واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۲۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي: دولت حدود 300 هزار ميليارد تومان به مجموعه عرضه کنندگان کالا و خدمات بدهکار است موج- وزير راه و شهرسازي با بيان اين که دولت حدود 300 هزار ميليارد تومان به مجموعه عرضه کنندگان خدمات و کالا در کشور بدهکار است، اظهار کرد: اين به اين معناست که دولت از بخش خصوصي و جامعه وام و تسهيلات دريافت کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي در نشست مشترک شوراي مسکن استان کرمان، حمل ونقل و پيمانکاران مرتبط با اداره کل راه و شهرسازي استان افزود: تاکنون بازار بدهي در ايران نداشته ايم و اين موضوع در ايران سابقه ندارد.
وي اظهارکرد: در همين راستا سال گذشته تعدادي اوراق بدهي توزيع شد و امسال نيز موافقت 10 هزار ميليارد ريال انتشار اسناد خزانه را دريافت کرديم و دولت نيز قرار است 60 هزار ميليارد ريال صکوک اجاره پرداخت کند تا از اين طريق بخشي از مطالبات را در قالب اوراق پرداخت کنيم.
آخوندي بيان کرد: اين اوراق بايد قابل معامله باشد که بتوانند يا آن ها را بفروشند يا به منظور استفاده از نقدينگي، آن را نگه دارند که اين موضوع را خزانه دنبال مي کند.
وي ادامه داد: دولت حدود 300 هزار ميليارد تومان به مجموعه عرضه کنندگان خدمات و کالا در کشور بدهکار است و به اين معناست که دولت از بخش خصوصي و جامعه وام و تسهيلات دريافت کرده است.
وي تصريح کرد: اين موضوع نکته بسيار مهمي است که پشتوانه اجتماعي و اعتماد ملي وجود دارد و اميدواريم بتوانيم اين موضوع را به گونه اي ساماندهي کنيم که اين پشتوانه و اعتماد ملي را افزايش دهيم.
وزير راه و شهرسازي گفت: بودجه امسال کشور 220 هزار ميليارد تومان پيش بيني شده اما پيش بيني تحقق آن حداکثر 180 هزار ميليارد تومان است که احتمال دارد حتي ميزان کمتري محقق شود.
وي با اشاره به اينکه حتي در شرايط جنگ نيز در چنين تنگناي مالي قرار نداشتيم، افزود: امسال سخت ترين سال مالي دولت است زيرا هزينه ها افزايش يافته، بودجه جاري متورم و ده ها هزار نفر به تشکيلات دولت در يک دهه گذشته افزوده شدند.
آخوندي تصريح کرد: بودجه يارانه هاي مستقيم در مجموع 50 هزار ميليارد تومان به دولت تحميل شده که اين رقم بسيار سنگين است؛ ازسوي ديگر درآمدهاي نفتي کاهش يافته و زماني که درآمد بنگاه ها کم شود، ماليات نيز کمتر پرداخت مي کنند و بنابراين اثرات تشديد کننده رکودي دارد.
وي خاطرنشان کرد: در اين شرايط حساس ما يا بايد پاي دستاوردهايي که در جهت کنترل تورم است بايستيم و همچنان به تعهد خود نسبت به ملت و مجلس پايبند باشيم و به دنبال استقراض از بانک مرکزي در شرايط سخت فعلي نرويم يا به دنبال استقراض از بانک مرکزي برويم که ممکن است در کوتاه مدت پرداخت هايي را انجام دهيم، اما تورم سنگيني را ايجاد مي کند که بايد نسبت به يکديگر صادق و شفاف باشيم تا راه مناسب را انتخاب کنيم.
وزير راه و شهرسازي گفت: مطمئن به عبور از اين مرحله با موفقيت هستيم؛ بايد به سمتي برويم که سهم بيشتري از بازارهاي جهاني داشته باشيم زيرا در شرايط سخت افراد به دنبال راهکارهاي سخت تر خواهند رفت.
آخوندي با اشاره به اقتصاد مقاومتي خاطرنشان کرد: سياست رهبر معظم انقلاب و تاکيد دولت اين است که ما براساس توانمندي داخلي خود سهمي از بازار جهاني پيدا کنيم؛ زيرا اين امر مي تواند بتدريج ما را از چرخه باطل و وضعيت رکودي خارج کند.
وي با اشاره به اين که بايد تدابير مقطعي نيز لحاظ شود، افزود: يکي از اين تدابير راه اندازي بازار بدهي است.
وزير راه و شهرسازي همدلي ملي موجود در بخش خصوصي و دولتي را محرکي براي اميد به آينده و ادامه کار در شرايط سخت کنوني دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]