واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وضعیت طلاق در نی ریزنگران کننده است؛ 700 پرونده دعاوی خانوادگی در پنج ماهه نخست سال جاری خبرگزاری پانا: رئیس دادگستری شهرستان نی ریز گفت: در پنج ماهه نخست سال جاری حدود 700 پرونده دعاوی خانوادگی در محاکم و شورای حل اختلاف شهرستان مطرح شده است.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۳ شهريور ساعت 09:29
رنجبر در خصوص وضعیت طلاق در شهرستان در گفت وگو با خبرنگار پانا اظهار داشت : متاسفانه دعاوی خانوادگی و طلاق در سال های اخیر در سطح کشور و حوزه شهرستان نی ریز رشد چشمگیری داشته است و مساله طلاق و افزایش روند آن نگرانی های زیادی را از آینده فرهنگی و نسلی کشور بوجود آورده است و با توجه به سابقه دینی و فرهنگی این شهرستان تعداد دعاوی خانوادگی بالاخص طلاق از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست که حدود نیمی از دعاوی طرح شده در محاکم حقوقی را دعاوی خانوادگی تشکیل می دهد.
رئیس دادگستری شهرستان نی ریز افزود : گرچه تلاش شده تا از ظرفیت سازمان بهزیستی و شورای حل اختلاف در راستای مشاوره و ایجاد مصالحه و سازش بین زوجین و کاهش تنش بین خانواده هایی که دچار اختلاف گردیده اند استفاده شود.امام تعداد زیادی از دعاوی مطروحه منتج به مصالحه و سازش نمی گردد و مرجع قضایی ناگزیر به اظهار نظر ماهوی و صدور رای در خصوص موضوع است.
وی خاطر نشان کرد : زوجین باید بدانند که طلاق راه حل مناسب و خوبی برای رهایی از مشکلات نیست . طلاق شاید ظاهرا مشکلی را حل می کند ولی مشکلات عدیده ای را برای زوجین و خانواده ها ایجاد می کند و باید توجه داشت که طلاق بهترین راه حل نیست.
رنجبر همچنین یادآور شد: زنان و کودکان طلاق در معرض آسیب های اجتماعی بیشتری نسبت به مردان قرار دارند افسردگی و به دنبال آن مشکلات روحی از جمله کوچکترین آسیب های اجتماعی بعد از طلاق است.
این مسئول گذری به آمار نگران کننده وضعیت طلاق در شهرستان زد و گفت: در پنج ماهه نخست سال جاری حدود 700 پرونده دعاوی خانوادگی در محاکم و شورای حل یاختلاف شهرستان طرح گردیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 10 درصدی داشته است و میانگین سنی اصحاب دعوی در چنین پرونده هایی18 تا 25 سال می باشد و بعضا اشخاص که از سنین بالایی برخوردار هستند و گاهی اوقات بعد از یک یا دو دهه زندگی مشترک، به طرح دعوی طلاق می نمایند.
وی موضوعاتی چون - اعتیاد ، عدم تامین مخارج خانواده از سوی زوج، عدم شناخت صحیح زوجین از یکدیگر و همچنین عدم شناخت خانواده ها و هم کفو نبودن تشابهاتی مانند: طبقه اجتماعی، سطح تحصیلات، سطح هوش، هم نژاد بودن، داشتن دین مشابه و آموزه های مشابه و هم زیاد بودن و امثال این ها می تواند یک ازدواج موفق را رقم بزند، افزایش سطح توقعات بدون در نظرگرفتن میزان درآمد خانواده، عدم آموزش های کافی قبل از ازدواج و مقید نبودن زوجین و خانواده ها به آموزه های دینی و مذهبی را از عوامل اصلی طلاق ذکر کرد. وی گفت: تغییر روش و شیوه های ازدواج از سنتی به دوستی های خیابانی و تلفنی، ماهواره ها و تهاجم فرهنگی و استفاده نادرست از از عوامل و تکنولوژی های کارآمد نظیر اینترنت و تلفن همراه و تقلید از شبکه هایی که مروج بی بندی و یاری و عدم تقید به مبانی خانوادگی هستند، عدم رعایت حجاب شرعی در محافل خانوادگی و عمومی و ارتباطات اجتماعی، تعیین مهریه های سنگین و نامتعارف، ازدواج با اتباع بیگانه بویژه افغانه، تفاوت سنی زیاد زن و شوهر و ازدواج در سنین پایین، عدم رعایت حقوق زوجین از سوی یکدیگر،وفادار نبودن زوجین، دخالت های اطرافیان و کاهش قبح طلاق درافکار عمومی از دیگر مسائلی است که منجر به طلاق می شود.
رنجبر همچنین خاطر نشان کرد: درصد ازدواج هایی که با رعایت سنن و رسوم و عرف صورت می پذیرد بسیار پایین تر از ازدواج هایی است که از راه دوستی های خیابانی و شبکه های اجتماعی و اینترنتی صورت می پذیرد چرا که در ازدواج های اخیر به دلیل عدم شناخت کافی طرفین نسبت به یکدیگر، همگن نبودن فرهنگ طرفین و عدم اعتمادی که میان آنها بعد از مدت اندکی ازدواج بوجود می آید اختلافات خیلی زود بروز و متاسفانه اغلب این ازدواج های منجر به جدایی می شود.
رئیس دادگستری نی ریز همچنین به نقش نهادها و سازمان ها در کاهش طلاق اشاره کرد و گفت: نهادهایی همانند: آموزش وپرورش، دانشگاه ها، بهزیستی، ورزش و جوانان، بهداشت و تمامی سازمان هایی که به نحوی متولی آموزش و تربیت و رفع معظلات اجتماعی هستند می توانند با ارائه آموزش های لازم به نوجوانان و جوانان و روشنگری در این خصوص نقش موثری در زمینه کاهش اختلافات و دعاوی خانوادگی داشته باشند.
همچنین رسانه ها و جراید نیز می توانند با ایفاء نقش در این زمینه با آگاهی بخشی به مردم زمینه ها بروز چنین اختلافاتی را کاهش دهند.
خبرنگار: زهرا هیهات
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]