واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مخالفان بر افراشته شدن پرچم فلسطین در سازمان ملل چه کسانی بودند؟
مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت اعضا به برافراشته شدن پرچم فلسطین در مقر اصلی این سازمان رای مثبت داد. این اولین بار است که مجمع عمومی سازمان ملل موافقت کرده است که پرچم دولتی ناظر که عضویت کاملی در این سازمان ندارد در مقر آن برافراشته شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری ها، مجمع عمومی سازمان ملل سه سال پیش نیز با ارتقای وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی از «نهاد ناظر» در سازمان ملل به «دولت ناظر غیرعضو» موافقت کرده بود.
بنا بر مصوبه تازه این مجمع، واتیکان و فلسطین، دو «دولت ناظر غیرعضو» سازمان ملل میتوانند پرچمهای خود را در کنار پرچمهای دولتهای عضو نصب کنند.
در جریان رای گیری در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک، نمایندگان 119 کشور به برافراشته شدن پرچم فلسطین رای مثبت دادند. هشت کشور از جمله آمریکا به طرح مذکور رای منفی و 45 کشور از جمله انگلیس نیز به آن رای ممتنع دادند.
استراليا، كانادا، اسرائيل، جزاير مارشال، جزاير ميكرونزي، جزاير پالائو، و جزاير تووالو هفت رای منفی دیگر را به این طرح دادند.
ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد، رای روز پنجشنبه مجمع عمومی را گامی دیگر در راستای تقویت موقعیت فلسطین در عرصه بینالمللی توصیف کرده است.
این در حالیست که ران پروسور، نماینده اسرائیل در سازمان ملل از رای مجمع عمومی انتقاد کرده است. دولت اسرائیل بارها تاکید کرده است که فلسطینیها تنها از طریق مذاکره مستقیم با اسرائیل میتوانند به استقلال و تاسیس کشور فلسطین برسند.
فلسطینیها سالهاست که به دنبال تصویب عضویت خود تحت عنوان یک کشور مستقل در سازمان ملل هستند و تلاش میکنند که سرزمینهایی چون رام الله، کرانه غربی رود اردن، غزه و مناطق اشغال شده توسط اسرائیل در سال 1967 را یکپارچه و زیر پرچم فلسطین درآورند.
مجمع عمومی سازمان ملل در نوامبر سال 2012 میلادی با 138 رای موافق در برابر 9 رای مخالف با ارتقای وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی از «نهاد ناظر» به «دولت ناظر غیرعضو» موافقت کرد.
در پی آن رای، برای اولین بار رتبه فلسطین در سازمان ملل متحد با جایگاه واتیکان برابر شد.
ناظران میگویند این ترفیع به ظاهر کوچک میتواند برای اسرائیل پیامدهای جدی در پی داشته باشد.
در ماه دسامبر سال 2014 میلادی، دادگاه کیفری بینالمللی تشکیلات خودگردان فلسطینی را به عنوان عضو ناظر پذیرفت. به این ترتیب، راه برای رسیدگی به جرایم تحت پوشش این دادگاه در سرزمینهای فلسطینی هموار شده است.
در همین راستا ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین اقدام سازمان ملل را تصمیمی "تاریخی" خواند و گفت: کشورهایی که به نفع فلسطین رأی دادند با این کار پیام امیدوارکنندهای را برای مردم فلسطین فرستادند و نشان دادند که خواهان حمایت از فلسطین و راهکار تشکیل دو کشور هستند.
مالکی از کشورهایی که از رأی دادن امتناع کردند خواست تا در مواضع خود بازنگری کنند و دست از سیاست یک بام و دو هوا بردارند.
وی ضمن تاکید بر اینکه پرچم فلسطین نماد مبارزه و فداکاریهای فلسطینی هاست، بر لزوم اتخاذ موضع واضحی از سوی جامعه جهانی در قبال سیاستها و اقدامات غیر قانونی اشغالگران اسرائیلی تاکید کرد.
مالکی خاطرنشان کرد: جنگ سیاسی با اشغالگران تا زمان احقاق حقوق مردم فلسطین همچنان ادامه دارد.
احمد عساف، سخنگوی جنبش فتح نیز ضمن استقبال از اقدام سازمان ملل گفت: این اقدام مهم ثمره فداکاریهای مردم فلسطین و پافشاری آنها بر تلاش برای رسیدن به حقوق مشروع خود است که در رأس این حقوق حق بازگشت، تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل قرار دارد.
وی گفت: این گام مهم همچنین ثمره تلاشهای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و سیاست حکیمانه وی است که به مخالفت جامعه جهانی با اقدامات اشغالگران اسرائیلی و انزوای بین المللی اسرائیل انجامیده است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از اقدام سازمان ملل استقبال و از کشورهایی که به برافراشته شدن پرچم فلسطین در مقر اصلی این سازمان رای مثبت دادند قدردانی کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]