تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853539725




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرهاي اجراي اقتصاد مقاومتي از سوي دولت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۳۰ق.ظ)
اما و اگرهاي اجراي اقتصاد مقاومتي از سوي دولت موج - گروه سياسي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شايد به جرأت بتوان گفت اولين مساله اي که در اين چندسال در کنار تحريم مورد بحث و چالش بوده است اقتصاد مقاومتي و عمل کردن دولت به سرفصل ها و سياست هاي ابلاغي آن از سوي مقام معظم رهبري است.
در اين ميان دولت همواره بر اين اصل تاکيد کرده که تابع اصول ابلاغي اقتصاد مقاومتي است و سرفصل هاي و سياست هاي آن را مدنظر دارد.
در حالي که صاحبنظران و برخي از سياسيون هم بر اين اعتقاد هستند که دولت از اين اصول دور شده است و در متن و حاشيه سياست هاي اجرايي دولت، نمي توان عمل به اقتصاد مقاومتي را احساس کرد. با اين حال رئيس جمهور اعلام کرده است که ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي به زودي در داخل دولت به رياست معاون اول رئيس جمهور تشکيل مي شود. اين موضوعي است که مدت ها بر سر آن صحبت بود.
از اين نظر که بايد چنين ستادي که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکيد کرده اند به زودي تشکيل شود؛ چرا که به هر حال يک قوه بايد مسووليت اجراي آن را بر عهده داشته باشد. رهبر معظم انقلاب فرموده اند: «سياست هاي اقتصاد مقاومتي يک مجموعه کامل و غيرقابل تجزيه است و اجراي آنها به برنامه عملياتي کامل نياز دارد، بنابراين از رييس جمهوري محترم و دولت خواسته ايم که براي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي يک برنامه جامع، عملياتي و کاربردي تهيه شود و انتظار داريم که اين اقدام انجام گيرد.»
البته ديدگاهي در اين ميان اعتقاد دارد که هر چند دولت وظيفه تشکيل ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي را دارد با اين حال ديگر قوا هم بايد در اين زمينه مسووليت داشته باشند.
محمدرجايي باغ سيايي، رئيس فراکسيون اقتصاد مقاومتي، گفته است: «بايد اين ستاد يا در قوه مجريه تشکيل شود و يا درقالب يک ستاد متشکل از سه قوه شکل گيرد و هر سه قوه نمايندگاني داشته باشند تا تصميمات اين ستاد ضمانت اجرايي پيدا کند؛ البته شايد نياز به طرح و لايحه نداشته باشد و سران قوا مي توانند با هم نشستي برگزار کرده و هماهنگي لازم را براي تشکيل آن انجام دهند و کارها را پيش ببرند.»
دکتر عبدالمجيد شيخي، اقتصاددان هم معتقد است: «اگر ستادي شکل بگيرد سازوکار لازم را پيش بيني مي کند. در جاهايي که نياز به تجديدنظر در قوانين موجود است بايد مجلس ورود کند. جاهايي که نياز به تنبيه و تشويق عوامل دارد بايد از قوه قضائيه همکاري خواسته شود.»
وي گفته است: «اگر ستاد در درون قوه مجريه تشکيل شود به معناي سلب وظيفه از ديگر قوا نيست.»
با اين حال نکته اي که بسياري از صاحبنظران به آن معتقد هستند اين است که آنچنان که بايد و شايد اعتقاد به اقتصاد مقاومتي در دولت وجود ندارد؛ چرا که عده اي بر اين گمان هستند که اقتصاد مقاومتي نسخه دوران تحريمي است و با ورود به دوران پساتحريم ضرورت آن از بين مي رود.
دکتر محمود رضا اميني، کارشناس ارشد مسائل استراتژيک، نيز در اين خصوص معتقد است: «يک عده اي معتقدند که اقتصاد مقاومتي حرف بيخودي است. با اين حال اقتصاد مقاومتي اين را مي رساند که با عدم نگراني نسبت به تحريم ها به تقويت بنيه داخلي بپردازيم. کساني که اين تئوري را قبول ندارند دليلش براي اين است که مي خواهند تعامل داشته باشيم.»
يکي از معاونين گذشته وزارت اقتصاد هم گفته است که اينکه مسوولين مي گويند برنامه ششم را براساس اقتصاد مقاومتي تنظيم کرده اند در حالي است که به نظر مي رسد که هنوز خود سرفصل هاي اقتصاد مقاومتي به اجماع نرسيده است.
دکتر عبدالمجيد شيخي معتقد است: «علت عدم درک مفهموم اقتصاد مقاومتي اين است که عده اي فکر مي کنند در اقتصاد مقاومتي درهاي ورود وصدور ارتباط با بيرون را به خود مي بنديم. اين تعبير غلط است و ناشي از عدم درک اين مفهموم اقتصادي است. امام خامنه اي اين موضوع را تاکيد کردند که منظور ما برنامه انزوايي و رياضتي نيست وقصد قطع ارتباط با بيرون را هم نداريم. البته اين را آقاياني که از اقتصاد مقاومتي تعبير غلطي دارند، بايد درک کنند. سوال اين است که مگر در ادبيات اقتصاد ي مرتب صحبت از رقابت پذيري نمي گوييد.
پس شرط رقابت کردن اين است که شما هم تواني داشته باشيد که با رقيب مقابله کنيد. اقتصاد مقاومتي مي گويد توليد برخي از کالاهاي مهم و هر آنچه در استعداد کشور است ايجاد کنيم تا چيزي براي عرضه در بازار و رقابت با ديگران داشته باشيم. اگر محصولي براي عرضه و رقابت نداشته باشيم چه رقابتي در بازار جهاني اتفاق خواهد افتاد؟» وي معتقد است که سياست هاي دولت مطابق با اصول سياست هاي اقتصاد مقاومتي نبوده است.
با اين حال اين نکته هم به نظر مي رسد که اقتصاد مقاومتي نسخه پيشنهادي بسياري از اقتصادانان براي دوران پساتحريم است. از اين نظر توصيه شده که هم برنامه ششم توسعه و هم سياست هاي ديگر را براساس اين اصول پيشنهادي پي بگيرند.
هر چند دکتر حسن سبحاني، اقتصادان، معتقد است که مشکل اصلي کشور ما نگارش بندبند برنامه ششم با توجه به اصول اقتصاد مقاومتي نيست؛ چرا که اين نگارش صورت مي گيرد. مشکل ما در دوران پساتوافق و پساتحريم توليد و رشد اقتصاد پايين است که بايد برطرف شود. مشکل گرايش بيشتر براي تجارت به جاي توليد است.
با اين همه کاهش تورم و افزايش رشد اقتصادي که دولت بر آن افتخار مي کند را عده اي ممارست بر همين اصول اقتصاد مقاومتي قلمداد مي کنند. از اين نظر ديدگاه کلي بر آن است که در دوران پساتحريم هم عمل به سياست هاي اقتصاد مقاومتي مدنظرباشد.
ابراهيم نکو، عضو کميسيون اقتصادي مجلس در اين زمينه گفته است: «از مدل هايي که در شرايط سخت اقتصادي هم مي شود آن را تقويت کرد مدل اقتصاد مقاومتي است. اين مدل مي تواند کارآمدي خود را در شرايط پس از تحريم نشان دهد؛ چرا که اگر بخواهيم به شيوه قبل عمل کنيم قطعا در مقابل هجوم سرمايه گذاران و صادرکنندگان دچار مشکل خواهيم شد.»
از اين نظر است که همچنان بايد تشکيل ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در درون دولت را به فال نيک بگيريم و منتظر بازخوردهاي آن از سوي مسوولين باشيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن