واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۲۸ب.ظ)
استاد دانشگاه تهران در گفتگو با موج: مقابله با داعش مهمترين دليل آلمان براي تحويل کمک نظامي به اربيل است موج - جعفر حق پناه، استاد دانشگاه تهران گفت: لزوم مقابله با داعش در عراق و جلوگيري از افزايش موج مهاجرت ها به آلمان، از مهمترين دلايل ارسال کمک هاي نظامي برلين به اقليم کردستان است.
در بيش از يک سال گذشته که بسته هاي کمک نظامي خارجي در راستاي مقابله با داعش به عراق و به ويژه اقليم کردستان سرازير شده، در اين ميان بيش از هر کشوري نام آلمان به چشم مي خورد. جعفر حق پناه، استاد علوم سياسي دانشگاه تهران، ضمن اشاره به حوادث سال گذشته عراق که منجر به سقوط موصل و اهميت ايجاد سنگرهاي دفاعي در مقابل پيشروي داعش براي همه کشورها، در مورد اين موضوع گفت: طبيعتا يکي از نيروهاي مقابله کننده در برابر داعش، پيشمرگه ها و اقليم کردستان بودند، به همين دليل کمک هاي نظامي زيادي به اربيل ارسال شد که کماکان اين روند ادامه دارد. در ميان کشورهاي کمک کننده نام ايالات متحده و چندين کشور اروپايي به چشم مي خورد. البته لازم به يادآوري است که تمامي اين کمک هاي نظامي در شکل ادوات و تجهيزات جنگي نيست و بخشي از آنها در قالب مشاوره و آموزش نيروهاي امنيتي است. اما اينکه چرا بيش از هر کشوري در اخبار از آلمان نام برده مي شود بايد در اين راستا چند دليل را برشمرد.
وي در ادامه افزود: يکي از اين عوامل به حضور اقليت کردها در محوري ترين کشور اتحاديه اروپا يعني آلمان و نقش سمپاتيکي که اين اقليت بازي مي کنند، برمي گردد. علت ديگر مربوط به حضور شمار زيادي از پناهندگان عراقي و سوري در آلمان است. گفتني است اين کشور بيشترين تعداد پناهجويان را در خود جاي داده و از اين رو رهبران برلين مجبور هستند از طريق تضعيف داعش، با افزايش موج مهاجرت ها به کشورشان مقابله کنند.
حق پناه همچنين به نقش اربيل در راه اندازي دفاتر مستقل نمايندگي در کشورهاي اروپايي به ويژه آلمان اشاره کرد و گفت: اقليم کردستان در کنار سفارتخانه هاي عراق در اروپا، دفترهاي نمايندگي خود را دارد که مي تواند با لابي در ساختار سياسي اين کشورها، اهداف و نيازهاي خود را پيش ببرد.
وي تمايل جديد دستگاه سياست خارجي آلمان به نقش آفريني در آنسوي مرزهاي اتحاديه اروپا را نيز يکي ديگر از دلايل فعال بودن برلين در زمينه کمک هاي نظامي به اقليم کردستان برشمرد.
اين استاد دانشگاه همچنين در رابطه با دسترسي گروه پ.ک.ک به سلاح هاي ساخت آلمان که اخيرا برخي رسانه ها به آن پرداخته اند، گفت: درستي اين اخبار بايد از منابع اروپايي و آلماني پيگيري شود اما دسترسي به تسليحات در اين منطقه چندان دشوار نيست، چه اين تسليحات ساخت آلمان باشد يا کشوري ديگر. ضمن آنکه گروه پ.ک.ک نيز در زمينه تامين تجهيزات لجستيکي خود خيلي حرفه اي عمل مي کند.
وي در پايان تاکيد کرد: شايان ذکر است بر فرض هم که اين اخبار درست باشد، نمي تواند قرينه خاصي داشته باشد. اين در حالي است که بايد ديد اين اخبار از سوي منابع رسمي تاييد مي شود يا خير.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]