واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: زلزله سیاسی درلندن/سیاستمدار هوادار حزب الله رهبرحزب کارگر بریتانیا شد خبرگزاری پانا: اواسط زمستان سال 92 بود که یک هیات 4 نفره انگلیسی وارد تهران شدند، سفری که در همان روزهای آغازین به شدت باعث افزایش انتقادات از دولت تازه کار حسن روحانی شد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ شهريور ساعت 13:54
به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، جک استرا وزیر خارجه سابق بریتانیا، مردی که در مذاکرات هسته ای سعدآباد نقشی کلیدی داشت و در سال های آینده از سوی جناح اصولگرا به عنوان یکی از دشمنان ایران معرفی شده بود، همزمان با بازگشت حسن روحانی به قدرت به ایران آمده بود. سایت مشرق نیوز پایگاه اینترنتی نزدیک به اصولگرایان درباره سفر جک استرا نوشت: "جک استرا شاید چهره چندان خوشنامی در حافظه تاریخی ایرانیان نباشد. از مذاکرات هستهای با تروئیکای اروپایی که استرا یک ضلع مثلث آن بود و زیادهخواهیهای او در پس خندههای تصنعیاش در سعدآباد هنوز در یادها هست؛ تا جنگطلبیاش در لشکرکشی به عراق و همدستی با بوش پسر در ریختن خون صدها هزار عراقی بیگناه." اما حالا مشخص شده است یکی از همراهان جک استرا در آن سفر یک گام تا خانه شماره 10 خیابان داونینگ (خانه و دفتر نخست وزیر بریتانیا) فاصله دارد.
در سفر جک استرا و همراهانش به ایران شخصیت وی با توجه به سابقه اش در وزارت خارجه بریتانیا آن چنان برای مطبوعات منتقد دولت پررنگ شد که هیچ یک به سوابق جرمی کوربین نپرداختند. سایت مشرق در آن زمان درباره کوربین تنها به این نکته که " کوربین از سال 1983 در پارلمان انگلیس حضور دارد و از اعضای حزب کارگر این کشور و از فعالان ضد جنگ است که در کمپینهای مختلف از جمله در مخالفت با حملات اسرائیل به نوار غزه حضور داشته است" بسنده کرد.
جرمی کوربین شب گذشته توانست با اختلاف بسیار زیاد رقیبش را که حالا دیگر حتی اسمش هم چندان اهمیتی ندارد، شکست دهد. جرمی کوربین روز شنبه به عنوان رهبر حزب کارگر بریتانیا برگزیده شد. حزبی که چند ماه پیش، در انتخابات پارلمانی این کشور از رقبای محافظهکارش شکست خورد و رهبر پیشیناش اد میلیبند در نتیجه این شکست از رهبری حزب استعفا کرد. چنان که بیشتر رسانه ها و البته غالبا به نقل از بی بی سی امروز نوشته اند جرمی کوربین سیاستمدار ۶۶ ساله است که رهبری حزب کارگر (حزب مخالف دولت) را در دست گرفته است و انتخابش تغییر قابل توجهی در رهبری حزب کارگر به شمار میآید. آقای کوربین بیش از ۵۹ درصد آرای اعضای حزبش را به دست آورد، کمی بیشتر از همحزبی دیگرش، تونی بلر، نخست وزیر پیشین این کشور که با ۵۷ درصد آرا در سال ۱۹۹۴، به رهبری حزب کارگر رسید.
او در ماه می گذشته (اردیبهشت) زمانی که حزبش در انتخابات شکست خورد هواداران چندانی نداشت، اما رفته رفته در ماههای پس از انتخابات به چهرهای قابل توجه تبدیل شد. آقای کوربین سال ۱۹۹۳ برای اولین بار در زمانی که مارگارت تاچر نخست وزیر بریتانیا بود، به نمایندگی مجلس انتخاب شد. هفت بار در انتخابات شرکت کرد و ۳۲ سال نماینده پارلمان بود. برخی پیروزی او را عجیب ترین پیروزی تاریخ دانسته اند. استیو فیلدینگ استاد سیاست در دانشگاه ناتینگهام به بلومبرگ گفته "از زمانی که کالیگولا اسبش را به سوی سنای روم راند، این احمقانهترین اقدام سیاسی تاریخ است." اشاره او به حمله کالیگولا به سنای روم پس از اختلاف با سناتورها است که در نتیجه آن دیگر به امپراتوری نرسید. گفته می شود:
- افزایش مالیات طبقات ثروتمند
- افزایش مالکیت ملی و ملی کردن راه آهن و برخی خدمات دیگر
- کوتاه کردن دست بخش خصوصی از خدمات بهداشت و درمان
- تحصیلات رایگان
- مخالفت با سیاست ریاضت اقتصادی از برنامه های آقای کوربین است.
جرمی کوربین معتقد است بریتانیا نباید وارد "جنگهای غیرقانونی" شود. او گفته در هیچ موقعیتی نباید سربازان بریتانیایی برای جنگیدن به خارج از این کشور اعزام شوند.
او یکی از کسانی است که به بنیانگذاری ائتلاف ضدجنگ در مورد جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ کمک کرده است. آقای کوربین همچنین سالهاست از فعالان کارزار خلع سلاح هستهای یک جانبه است و خواسته تاسیسات هستهای بریتانیا غیرفعال شوند. در مقابل سیاستمداران محافظهکاری که از جدا شدن بریتانیا از اتحادیه اروپا دم میزنند، آقای کوربین اعتقاد دارد بریتانیا باید در این اتحادیه بماند. یکی از انتقاداتی که به او وارد میشود این است که از حزب الله و حماس حمایت کرده است. جرمی کوربین یکی از سرکشترین نمایندگان حزب کارگر در پارلمان بریتانیا در فاصله سالهای ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۱۰ بوده و بیش از پانصد بار علیه حزب خودش رای داده است. حالا باید دید چنان چه حزب کارگر بتواند در انتخابات به پیروزی دست یابد، سرنوشت بریتانیا با نخست وزیری که حمایت از حزب الله و حماس را در کارنامه دارد، به کجا ختم می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]