واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: لزوم بازنگری در اساسنامه خانه احزاب
رئیس خانه احزاب در نشست خبری که در سالن شهید رجایی ساختمان وزارت کشور برگزار شد با تاکید بر لزوم بازنگری در اساسنامه خانه احزاب گفت: برای این بازنگری تصمیم گرفته شد که یک کمیته شش نفره تشکیل شود و به بازنگری اساسنامه بپردازد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صداو سیما، حسن غفوری فرد افزود: روز گذشته اولین جلسه هیئت رئیسه خانه احزاب برگزار و در این جلسه قرار شد بازنگری در آیین نامه اجرایی و اساسنامه خانه احزاب در دستور کار قرار گیرد .
وی اضافه کرد: برای این امر نیز قرار شد یک هیئت شش نفره با حضور دو نفر از هر جناح سیاسی تشکیل شود و این افراد مسئول بازنگری خواهند بود .
غفوری فرد همچنین گفت: هفت کمیته آموزش و تحقیقات، اطلاع رسانی، بین الملل، انتخابات، حقوقی و قضایی، پشتیبانی و بانوان در نظر گرفته شد که اعضای آن به زودی انتخاب می شوند و مسئولیت های خانه احزاب بین جناح های سیاسی کشور تقسیم خواهد شد و هیچ جناحی در تصمیم گیریها کنار گذاشته نمیشود.
رئیس خانه احزاب خاطر نشان کرد : کمیته بانوان با توجه به اینکه تنها یک خانم وجود دارد و آن هم از طیف اصولگراست، طبیعتاً به طیف اصولگرایان خواهد رسید .
غفوری فرد افزود : جلسات شورای مرکزی هر دو هفته یک بار و جلسات هیئت رئیسه هفته ای یک بار تشکیل خواهد شد .
وی در ادامه با اشاره به قول وزیر کشور درخصوص تهیه یک ساختمان مستقل برای خانه احزاب گفت : وزیر کشور اعلام کرد که این خانه آماده است اما وقتی ما برای بازدید رفتیم، دیدیم خانه ای در کار نیست آقای وزیر گفت ساختمان مورد نظر را آقای قالیباف پیشنهاد کرده بود که البته وزیر آن را مناسب ندانست.
وی با لحنی طنزآمیز گفت: ما از الان به صورت 24 ساعته آماده بازدید از هر ساختمانی هستیم که به ما پیشنهاد شود.
غفوری فرد در ادامه با اشاره به عملکرد خانه احزاب در دور شدن کشور از ایجاد فضای امنیتی در زمان انتخابات گفت : در دولت تدبیر و امید آرامش بیشتری در کشور به وجود آمده است.
وی خاطر نشان کرد : البته ما حتی از اولین دوره انتخابات جمهوری اسلامی ایران نیز همواره شاهد فضای آرامی بوده ایم اما در شرایط فعلی فضا آرام تر شده است و همانطور که ذکر کردم یکی از کمیته های هفتگانه ما کمیته انتخابات است که وظیفه آن اعمال نوعی نظارت عمومی خواهد بود.
رئیس خانه احزاب در ادامه تصریح کرد: گسترش دموکراسی با گسترش احزاب رابطه مستقیمی دارد و احزاب نمایندگان مردم برای بهبود شرایط سیاسی ، اقتصادی و امنیتی کشور خواهند بود.
وی افزود: فعالیت احزاب باعث می شود که هم انتخابات فعال تر شود و احزاب مختلف به صورتی گسترده حضور پیدا کنند و هم باعث افزایش مشارکت عمومی و ایجاد جوی سالم و بهدور از فضای امنیتی خواهد شد .
غفوری فرد در ادامه در خصوص برنامه خانه احزاب برای افزایش تعداد احزاب و حضور احزاب احتمالی همچون مداحان گفت: 21 حزب عضو شورای مرکزی خانه احزاب هستند به صورتی که هر جناح هفت نماینده و سه نفر علی البدل و دو ناظر دارد که مجموعاً 36 نفر می شوند اما تعداد احزاب در خانه احزاب بالای 180 حزب است و هر گروهی که مجوز بگیرد می تواند درخواست عضویت کند.
وی افزود : بنابراین گروه مداحان یا هر گروه دیگری که بتواند از وزارت کشور مجوزهای لازم را بگیرد می تواند بلافاصله در خانه احزاب پذیرفته شود .
رئیس خانه احزاب خاطرنشان کرد : احزاب در سراسر دنیا از اعضای اصلی دموکراسی محسوب می شوند و زمانی که در کشور بیش از 200 حزب مشغول فعالیت هستند، این امر نشاندهنده توسعه دموکراسی در کشور است و باید اشاره کرد که هر گروه با هر نگرشی در چارچوب قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه و قوانین کشور می تواند فعالیت کند.
غفوری فرد در ادامه این نشست خبری در خصوص راهکار خانه احزاب برای جلوگیری از دور شدن آن از فعالیت های اصلی خود گفت : خانه احزاب یک تشکل صنفی است و وظیفه و رسالت آن کمک به تحزب است .
رئیس خانه احزاب با اشاره به دوری این نهاد از فعالیتهای سیاسی گفت: تلاش اعضا برای حذف یکدیگر منجر به مرگ خانه احزاب خواهد شد بنابراین همه احزاب باید در عین رقابت در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا به تقویت فعالیت های این خانه منجر شود.
وی افزود: لازمه مشارکت بالا رقابت است و همه احزاب از رقابت سالم استقبال می کنند بنابراین ما نیز به عنوان طیف اصولگرا تلاش می کنیم تا هم اصلاح طلبان، هم مستقلان و هم تمام سلایق سیاسی کشور را در کنار یکدیگر قرار دهیم و البته تلاشمان پیروزی پرقدرت در این میدان است.
غفوری فرد در ادامه تاکید کرد: برنامه دیگر خانه احزاب این است که هیئت رئیسه ملاقات های مختلفی را با تمام احزاب داشته باشد تا هم از اندیشه و افکار احزاب مطلع شود و هم آنها از دستور کار خانه احزاب آگاه شوند .
وی در ادامه به تلاش مسئولان خانه احزاب برای دیدار با رؤسای قوای سه گانه اشاره کرد و گفت : برای ملاقات هیئت رئیسه و شورای مرکزی با سران سه قوه، رایزنی هایی انجام شده است که البته وزیر کشور و وزیر امور خارجه در این زمینه قول هایی داده اند.
غفوری فرد افزود: در گذشته نیز در خصوص جرم سیاسی و قانون احزاب با قوه قضاییه صحبت هایی کرده ایم که البته به علت فعالیت محدود احزاب متوقف شده است .
وی خاطرنشان کرد : این اقدامات در صورتی انجام خواهد پذیرفت که حمایت مردم و رسانهها را با خود به همراه داشته باشد و ما امیدواریم همکاری خوبی بین احزاب و رسانه ها به وجود بیاید و من به عنوان رئیس این خانه آمادگی همکاری با رسانه ها را دارم و مطمئن هستم که این اقدام باعث بهبود عملکرد احزاب خواهد شد .
غفوری فرد در ادامه در خصوص مشکلات برخی از احزاب از جمله مشکلات مالی و راهکارهای خانه احزاب برای کمک به آنها گفت : قانون احزاب در مجلس شورای اسلامی در دست تدوین است و در این قانون جدید نیز برای وجود احزاب شرایطی از جمله وجود شعبات در تعداد مشخصی از استانهای کشور در نظر گرفته شده است که البته احزاب موجود هم باید خود را با آن تطبیق دهند.
وی افزود: البته ما بحث هایی هم در خصوص احیای بودجه ای که سابق بر این به احزاب اختصاص داده می شد انجام داده ایم .
غفوری فرد تأکید کرد: احزاب باید شمول و جامعیت داشته باشند و با توجه به وجود بیش از 300 حزب در ایران، نظرهایی در خصوص ادغام برخی از احزاب و تشکیل احزابی جامع وجود دارد.
وی در پایان با اشاره به تدوین منشور وفاق بین احزاب گفت: در دوره قبل منشور وفاق بین احزاب تدوین شد و به امضای همه احزاب رسید.
غفوری فرد افزود: بر اساس این منشور قرار بود که همه اختلافات بین احزاب، در داخل خانه احزاب حل و فصل شود و به رسانه ها و دستگاههای قضایی کشیده نشود که البته این منشور وفاق نیز در دست بازنگری است.
سه شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]