واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تدارک برای بازگشت احمدینژاد به پاستور
روز نو : رضا رئیسی: این بار دیگر کفش کتانی، لیستهای پنهانی، شعارهای آنچنانی و فیگورهای خاص جوابگو نیست، یک دهه پیش به هنگامی که دیکته هشت ساله نوشته نشده و احمدینژاد مردی برآمده از لایههای ناشناخته سیاست بود و نام و آوازهای نداشت این عرضاندامهای تبلیغاتی و البته حساب شده و هوشمندانه میتوانست چهرهای باب میل طراحان در انظار مخاطبان ترسیم کند اما این بار نه تنها خود او شناخته شده و نام آشناست که عملکردها و دستاوردهای هشت سال سکانداری امور اجرایی در برابر همگان عیان و واضح است و قابل کتمان و چشمپوشی نیست. این بار نمیتوان آدرسهای مجعول داد و شعارهای پرطمطراق ردیف کرد و از تحقق جامعه آرمانی در سایه مهرورزی و عدالتمداری دم زد، وضعیت آنچنان مشهود است که طعم تلخ و روند معوجش به این زودیها از اذهان و خاطرهها پاک شدنی نیست اما مرد بهاری باز هم سودای آمدن دارد و دلی امیدوار و خاطری مشتاق برای حضور مجدد در صحنه سیاست آن هم انتخابات ریاست جمهوری و تکیه بر راس هرم اجرایی. شایعهاش مدتهاست از سوی هواخواهان زمزمه میشود و وزیری نیز از حلقه یاران گفته که میآید، البته حضور در محافل سیاسی و گعدههای منظم تشکیلاتی نیز نشان از میل و رغبت میدهد و المانهای شخصی مبنی بر علاقمندیاش به نقشآفرینی در قاب دوربینها و متن خبرها تاییدی دیگر؛ هر چه هست گویا بهرغم کارنامه نمایان هشتساله، او میآید یا لااقل میتوانیم بگوییم عزم آن دارد که بیاید.
کاندیداتوری ریاست جمهوری
اسبابکشی دوساله از پاستور به نارمک هنوز نتوانسته خاطره خوشایند روزهای نه چندان دور را از ذهن احمدینژاد و طیف همراهش پاک کند و نشانههای متعددی مبنی بر اهتمام به بازگشت در فعالیت این جریان سیاسی مشاهده میشد و میشود. در آخرین مورد یک سایت کمتر شناخته شده خبری انتشار داد مبنی بر آنکه احمدینژاد اعلام کرده برای انتخابات ریاست جمهوری میآیم. در متن خبر نیز به نقل از یک وزیر احمدینژاد گفته شده که وی در جلسهای در چند هفته پیش خطاب به حضار گفته است: «خودتان را برای انتخابات آماده کنید. البته نه انتخابات مجلس بلکه انتخابات ریاست جمهوری و من شرکت خواهم کرد.» در این خبر همچنین ادعا شده که احمدینژاد حلقهای از افرادی که برنامههای تبلیغاتی وی در گذشته را طراحی میکردند، گردهم آورده و از آنان خواسته است که برای انتخابات ریاست جمهوری فعال شوند. باوجود حدس و گمانهای فراوان هیچ گاه به شکل علنی و از زبان احمدینژاد اعلام نشده بود که وی برای انتخابات ریاست جمهوری خواهد آمد. شاید عدمشهرت سایت ارائه دهنده خبر، این شائبه را در اذهان ایجاد کند که خبر چندان موثق نیست اما از آنجا که چند سایت شناخته شده اصولگرا از جمله سایت «الف» این خبر را بازنشر دادهاند و با توجه به آنکه حامیان رسانهای احمدینژاد حضور پررنگی در فضای مجازی دارند و از حُسن اتفاق دست به تکذیب آنان نیز قوی است و همواره در خصوص کوچکترین اخبار پیرامون احمدینژاد واکنش نشان داده میشود، سکوت این جریان در این رابطه میتواند خود دلیل متقنی بر صحت این خبر باشد. مضاف بر آنکه بروننماییهای رسانهای و حضور در محافل و مجالس مختلف خود نشانههای موید این میل و رغبت برای حضور مجدد در سطح اول سیاسی است.
حضور هستهای!
این روزها که بحث بر سر برجام، داغ و پرحرارت شده و تیم قبلی هستهای با همه قوا، تمام قامت به میدان انتقاد از دستاوردهای تیم امروز آمده است، باید گفت موضوع رویکردهای متفاوت به مقوله مذاکرات هستهای در خرداد ۹۲ نقش تعیینکنندهای در تعیین رای مردم و برآمدن حسن روحانی که از تعامل سازنده با جهان و چرخش چرخ کارخانهها همزمان با چرخش چرخ سانتریفیوژها میگفت، داشت و از علل نه بزرگ به حامیان تداوم رویکرد سابق بود. حال کسانی که نتیجهبخشی مذاکرات آن هم تنها در بازه زمانی دو ساله را موفقیت رویکرد اعلامی دولت و شکستی در پرونده سیاسی خود میبینند با تمام ابزارها به مخالفخوانی در برابر برجام و تقلیل عملکرد دولت روی آوردهاند و بحث داغ این روزهای سپهر سیاست موضوع برجام و مذاکرات هستهای است و طبیعی است که احمدینژاد هم نمیخواهد از کانون توجه افکار عمومی به موضوع هستهای دور باشد به همین دلیل برنامهای با عنوان آیین پاسداشت شهید هستهای، مصطفی احمدی روشن، توسط این طیف تدارک دیده شد که در آن علاوه بر حضور محمود احمدینژاد، غلامحسین الهام در امامزاده علی اکبر(ع) چیذر به سخنرانی پرداخت، تا این جریان نیز از قافله منتقدان توافق باز نماند و همراه با همقطاران «خودی» نشان بدهد.
اصولگرایان تمایلی به احمدینژاد ندارند
جلسه یادشده و نیز حضور احمدینژاد در پایگاههای سنتی جریان اصولگرا و نیز تکاپوهای وی برای همراه ساختن و نزدیکی به برخی چهرههای حامی در گذشته نشان میدهد که احمدینژاد در صدد نزدیکی به اصولگرایان و احیای پایگاه قدیمی خود و رفع کدورتهاست، نکتهای که البته بر اساس شنیدهها با استقبال کنشگران اصولگرا روبرو نشده است و آنان چندان اعتماد و اقبالی از خود نشان ندادهاند، نکتهای که به عملکرد سالهای پایانی و البته هنگامهای بازمیگردد که وی با حمایت اصولگرایان بر صدر دستگاه اجرایی قرار گرفت اما خود را چهرهای فراجناحی خواند. جالب آنکه محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش کابینه نهم نیز در خصوص واکنش اصولگرایان نسبت به احمدینژاد و تعامل سیاسی با وی گفته است: «آقای احمدینژاد اکنون در جامعه اصولگرایان به عنوان یک جریان هیچ جایگاهی ندارد و جریان اصولگرایی ایشان و جریان ایشان را جزئی از خانواده اصولگرایی نمیداند. در گذشته نیز زمانی که در موضع قدرت بودند آقای احمدینژاد هیچ گاه عنوان نمیکردند که اصولگرا هستند چه در انتخابات و چه پیش از آن و هرگاه که موضوع اصولگرایی مطرح میشد به شدت این موضع را نفی میکردند.»
در نهایت...
احمدینژاد برای عرض اندام مجدد در عرصه سیاسی هیچ یک از معیارهای متعارف و ارتقابخش و ترفیع دهنده را ندارد؛ کارنامه نهچندان موفق به شهادت آمار و ارقام مشخص و رسمی در دوران هشت ساله و وضعیتی که در اذهان مردم از تورم تا رکود و بیکاری و فاصله طبقاتی بهرغم درآمدهای هنگفت نفتی نقش بسته، پروندههای تخلفات مدیران عالیرتبه و موارد متعدد تخلفات اقتصادی و عدم اعتنا و مقبولیت در میان طیفهای شناخته شده سیاسی، وضعیت او را بسیار متفاوت از یک دهه پیش کرده است اما آنچه تغییر نکرده میل و اشتیاق وی برای حضور در صحنه سیاسی و تبلیغاتی و رویکردهای پوپولیستی معطوف به آن است که حضور احمدینژاد در انتخابات را دور از ذهن نشان نمیدهد.
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]