واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۲۳ب.ظ)
برنامه ريزي براي اصلاح نژاد و بهبود ژنتيکي اسب کاسپين موج-معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي گفت: بايد برنامههاي اصلاح نژادي و راهبرد بهبود ژنتيکي اسب کاسپين، توأم با تغذيه علمي و ارتقاي سطح بهداشت مورد توجه باشد.
به گزارش خبرگزاري موج،معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي گفت:بايد برنامههاي اصلاح نژادي و راهبرد بهبود ژنتيکي اسب کاسپين، توأم با تغذيه علمي و ارتقاء سطح بهداشت مورد توجه باشد.
حسن رکني در چهارمين همايش بين المللي و پنجاهمين سالگرد معرفي اسب کاسپين در رشت بيان کرد: يکي از برنامههايي که طي يک سال گذشته فدراسيون سوارکاري و وزارت جهاد کشاورزي انجام دادهاند؛ شناسايي اسبهاي موجود بوده و بر همين اساس، موضوع تعيين هويت نژادهاي مختلف اسب در کشور در اولويت ماست.
وي با بيان اين که در اين زمينه اقدامات ارزشمندي انجام شده، افزود: هفت توده نژاد اسب در ايران وجود دارد که منطقه زيستي اين اسبها از شمال تا جنوب ايران، گسترده شده و مهمترين آنها کاسپين، دره ثوري، ترکمن و کرد هست. معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي ادامه داد: مقدمات خوبي در اين ارتباط انجام شده که تأليف کتاب تبارنامه اسب کاسپين يکي از اين مقدمات است.
وي با بيان اينکه طبق آمار حدود يک ميليون رأس از تک سميان در ايران وجود دارند، اظهار کرد: اين جمعيت به عنوان ثروت ملي کشور محسوب شده و بايد به صورت هوشمند، مديريت شوند.
رکني گيلان را خواستگاه اسب کاسپين در کشور عنوان و بيان کرد: حدود 29 هزار رأس اسب در اين استان داريم که تعداد زيادي از آنها، اسبهاي کاسپين هستند.
وي ارج نهادن به گنجينههاي ملي کشور، رونق مجدد اسب کاسپين در ايران و جهان، تجديد هويت اسب کاسپين در خاستگاه اصلي آن، توسعه ورزش سوارکاري براي کودکان و نوجوانان و توسعه توانمنديهاي محيطي روستاها را از جمله اهداف چهارمين همايش بين المللي و پنجاهمين سالگرد معرفي اسب کاسپين عنوان کرد.
وي خاطرنشان ساخت: معرفي سرمايههاي موجود و اشتغال زايي در مراکز پرورش و جايگزين کردن بيشتر اسب کاسپين با اسب (پوني) هاي وارداتي، ميتواند با مشارکت هرچه بيشتر علاقهمندان، موجبات شناخت، معرفي، رونق بخشي و سرمايه گذاري افزون اين نژاد را ميسر کند و گامي مؤثر براي حفظ و توسعه اين ميراث ارزشمند برداشته شود.
معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي با اشاره به ويژگيها و خصوصيات رفتاري اسب کاسپين گفت: تيزهوشي، چابکي و آموزش پذيري سريع ازجمله مهمترين ويژگيهاي اين اسب هست از اين رو، ميتوان در رده بهترين اسبها براي سوارکاري و آموزش به کودکان قرار داده شود.
وي تصريح کرد: نقش روي عتيقهها و برخي صنايع دستي قديمي، نشان دهنده قدمت بيش از سه هزار ساله اين نژاد اسب است و بايد توجه داشته باشيم که اطلاعات اسب کاسپين فقط منحصر به ايران نيست و در دنيا کارهاي مطالعاتي زيادي انجام شده و به سرعت جمعيت آن در حال تکثير است و ما بايد عقب ماندگيها را در اين زمينه جبران کنيم.
رکني با يادآوري اينکه ورزش سوارکاري براي عامه مردم ورزش گراني است، افزود: بايد تدابيري بينديشيم و زيرساختهايي فراهم کنيم تا اين ورزش مورد استفاده عموم قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه افزايش رفاه عمومي با توليد ثروت ميسر ميشود، اظهار کرد: يکي از راههاي توليد ثروت، علم محور کردن موضوعات است و يکي از موضوعاتي که ميتواند منتج به توليد ثروت شود، توجه به اسب است.
وي همچنين توسعه گردشگري ورزشي با محور اسب کاسپين را موجب رونق صنعت صنعت گردشگري و نيز اشتغال زايي در کشور خواند و بر لزوم توجه به اين مهم تاکيد کرد.
چهارمين همايش بين المللي و پنجاهمين سالگرد معرفي اسب کاسپين،با حضور نمايندگان برخي استانهاي کشور و 16 کشور خارجي آغاز به کار کرد و تا هجدهم شهريورماه جاري ادامه دارد. کشورهايي همچون انگلستان، آمريکا، ايرلند، کانادا، سوئد، فرانسه، بلژيک و سوييس از جمله کشورهاي شرکت کننده در اين همايش هستند. در اين همايش، 35 مقاله مورد پذيرش قرار گرفته که دو مقاله آن در قالب پوستر است.
به گفته ايرج بنيادي، رئيس کميته اجرايي چهارمين همايش بين المللي و پنجاهمين سالگرد معرفي اسب کاسپين، کتاب تبارنامه اسب کاسپين براي نخستين بار در کشور، در جريان اين همايش رونمايي ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]