واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از وضعیت لوازمالتحریر در همدان گزارش میدهد
تصاحب بازار نوشتافزار همدان توسط الگوهای غربی
با فرارسیدن فصل مدارس بازار خرید نوشتافزار نیز داغ میشود که البته گرانی لوازمالتحریر و تصاویر نامانوس با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی بر روی نوشتافزارها به مشکل تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، فصل تابستان کمکم رو به پایان میرود که هر ساله در این مقطع، بازار خرید و فروش نوشتافزار و لوازم تحصیل داغ میشود. خانوادهها با خرید نوشتافزار و لوازمالتحریر برای فرزندان شرایط و زمینه را برای استقبال از مدرسه و تحصیل آماده میکنند، این اتفاق برای دانشآموزانی که امسال قرار است تازه به مدرسه بروند و یا در دوره ابتدایی هستند بسیار مهمتر از سایر افراد است و پر از خاطرات شیرین؛ حال با توجه به اهمیت نوشتافزار و البته ذوق و شوقی که دانشآموزان برای خرید این اقلام دارد متاسفانه مباحثی چون گرانی و قیمت بالا و عرضه نوشتافزارهایی لوکس و فانتزی باعث بروز مشکلاتی در این راستا برای والدین شده است. این روزها در بازار بسیاری از اقلام مدرسه و لوازمالتحریر به شکلی لوکس و فانتزی عرضه میشوند و این اقلام قیمت بالایی نیز دارند و والدین نمیتوانند کودکان کم سن و خوشحال از رفتن به مدرسه را قانع کنند که تراش رومیزی استیل با قیمتی به طور میانگین در حدود 20 هزار تومان بهکار نمیآید و تراش ارزانتر هم همان کارآیی را دارد.
*لوازمالتحریر باید استاندارد، ساده و کارآمد باشد نکته قابل توجه دیگر در حوزه نوشت افزارهایی که در بازار عرضه میشود وجود طرح ها و اشکال بیگانه و دور از فرهنگ جامعه ما است که به دلیل اقبال کودکان از این طرحها بر روی اقلام مختلف لوازمالتحریر حک شدهاند. شخصیتهای کارتونی و بازیهای کامپیوتری که توسط سیستم رسانهای غرب ساخته و پرداخته شده، امروز در بین همه کودکان جامعه ما شناخته شده و حتی به شخصیتهای محبوبی تبدیل شده است. بهدلیل همین گرایش، بسیاری از تولیدکنندگان لوازمالتحریر از تصویر این شخصیتها استفاده میکنند که این امر در نهایت تاثیر فرهنگی نامطلوبی بر ذهن و فکر کودکان خواهد داشت. استان همدان اگر چه دارای صنعت تولید نوشتافزار نیست اما با داشتن تعدادی چاپخانه سعی دارد با انتشار تصاویر مورد علاقه کودکان بازار مناسبی را به دست آورد. یکی از فروشندگان لوازمالتحریر و نوشتافزار در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به اینکه بازار این اقلام تنها مختص به این زمان است، گفت: به دلیل قیمت بالای برخی از اقلام مورد نیاز برای شروع سال تحصیلی خانوادهها ترجیح میدهند این گونه وسایل را از دستفروشها و در روز بازارها تهیه کنند.
*لوازمالتحریرهای امروز بیشتر جنبه تزئینی و تجملی دارند حسین عزتی بیان کرد: بسیاری نوشتافزارها که این روزها در مغازهها ارائه می شود کالاهایی لوکس و فانتزی هستند و قیمت بالایی دارند. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این اقلام تنها جنبه تزئینی و تجملی دارند و برخی از خانوادهها هم برای چشم و همچشمی این وسایل گران را خریداری میکنند. این فروشنده لوازمالتحریر بیان کرد: نکته مهم دیگر این است که بچهها فقط به خاطر تصاویر روی نوشتافزارها علاقه به این لوازم دارند و شخصیتهای کارتونی موجب فروش بالای آنها میشوند. وی تاثیر برخی از تصاویر نوشتافزارها را بر کودکان مناسب ندانست و اضافه کرد: برخی لوازمالتحریرهای بیکیفیت فقط به دلیل طرح و رنگ و تصاویر فروش میروند. عزتی قیمت بالای لوازمالتحریر و نوشتافزار را موجب رکود در بازار دانست و گفت: بسیاری از خانوادهها قدرت خرید نوشتافزار لازم و البته لوکس را ندارند. خانم سعیدی که برای خرید لوازمالتحریر به بازار آمده است در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: خرید لوازمالتحریر برای دانشآموزان ابتدایی این روزها سخت شده و صرف هزینه بالایی را میطلبد. وی با بیان اینکه دو فرزند دارد که باید برای آنها نوشتافزار تهیه کند، افزود: خیلی از لوازمالتحریرها فانتزی و لوکس شدهاند و گران هستند. خانم سعیدی بسیاری از لوازم موجود در بازار را غیر ضروری دانست و اضافه کرد: زمانی که به مغازه مراجعه میکنیم با وسایلی مانند جامدادی، کیفهای فانتزی، آبرنگ و مداد شمعی و دفترهایی مواجه می شویم که تنها رنگ و لعاب دارند و چندان بهکار نمیآیند. وی با اشاره به تاثیر کارتونهای خارجی و بازیهای کامپیوتری بر کودکان برای خرید گفت: دفتر معمولی نقاشی زمانی که طرحهای باب اسفنجی و دیگر شخصیتهای کارتونی را دارد گرانتر عرضه میشود و کودکان هم این طرحها را دوست دارند. حال با توجه به انتقادهای خریداران و حتی فروشندگان نسبت به قیمتها و طرحهای روی نوشتافزارها میتوان این انتظار را از مسولان فرهنگی استان داشت که در خصوص طرحهای غیرایرانی نوشتافزارها فکری کارشناسانه داشته باشند.
* تصاویر غربی بر روی لوازمالتحریر نشانهای از رخنه فرهنگ بیگانه استان همدان صنعت تولید نوشتافزار را ندارد اما چاپخانههای موجود در استان با توجه به ظرفیتهایی که در حوزه کودک و نوجوان وجود دارد میتوانند طرحهای مناسبی را برای کودکان در نظر بگیرند. وجود گرافیستها و کارتونیستهای شناخته شده و کاربلد در پایتخت تاریخ و تمدن میتواند ظرفیتی برای اجرای طرحهای مناسب و البته آموزشی برای کودکان و نوجوانان باشد. نکته دیگر اینکه چاپخانهها با توجه به شخصیتهایی مانند ابن سینا، باباطاهر، عینالقضات، سیدجمال و البته شخصیتهای معاصر مانند شهیدان قهاری سعید، احمدی روشن و دیگر شهدا طرحهایی را تهیه کند و با استفاده از جملاتی از این بزرگان نوشتافزارهایی را برای قشر سنی نوجوان تهیه کنند. یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تاثیر برخی طرحها را در ذهن و روان کودکان مناسب ارزیابی نکرد و گفت: این طرحها شاید در نگاه اول یک تصویر به نظر برسند اما همان تصویر تاثیر فرهنگی نامناسبی دارند. مهدی کیمیایی هر تصویر غربی بر روی لوازمالتحریر و نوشتافزار را نشانهای از فرهنگ بیگانه دانست و بیان کرد: همین تصاویر به دلیل هجمه فرهنگی و ورود فیلمها و کارتونها به «دوستان کودکان» تبدیل شدهاند. وی افزود: اینکه کودک و نوجوان امروز بسیاری از شخصیتهای کارتونی و سینمایی غربی را میشناسند و با بزرگان سرزمین ایران ناآشنا هستند، نشان از کمکاری در حوزه فرهنگی دارد. این مشاور آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بر اساس علم روانشناسی برخی تصاویر و نشانهها تاثیری بر ناخودگاه و خودآگاه افراد دارند و این تاثیر امروز با وجود تصاویر شخصیتهای مختلف ناآشنا و غیرملموس بر اذهان کودکان و نوجوان اتفاق خوبی نیست. وی اضافه کرد: کار در حوزه فرهنگی نباید لخت ارائه شود و پیامی را مستقیم نشان دهد چراکه همین موضوع موجب پس زدن برخی اقلام فرهنگی داخلی شده است. کیمیایی تشکیل کمیتهای از کارشناسان فرهنگی را برای پرداختن به این موضوع و تاثیر آن ضروری دانست و گفت: برخی از اقلام با تصاویر به ظاهر ساده مقوله فرهنگ را نشانه گرفتهاند و نباید به سادگی از این موضوع گذشت. =============== محمد مهدی خلجی ============== انتهای پیام/89044/ک40/
94/06/17 - 12:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]