واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۳۹ق.ظ)
با وجود بحران پناهجويان در جهان؛ ژاپن تنها 11 پناهجو را طي سال جاري ميلادي پناه داده است موج - در حالي که در اثر وخامت اوضاع جنگ زدگان سوري و عراقي، کشورهاي مختلف درهاي خود را به روي پناهجويان باز کرده اند، ژاپن همچنان از پذيرش آنان خودداري مي کند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز، به دنبال تحولات خاورميانه، در حال حاضر بدترين بحران پناهجويان از جنگ جهاني دوم تاکنون اتفاق افتاده است و اين در حالي است که کشورهاي مختلف و به ويژه اروپا مرزهاي خود را به روي پناهجويان سوري و عراقي باز کرده اند اما ژاپن همچنان از پذيرش آنان امتناع مي کند.
آمارهاي رسمي دولت ژاپن نشان مي دهد که اين کشور در سال گذشته ميلادي (2014)، تنها پناهندگي 11 نفر را پذيرفته است.
فعالان حقوق بشري مي گويند: در صورت اجراي مقررات جديد در ژاپن، گرفتن پناهندگي در اين کشور از آنچه اکنون وجود دارد، سخت تر مي شود.
اين فعالان معتقدند که ژاپن در زمره کشورهاي کم توسعه يافته در بخش پذيرش پناهندگي است و قبول پناهندگي تنها 11 نفر از 5 هزار نفري که در سال 2014 در جستجوي کشوري براي اقامت بوده اند، بسيار کم است.
کارشناسان سياست پناهندگي اظهار مي کنند؛ تفسير سختگيرانه از حقوق پناهندگان فاصله جغرافيايي و فرهنگي ژاپن از خاورميانه از جمله دلايل نپذيرفتن پناهندگي جنگ زدگان سوري و عراقي است.
آمارها نشان مي دهند که ژاپن از سال 2011 تاکنون تنها پناهندگي 63 نفر را در کشورش پذيرفته است که به عقيده فعالان حقوق بشر بسيار اندک است.
توکيو در نيمه اول سال جاري ميلادي، 167 ميليون دلار به کميسارياي عالي پناهندگان کمک کرده است و اين مبلغ ژاپن را در رتبه دوم کشورهاي کمک کننده قرار داده است.
با وجود کمک مالي مناسب ژاپن به کميسارياي عالي، پناهندگان فعالان حقوق بشري اعتقاد دارند که توکيو با مقررات سخت خود در زمينه پذيرش پناهندگي از مسئوليت بين المللي خود در زمينه پناهندگي طفره رفته است.
يکي از فعالان حقوق بشري ژاپن در گفت و گو با رويترز اعلام کرده است که ژاپن به عنوان يکي از کشورهاي توسعه يافته جهان در برابر مردم بي پناه و جنگ زده مسئول است.
هيراکي ساتو، يکي از مقامات وزارت دادگستري ژاپن، اعلام کرده است که ما به دنبال تغيير در تعداد پناهندگان ژاپن هستيم، امّا؛ اين موضوع نياز به بررسي هاي دقيق دارد.
ساتو در ادامه تصريح کرده است: دولت ژاپن جنگ زدگي را دليل قانع کننده اي براي پذيرش پناهندگي افراد نمي داند و برنامه اي براي تغيير قوانين در اين زمينه ندارد.
کميسارياي عالي پناهندگان اخيراً اعلام کرد که حداقل 850 هزار نفر طي امسال و سال آينده ميلادي از طريق مديترانه با هدف پناهندگي به اروپا خواهند رفت.
بحران پناهجويان تا حدي جدي است که اتحاديه اروپا به سمت سهميه بندي کشورها براي پذيرش پناهجويان حرکت کرده است.
نخست وزير استراليا، ديروز (چهارشنبه/18 شهريور) از پذيرش پناهجويان بيشتر از سهميه 13 هزار و 750 هزار نفري اين کشور خبر داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]