واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵ق.ظ)
رد گروکشي در پروازها به دليل عدم پرداخت بدهي ايرلاينها/بدهي بيش از 600 ميليارد توماني ايرلاينها موج - مدير عامل شرکت فرودگاهها با رد موارد مطرح شده در رسانهها مبني بر گروکشي در پروازها به خاطر عدم پرداخت بدهي از سوي ايرلاينها گفت: بابت بدهي ايرلاينها، هيچ پروازي را دچار تأخير نکردهايم و مانع کانتر پرواز نشدهايم؛ چراکه اساسا فضاي محدود ترمينالي و توالي پروازها اين اجازه را به ما نميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي شرکت فرودگاههاي کشور، رحمتاله مهآبادي، مدير عامل شرکت فرودگاهها، با اشاره به اين که شرکت فرودگاههاي کشور مالکيت 54 فرودگاه کشور را بر عهده دارد، گفت: تمام فضاي کشور با 115 راه هوايي تحت پايش و نظارت کنترلرها است و در حال حاضر در شبانهروز 1700 پرواز داخلي، بينالمللي و عبوري با جديت و دقت کنترل ميشود و از اينرو ايمنترين و سلامتترين فضاي پروازي را داشته و سالانه بيش از 43 ميليون مسافر را پذيرا هستيم.
وي با بيان اين که شرکت فرودگاههاي کشور شرکتي درآمد هزينهاي است، گفت: ما شرکت انتفاعي نيستيم و تمام عايدي ما صرفا در ارائه خدمات هوانوردي، ناوبري و فرودگاهي هزينه ميشود و اگر سودي هم به دست آوريم 75 درصد آن را در قالب ماليات و سود سهام به دولت بازميگردانيم و اجازه هيچگونه فعاليت تجاري و بنگاهداري نداريم. ما بايد با درآمدهاي خودمان فرودگاهها را اداره کنيم و رضايت خطوط هوايي و مسافران را با ارائه سرويسهاي مناسب جلب کنيم که برآوردن اين انتظار مستلزم هزينه است که بخشي از آن توسط ايرلاينها تأمين ميشود.
وي با اشاره به تغييرات نرخ ارز و تأثير آن بر انباشت بدهي ايرلاينها گفت: نرخ ارز براي شرکتهاي هواپيمايي و شرکت فرودگاههاي کشور يکي است با اين تفاوت که ما امکان استفاده مستقيم از ارزي که به دست ميآوريم را نداريم و بايد به خزانه واريز کنيم و معادل ريالي آن را با نرخ دولتي تحصيل کنيم و از اينرو توان مالي ما در شرايط مساوي با شرکتهاي هواپيمايي از آنان کمتر است.
مهآبادي در ادامه خدماتي که در فرودگاه براي مسافران، خطوط هوايي، پليس و سپاه در نظر گرفته ميشود را تشريح کرد. پارکينگ، محوطه فرودگاهي، تأمين دستگاههاي امنيتي در ترمينال، ميز پذيرش مسافر، سامانههاي پذيرش مسافر تحت اختيار ايرلاينها، سالن ترانزيت، خدمات ترمينال، دستگاهها و تجهيزات بازرسي سپاه و پليس از مواردي بود که مهآبادي به آن اشاره و تأمين آنها را مستلزم هزينه دانست.
وي با بيان اين که شرکت فرودگاهها از هيچگونه بودجه دولتي استفاده نميکند، گفت: درآمد ما از ايرلاينها و خطوط هوايي است و اين ميزان تنها سه درصد هزينههاي ايرلاينها است.
مهآبادي گفت: دولت براي مقابله با تورم به طور طبيعي به شرکتهاي دولتي فشار ميآورد و در همين راستا 35 درصد نرخها را تعديل کرديم و نتيجهاش اين است که شرکت فرودگاهها 140 ميليارد از اين بابت عدمالنفع دارد.
وي خاطرنشان کرد؛ ما در سال 86 که بدهي ايرلاينها زياد شده بود 45 ميليارد تومان آن را بخشيديم تا بتوانيم مابقي مطالباتمان را وصول کنيم، اما؛ امسال نيز همين ادعا وجود دارد که بدهي زياد است و دولت رقمها را کاهش دهد.
مهآبادي با بيان اين که بدهي ايرلاينها شامل دو بخش ميشود، گفت: بخشي از آن تحت عنوان تعرفه خدمات فرودگاهي از مسافران در قالب بليت دريافت ميشود که براي پروازهاي داخلي 5 هزار تومان و پروازهاي بينالمللي 25 هزار تومان است که جزء درآمد شرکت فرودگاهها محسوب شده و بهطور امانت در دست ايرلاينها است. اين رقم بدهي در حال حاضر حدود 120 ميليارد تومان است که ايرلاينها ميبايست به شرکت فرودگاهها پرداخت کنند و اين عدم پرداخت باعث شده است که از سوي دستگاههاي نظارتي تحت فشار باشيم چراکه طبق قانون اين اقدام تصرف در اموال عمومي محسوب ميشود.
مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور گفت: بخش ديگري از بدهي شامل صورتحسابهايي ميشود که روز پانزدهم ماه بعد از پرواز صادر و در مجموع 2 ماه فرصت اصلاح و پرداخت است. بر همين اساس و فاصله زماني مذکور توان مالي شرکت فرودگاهها هرساله يک چهارم شده است.
وي با اشاره به موارد مطرح شده در رسانهها مبني بر گروکشي در پروازها به خاطر عدم پرداخت بدهي از سوي ايرلاينها گفت: بابت بدهي، هيچ پروازي را تأخير ندادهايم و مانع کانتر پرواز نشدهايم، چراکه؛ اساسا فضاي محدود ترمينالي و توالي پروازها اين اجازه را به ما نميدهد.
مهآبادي تأکيد کرد: شرکت فرودگاهها تاکنون برخورد تعاملي داشته است، اما؛ با اين وجود بدهي ايرلاينها طي شش ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل 100 ميليارد تومان افزايش داشته است.
وي با بيان اينکه بيش از 10 ايرلاين ورشکسته داريم که بدهي خود را به شرکت فرودگاهها پرداخت نکرده و از اين بابت در حسابهاي ما مغفول مانده است، گفت: اگر ايرلايني نميتواند خدمات ارائه کند بگويد نميتواند؛ چراکه اينگونه مشکلاتش را به سازمانهاي ديگر منتقل ميکند.
مهآبادي با اشاره به تشکيل کميته وصول مطالبات در شرکت فرودگاهها گفت: در اين زمينه جدي هستيم؛ چراکه به دنبال ارتقاي سرويسهاي خود در بخشهاي مختلف هستيم.
وي با تأکيد بر اين که ما حق نداريم مسافران را به خاطر بدهي ايرلاينها درگير کنيم، گفت: در اين راستا سازمان هواپيمايي کشوري بهعنوان نهاد حاکميتي هر تصميمي بگيرد ميپذيريم و البته اين تصميم در چگونگي ارائه سرويس و خدمات از سوي ما تأثيرگذار ميگذارد.
مهآبادي با اشاره به شعار دولت مبني بر پاسداشت حقوق شهروندي و صيانت از آن گفت: در همين راستا در فرودگاههاي مهرآباد و مشهد طرح تحول خدمات فرودگاهي را آغاز کرديم.
وي در ادامه خاطرنشان کرد؛ ما در شرايط تحريم ايمنترين شرايط را داشتهايم و ذرهاي از حداقل استانداردها عدول نکردهايم.
گفتني است؛ مقصود اسعدي ساماني، دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي، نيز در اين برنامه حضور داشت و در خصوص بدهي ايرلاينها سخن گفت.
يادآور ميشود؛ بدهي ايرلاينها به شرکت فرودگاهها به بيش از 600 ميليارد تومان ميرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]