واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۰ب.ظ)
برگزاري بيست و يکمين اجلاس سالانه برنامه ريزي تحقيقاتي کشاورزي ديم کشور در خرم آباد موج - خرم آباد - بيست و يکمين اجلاس سالانه برنامه ريزي تحقيقاتي موسسه تحقيقات کشاورزي ديم کشور که با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزي لرستان، کارشناسان مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي لرستان در سالن همايش هاي جهاد کشاورزي استان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، غضنفري، رئيس سازمان جهاد کشاورزي لرستان، در اين مراسم ضمن ارائه گزارشي از وضعيت کشاورزي ديم لرستان هم چنين قابليت و پتانسيل هاي بخش کشاورزي و با اعلام اينکه در لرستان 800 هزار زمين قابل کشت وجود دارد که فقط 25 درصد آن بصورت آبي کشت مي شود.
وي با بيان اينکه فاصله و ميانگين اراضي آبي استان نسبت به ميانگين کشوري 18 درصد فاصله دارد، افزود: ميزان اجراي سيستم آبياري تحت فشار در دو سال گذشته در استان 8 هزار هکتار است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي لرستان همچنين در رابطه با ميزان خريد گندم مازاد يادآور شده سال گذشته ميزان خريد گندم مازاد در استان 317 هزارتن بوده که در سالهاي جاري با توجه به خشکسالي شديد در منطقه کوهدشت و سرماي بهاره در شهرستان نورآباد تاکنون 15 هزارتن بيشتر از ميزان سال قبل گندم خرداري شده است.
وي عمده ترين دلايل افزايش گندم را استفاده از بذور اصلاح شده و مبارزه به موقع با علف هاي هرز و آفت گندم اعلام کرد.
وي همچنين در رابطه با ترکيب کشت در اراضي ديم استان و چالش هاي فراوري حوزه ديم و اجراي 23 سايت الگويي در مناطق مختلف استان مطالبي بيان کرد.
در اين اجلاس دکتر زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات آموزشي و ترويج کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي، با ارائه مطالبي در رابطه با راههاي کليدي کشت ديم، اتفاقات افتاده شده در کشاورزي کشور پيامدهاي تغيير اقليم و آثار تغيير اقليم در جهان و کشور در بخش کشاورزي مطالبي بيان کرد.
وي همچنين پايداري در توليد، افزايش توان رقابت و توسعه صادرات، ارزش افزوده فناوري، امنيت غذايي و سلامت غذا، افزايش ثروت و رفاه براي فعالان بخش کشاورزي ، حفاظت از منابع محيط زيست و ذخاير ژنتيکي را از جمله عمده ترين عوامل کشاورزي دانش بنيان عنوان کرد.
دکتر زند گفت: تحقيقات کشاورزي قريب به يک صد سال است که در دل کشاورزي فعاليت مي کند و به نتايج بسيار خوبي هم دست يافته در خصوص مراحل رسيدن به يک کشاورزي دانش بنيان رسيده است.
معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات آموزشي و ترويج کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي ميدان دادن به ساير ظرفيت هاي ديگر از جمله بخش خصوصي و بين المللي را مفيد ارزيابي کرد و تصريح کرد: تحقيق بايد مورد نياز بخش اجرا باشد.
در ادامه اسفندياري پور مشاور وزير و مجري طرح گندم با اعلام اينکه از فاصله هاي سالهاي 88 تا 93 تعداد 31 مورد ارقام جديد گندم معرفي شده است گفت: تاکنون 7 ميليون و 950 هزار تن گندم مازاد خريداري که نسبت به سال قبل 19 درصد رشد نشان مي دهد.
به گفته وي ميزان گندم مورد نياز يک ساله کشور 9 ميليون و سيصد هزار تن است و ميزان توليد گندم را در کشور هم 11 ميليون و 500 هزار تن است.
وي گفت: با توجه به خشکسالي هاي شديد در شهرستان کوهدشت و سرماي بهاره در شهرستان نورآباد لرستان يکي از 3 استان برتر کشور درخصوص توليد و خريد گندم مازاد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]