واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی بیان کرد
رتبه هفتم آذربایجانشرقی در سپردههای بانکی کشور
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: 60 درصد سپردههای بانکی کشور در شهر تهران تمرکز یافته و در این میان آذربایجانشرقی با دارا بودن 2.6 درصد سپردهها در جایگاه هفتم کشور قرار دارد.
داوود بهبودی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در سال 93 مجموع چهار سپرده کوتاه مدت، بلند مدت، قرضالحسنه و جاری بانکهای اصلی کشور حدود 800 هزار میلیارد تومان بود و با توجه به اینکه در اقتصاد ما نظام متمرکز پولی، مالی و ارزی حاکم است، قریب 60 درصد از این منابع در شهر تهران تمرکز یافته است. رتبه هفتم آذربایجانشرقی در سپردههای بانکی کشور وی با بیان اینکه 40 درصد باقی مانده بین 30 استان توزیع شده که در این بین 7 استان وزن قابل توجه و 23 استان دیگر سهم بسیار ناچیزی دارند؛ افزود: استان ما پس از استانهای اصفهان، خراسان رضوی، مازندران، فارس و خوزستان در رتبه هفتم قرار دارد. بهبودی یادآور شد: نظام بانکی کشور بخشی از این سپردهها را به موجب ذخیره قانونی در اختیار بانک مرکزی قرار میدهد و بخش دیگری را هم در تبعیت از سیاستهای انقباضی و انبساطی به صورت تسهیلات سرمایه در گردش، سرمایه ثابت و قرضالحسنه ارائه میدهد. اعلام دلیل سپردههای بانکی در تهران رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی اظهار داشت: دلیل تمرکز سپردهها در تهران این است که اختیارات مرکز بیشتر از شهرستانها است و افراد سرمایهدار معمولا منابع خود را به سمتی هدایت میکنند که بتوانند تسهیلات مورد نظر خود را راحتتر دریافت کنند. وی اضافه کرد: از طرف دیگر بخش قابل توجهی از سپردهها و حسابهای جاری متعلق به شرکتهای تولیدی بزرگی است که معمولا برای استفاده بهینه از فرصتها در تهران دفتر دارند. باید حساسیتهای اجتماعی برای رصد افکار عمومی را محدودتر کنیم این مسئول خاطرنشان کرد: علاوه بر تمرکز اختیارات و فرصتها در مرکز معمولا در شهرستانها فضا و نحوه نگرش مردم و مسئولان محدودتر است؛ مثلا در شهرستانها ممکن است در اعطای تسهیلات سختگیرانهتر عمل کنیم و اقدامات ما در اینجا زودتر و راحت تر مورد رصد افکار عمومی قرار گرفته و از نظر روانی محدودیتزا میشود. بهبودی ادامه داد: با وجود اینکه آذربایجان و به ویژه تبریز مهد تجارت و اقتصاد کشور است نیازمندیم وسعت نظر اجتماعی را افزایش دهیم تا منابع خود را حفظ و منابع سایر استانها را نیز جذب کنیم. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه برای دستیابی به توسعه و شکوفایی اقتصادی باید فضا را بازتر و مساعدتر و حساسیتهای اجتماعی برای رصد افکار عمومی و تحت فشار قرار دادن کارآفرینان را محدودتر کنیم تا افراد به راحتی بتوانند اموال خود را مدیریت کنند.
212 هزار میلیارد ریال میزان سپردههای مردم آذربایجانشرقی در بانکها وی در ادامه صحبتهای خود اعلام کرد: کل مانده سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری استان در سال 93 با 37.6 درصد رشد به رقم 212 هزار و 760 میلیارد ریال و مانده تسهیلات ریالی و ارزی استان در همان سال با 15.2 درصد رشد به رقم 160 هزار و 745 میلیارد ریال رسید که حدود 2.38 درصد رقم متناظر کشوری را تشکیل میدهد. میزان تورم در آذربایجانشرقی از نرخ کشور کمتر است بهبودی با بیان اینکه در سال 92 و 93 نرخ تورم در استان به ترتیب 34.7 و 14.9 درصد بوده است که از مقدار نرخ تورم کشور در سال 93 حدود 0.7 درصد کمتر است، افزود: میزان کل درآمدهای مالیاتی استان در سال 93 معادل 12 هزار و 165 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل حدود 22.5 درصد رشد داشته است. انتهای پیام/60002/ح40
94/06/21 - 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]