واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا نتانیاهو در مقابل اجرایی شدن «برجام» سکوت کرده است؟
هرچند شب گذشته با رأی نمایندگان سنا به عدم طرح قطعنامه مخالفت با توافق هسته ای ایران، پیروزی اوباما در این موضوع قطعی شد، اما با توجه به موضع گیری های سناتورها، دستیابی به این پیروزی از قبل نیز مشخص به نظر می رسید. در این میان، نکته جالب توجه، سکوت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل است که گویا نمی خواهد به شکست خود در این ماجرا اشاره ای کند.
کد خبر: ۵۳۰۸۶۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳ - 11 September 2015
هرچند شب گذشته با رأی نمایندگان سنا به عدم طرح قطعنامه مخالفت با توافق هسته ای ایران، پیروزی اوباما در این موضوع قطعی شد، اما با توجه به موضع گیری های سناتورها، دستیابی به این پیروزی از قبل نیز مشخص به نظر می رسید. در این میان، نکته جالب توجه، سکوت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل است که گویا نمی خواهد به شکست خود در این ماجرا اشاره ای کند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» با انتشار مطلبی به بررسی مواضع نخست وزیر رژیم اسرائیل در قبال توافق هسته ای ایران پرداخته و می نویسد از چند روز پیش و زمانی که مشخص شد کنگره نخواهد توانست جلوی اجرای توافق هسته ای ایران را بگیرد، بنیامین نتانیاهو تا حد زیادی از شدت موضع گیری های خود درباره این موضوع کاسته و توجه خود را معطوف دیگر موضوعات کرده است.
وی نه در نطق پیش از سال نو خود در دفترش و شورای امنیت رژیم اسرائیل و نه در مراسم معرفی مشاور جدید نظامی خود، نامی از ایران به میان نیاورد. در بیانیه کوتاه پیش از دیدار با نخست وزیر انگلیس در لندن در روز سه شنبه نیز هرچند نتانیاهو به ایران اشاره کرد، اما این اشاره ارتباطی به موضوع هسته ای نداشت و وی از ایران به عنوان رهبر «شبه نظامیان شیعه» یاد کرد.
از سوی دیگر، آن گونه که مشخص است، نتانیاهو در حال حاضر دو موضوع دیگر را در اولویت خود قرار داده که عبارتند از احیای مذاکرات صلح با فلسطینی ها (هرچند پیش شرط های این موضوع را نمی پذیرد) و توسعه در حوزه فناوری، به ویژه در بخش امنیت سایبری.
دیوید هوروویتز، سردبیر «تایمز اسرائیل» در این زمینه می گوید: «او (نتانیاهو) تمایلی برای اشاره به این واقعیت ندارد که توافقی که وی به شدت با آن مخالف بود، در حال اجرایی شدن است. هرچند او نمی گوید که در این ماجرا شکست خورده، اما با تلاش برای سرپوش گذاشتن بر موضوع، در واقع شکستش را به همه یادآوری می کند».
در این میان، شماری از تحلیلگران اشاره می کنند که این سکوت نتانیاهو و عدم موضع گیری وی درباره شکستش در موضوع ایران، می تواند صرفاً بیانگر این موضوع باشد که توافق هسته ای ایران، اکنون به یک واقعیت در عرصه بین المللی تبدیل شده و نتانیاهو چاره ای ندارد جز اینکه ضمن پذیرش این موضوع، به سوی ترمیم روابط خود با دولت آمریکا حرکت کند.
البته این ترمیم روابط برای وی بی فایده هم نبوده و نیست. در حال حاضر، بحث هایی جدی درباره این موضوع وجود دارد که واشنگتن یک بسته جدید از کمک های نظامی پیشرفته را در اختیار رژیم اسرائیل قرار دهد. افزون بر این، می توان انتظار داشت که آمریکایی ها برای دلجویی از نتانیاهو، برخی اقدامات سیاسی را نیز انجام دهند. این موضوع به ویژه می تواند در بحث تشکیل دولت فلسطینی به نفع نتانیاهو تمام شود.
به عبارت دیگر، هرچند اوباما پیش از این با قاطعیت درباره موضوع فلسطین موضع گیری کرده و به رژیم اسرائیل هشدار داده، اما با توجه به مجموعه مسائل موجود در عرصه بین المللی، از آغاز اجرایی شدن توافق هسته ای ایران گرفته تا بحران پناهجویان و همچنین مبارزه بین المللی با گروه تروریستی داعش، بعید است که تحولی عمده در این موضوع اتفاق بیفتد و این به نفع نتانیاهو است.
به این ترتیب، می توان گفت که ترکیب دو عامل، یعنی تبدیل شدن توافق هسته ای ایران به یک واقعیت جاری و در آستانه اجرا از یک سو و تلاش نتانیاهو برای کسب امتیازات سیاسی دیگر در جبران این شکست، باعث شده وی اخیراً درباره بحث هسته ای ایران سکوت کرده و از موضع گیری های جنجالی همیشگی خود فاصله بگیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]