واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۶ق.ظ)
وزير بهداشت: دانشجويان با انتخاب درست راههاي پيشرفت را سريعتر بپيمايند موج - وزير بهداشت گفت: در انجام کارهاي علمي توجه به کيفيت ضروري است و اين در حالي است که تخقيقات بايد به سمت خلق ثروت هم پيش رود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي شامگاه سه شنبه در شانزدهمين کنگره سالانه ملي و ششمين کنگره بينالمللي پژوهشي دانشجويان علوم پزشکي که در سالن روزبه زنجان برگزار شد اثر گذاري انسانها را دليل ارزشمندي آنها دانست و گفت: انسانهاي اثر گذار در تاريخ بشريت جاودانه ماندهاند و باعث افتخار ما است که در تاريخ معاصر، شهيد شهرياري که اهل استان زنجان بود توانست خدمات ارزنده اي را به کشور در جهت رشد و شکوفايي يکي از بهترين رشتههايي که باعث افتخار و غرور ما ايرانيها است، ارائه دهد.
وزير بهداشت ضمن اداي احترام به مقام شهداي 17 شهريور گفت: آنها در ايام جواني در ميدان ژاله سابق و ميدان شهداي امروز تاريخي را رقم زدند که 5 ماه پس از آن 22 بهمن ماهي حلق شد که بندهاي وابستگي به خارج از کشور را گسست.
هاشمي تأکيد کرد: استقلال هر کشور امري بسيار مهم است و رسيدن به استقلال جز با رسيدن به قدرت ميسر نيست به صورتي که در دوران گذشته پول و سلاح مظهر قدرت بودند اما در حال حاضر علم و دانش و فناوري مظهر قدرت است.
وزير بهداشت افزود: اگر علم و دانش در دست دانشمندان باشد نافع است اما اگر در دست سياست مداران باشد باعث ذلت بخشي از دنيا و منطقه ما ميشود.
هاشمي ضمن تأکيد بر اهميت دانش اندوزي و عمل به علم توسط جوانان افزود: شما جوانان ميتوانيد استقلال را به کشور هديه دهيد؛ زيرا تأکيد مقام معظم رهبري بر درون زا بودن و توجه به اقتصاد مقاومتي در واقع رسيدن به استقلال کشور است و بايد بتوانيم بدون نياز به ديگري، روي پاي خود بايستيم.
وزير بهداشت عدم نياز به ديگري را در دنياي امروز بسيار دشوار دانست و گفت: در زمانهايي که کشور با شرايط سختي روبرو است کشور بايد بتواند روي پاي خود بايستد بدون اينکه به رفاه و آسايش مردم آسيبي برسد اما هنوز تا آن نقطه فاصله زيادي داريم و با توکل به خدا و استفاده از استعداد خدادادي اين امر حاصل خواهد شد.
هاشمي با اشاره به ديدار اخير خود با يکي از اساتيد دانشگاه ام آي تي آمريکا گفت: ايشان با داشتن 67 سال سن بيش از 1 هزار و 300 مقاله آي اس آي، 1 هزار اختراع و بيش از 300 شرکت دانش بنيان را دارد و داراي بالاترين جوايز از سازمانها و مجامع علمي دنيا و به عنوان اولين شخصيت علمي مهندسي دنيا مطرح است و در بين شما جوانان اطمينان دارم که افرادي هستند که در آينده ميتوانند همانند اين دانشمند خدمات ارزنده را به ايران و جامعه بشري ارائه دهند.
وزير بهداشت به جوانان توصيه کرد که در زندگي الگوهاي برتري را انتخاب کنند و توجه زمان و لزوم استفاده مفيد از آن و همچنين هدر ندادن زمان را بسيار مهم عنوان کرد.
هاشمي در خصوص هدر ندادن زمان در طول زندگي مثالي زد و گفت: دوست بنده دکتر غلامعلي پيمان که اصالتاً شيرازي هستند 2 سال پيش به عنوان دانشمند برتر آمريکا در رشته چشم پزشکي از رئيسجمهور آمريکا جايزه خود را دريافت کرد که بيش از 900 مقاله آي اس آي و بيش از 150 اختراع بين المللي دارد.
وزير بهداشت بر لزوم غنيمت شمردن وقت و فرصت به دست آمده براي دانشجويان و شرکت کنند گان در اين کنگره تأکيد کرد و گفت: در کشورهاي پيشرفته، شخصيتهاي علمي داراي يک زندگي و محل کار بسيار ساده با يک پوشش معمولي هستند اما در علمي که در آن تخصص دارند در دنيا دانشمند برتر هستند.
دکتر هاشمي عالم علم را بي انتها دانست و گفت: در ادامه زندگي هيچ يک از امور مادي و شهرت، باعث آرامش انسان نميشود زيرا اينها جزء خيالات و تصورات است و تنها چيزي که ميتوان به آن افتخار کرد اثر گذاري انسان براي مردم، کشور و دنيا است.
وزير بهداشت افزود: يکي از شادترين لحظات زندگي يک انسان طالب علم اين است که هر هفته يا هر ماه يکي از آثار علمي او در يکي از منابع علمي معتبر دنيا چاپ شود.
هاشمي وضعيت نا مناسب فرهنگي موجود را بخشي از فرآيند جهاني شدن و مدرنيزاسيون دانست و گفت: تکنولوژي و مدرنيسم همواره با عوارضي همراه هستند و آنهايي موفق هستند که از ابزار و شرايط بهترين بهره برداري را کنند.
وزير بهداشت گفت: برگزاري همايشها و کنفرانسها فرصتي است تا افراد، دوستان خوبي را از لحاظ علمي در داخل و خارج از کشور پيدا کنند و در انجام کارها و آثار مهم با هم مشارکت داشته باشند و عرضه کارهاي فاخر علمي در دنيا نيازمند همکاري و مشارکت دانشمندان است و نميتوان به صورت انفرادي کارهاي مهم علمي را انجام داد.
هاشمي گفت: هر قدر در عرصههاي علمي، آموزش و نوآوري به حال ديگران غبطه بخوريد ارزشمند است و باور داشته باشيد که ميتوانيد و از نظر رواني اين باور به وجود بيايد که شما ميتوانيد.
وزير بهداشت از حرکت تحقيقات به سمت توليد ثروت به عنوان يکي از اصول بديهي ياد کرد و گفت: شما دانشجويان ميتوانيد شرکاي خوبي براي اساتيد در شرکتهاي دانش بنيان باشيد و بخشي از وقت خود را در آزمايشگاه و صنعت سپري کنيد.
هاشمي نقش دانشجويان را در توليد سالانه 37 هزار مقاله در کشور بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: در انجام کارهاي علمي بر کيفيت توجه کنيد و لازم است که در انجام تحقيقات، اخلاق مداري به عنوان شرط اصلي در نظر گرفته شود.
وزير بهداشت انجام تحقيقات را يکي از علائقي دانست که باعث آرامش گرفتن دانشمندان ميشود و افزود: انجام تحقيقات منحصر به سن يا سنين خاصي نيست و جالب است هر چه سن افراد بيشتر ميشود علاقه و عشق براي تحقيق و پژوهش فزوني مييابد و لازم است تا اين امور در داخل کشور انجام شود و باعث خدمت به ايران شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]