار و 938 نفر سال گذشته به ميزان 12 ميليون و 61 هزار دانش آموز ثبت نام امسال بوده است.
وي ادامه داد: تعداد کارمندان شاغل در وزارت آموزش و پرورش در سال تحصيلي 95-94، ميزان 978 هزار و 287 نفر است که با توجه به اين تعداد نيروي آموزشي، 25 عنوان کتاب جديد تاليف شده است.
وزير آموزش و پرورش تصريح کرد: با توجه به تخصيص منابع عمراني لازم، 700 مدرسه ديگر در سال جديد تحويل آموزش و پرورش داده مي شود و 40 هزار کلاس درس با بخاري ها خداحافظي مي کنند و سيستم گرمايشي مطمئني جايگزين آن خواهد شد.
فاني در ادامه بيان کرد: در ارتباط با توسعه مدارس غيردولتي و مشارکتي با 21 سازمان تفاهم نامه همکاري امضاء کرده ايم تا بتوانيم کمک هاي ارزشمندي را از خارج از آموزش و پرورش به داخل هدايت کنيم.
وي افزود: مدارس خارج از کشور در اهميت بسياري قرار دارند و سياست ما جذب حداکثري ايرانيان از خارج از کشور است که در حال حاضر 5 هزار دانش آموز در 126 مدرسه داخل 76 کشور خارجي آماده تحصيل در سال جديد هستند.
وزير آموزش و پرورش همچنين با اشاره به آمار ثبت نام اتباع بيگانه در سال تحصيلي جديد اظهار کرد: در حال حاضر 408 هزار اتباع بيگانه آماده تحصيل هستند که در سال تحصيلي جديد با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري بيش از 48 هزار دانش آموز افغان نيز به اين آمار اضافه شد.
وي با اشاره به برنامه ششم توسعه توضيح داد: از سال 95 تا 99 برنامه ششم توسعه ادامه خواهد داشت و اين برنامه بهترين فرصت براي آموزش و پرورش است تا بتواند اقدامات خود را در ارتباط با اجراي نقشه سند تحول افزايش دهد.
فاني در ادامه اين نشست با اشاره به طرح رتبه بندي و جزئيات آن خاطر نشان کرد: طرح رتبه بندي شامل افرادي مي شود که بالاي شش سال سابقه خدمت دارند و ما معتقد هستيم آن چه که از ماه مهر شروع مي شود گام نخست رتبه بندي است نه گام نهايي و بايد آماده باشيم تا طرح رتبه بندي به صورت نهايي اجرا شود.
وزير آموزش و پرورش همچنين بيان کرد: ميزان افزايش حقوق ناشي از رتبه بندي اعلام نخواهد شد زيرا بسياري از افراد که تحت پوشش قرار مي گيرند وضعيتشان نسبت به يکديگر متغير است.
فاني در پاسخ به اين سوال که هر ساله با توجه به 30 هزار نيروي بازنشسته ريزش نيروي قابل توجهي را در آموزش و پرورش شاهد هستيم که براي اين ريزش جايگزيني را خواهد داشت يا خير؟، اذعان کرد: نياز واقعي آموزش و پرورش 750 هزار نيرو است و افزايش فعلي نيرو به اين معني است که آموزش و پرورش در گذشته به صورت نامنظم نيروهاي خود را توزيع کرده است؛ به اين صورت که در بعضي از شهرها به تورم نيرو و در بعضي ديگر با کاهش چشمگير نيرو مواجه هستيم.
وزير آموزش و پرورش تاکيد کرد: آموزش و پرورش نيروي انساني مورد نياز خود را از طريق آزمون و دانشگاه فرهنگيان جذب مي کند و آن تعداد نيرويي را که لازم داريم با توجه به جنسيت بعد از پذيرش در آزمون و دوره تکميلي آموزشي همراه با گزينش استخدام خواهيم کرد.
وي در ارتباط با ساماندهي کودکان کار توضيح داد: وزارت آموزش و پرورش از بهمن 92 به استانداران ابلاغ کرد که گزارش خود را از بازماندگان تحصيلي ارائه کنند.
وي عنوان کرد: تحصيل کودکاني که به سن تحصيل رسيده اند منوط به وجود مدرسه است و من به عنوان پاسخگوي آموزش و پرورش مدعي هستم که هيچ دانش آموزي نمي تواند به دليل کمبود مدرسه درس خود را رها کند.
فاني در پاسخ به اين سوال که عده اي معتقد هستند آموزش و پرورش توانايي لازم را در ساماندهي کودکان کار ندارد، گفت: البته تعدادي از اين کودکان به خاطر مشکلات خانوادگي و اقتصادي قادر به تحصيل نيستند اما بايد عدالت آموزشي بيشتر از اين گسترش يابد. لذا لازم به همکاري ساير وزارتخانه ها نيز در اين پروژه هستيم.
وزير آموزش و پرورش با تاکيد بر اينکه نبايد در زمان ثبت نام وجوه اجباري از والدين دانش آموزان اخذ کرد، توضيح داد: در سال تحصيلي جديد دولت 25 هزار ميلياردتومان بودجه به آموزش و پرورش اختصاص داده است که بيش از دو ميليون تومان سرانه هر دانش آموز نخواهد بود و اين امر يعني چالش آموزش و پرورش در اقتصاد. لذا والدين بايد به ميزان رضايت و دلخواه خود به مدارس کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]