واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۰ق.ظ)
احتمال شناسايي و کشف مخازن گازي جديد در شمال شرق کشور بسيار بالا است موج - مدير عامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز شرق و مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران اذعان کردند که براساس شواهد اوليه احتمال شناسايي و کشف مخازن گازي جديد حد فاصل منطقه خانگيران تا ناحيه کلات ايران بسيار بالا است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا مهدي پور، مدير عامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز شرق، با يادآوري اجراي پروژه لرزه نگاري سه بعدي ميدان خانگيران توسط شرکت نفت مناطق مرکزي به وسعت ۵۰۰ کيلومترمربع از سالهاي گذشته، افزود: تعبير و تفسير اطلاعات فوق توسط مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران خاتمه يافته است و نتايج آن در اختيار شرکت نفت مناطق مرکزي قرار گرفته است و اطلاعات به دست آمده در توسعه مخازن منطقه بسيار سودمند بوده است.
به گفته مدير عامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز شرق يکي از افتخارات اين شرکت توليد گاز ترش بدون هيچگونه حادثه (منجر به فوت) طي مدت ۳۲ سال از زمان راهاندازي تأسيسات بوده است که دليل اصلي آن، پايش و کنترل کيفيت تأسيسات موجود به شمار ميآيد.
مهدي پور با بيان اين که با احتساب ۳ حلقه چاه جديد در حال حفاري، زمستان امسال از ۶۱ حلقه چاه در منطقه خانگيران سوخت زمستاني ۵ استان کشور تأمين خواهد شد، گفت: همزمان با توليد گاز، برنامه تزريق و ذخيرهسازي گاز در ميدان شوريجه D نيز در دست اجرا است.
وي حفظ توليد گاز را مهمترين اولويت کاري شرکت نفت مناطق مرکزي ايران عنوان کرد و گفت: همه ساله براي افزايش کيفيت گاز تحويلي به پالايشگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد تلاشهاي زيادي صورت ميگيرد.
هرمز قلاوند، مدير اکتشاف و عضو هيأت مديره شرکت ملي نفت ايران، بر توسعه ميدان گازي توس با هدف تأمين خوراک پالايشگاه شهيد هاشمي نژاد تأکيد کرد و گفت: ميدان توس در فاصله ۴۰ کيلومتري جنوب غرب ميدان گازي خانگيران واقع شده است و وجود گاز ترش در لايههاي مخزني شوريجه و مزدوران اين ميدان به اثبات رسيده است. اين ميدان در سال ۱۳۸۹ توسط مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران کشف و حجم ذخيره گاز قابل استحصال آن در حدود ۱.۳ تريليون فوت مکعب است و پيشنهاد توسعه ميدان توس در اختيار شرکت ملي نفت ايران قرار گرفته است.
وي ادامه داد: به غير از نواحي ذکر شده در بالا، نواحي ديگر مرزي کپه داغ تا شمال استان گرگان کشور در اولويت بررسيهاي زمينشناسي و ژئوفيزيکي قرار دارند.
مدير اکتشاف و عضو هيأت مديره شرکت ملي نفت ايران اضافه کرد: مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران از چند سال پيش تاکنون فعاليتهاي اکتشافي زيادي را در حد فاصل منطقه خانگيران تا ناحيه کلات انجام داده است که براساس شواهد اوليه علاوه بر ميادين قبلي کشف شده احتمال شناسايي و کشف مخازن گازي در اين مناطق بسيار بالا است که موضوع هنوز تحت بررسي است و در برنامه حفاريهاي اکتشافي اين مديريت قرار دارد.
مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران گفت: براساس آخرين گزارش شرکت BP، ايران به عنوان نخستين دارنده ذخاير گاز اثبات شده در جهان براي سومين سال پياپي اعلام شد.
حوضه رسوبي کپه داغ به صورت حوضهاي مستقل در دوران دوم زمينشناسي شکل گرفته است. بخش ايراني اين حوضه با وسعت ۵۰ هزار کيلومترمربع در شمال استانهاي خراسان و گلستان قرار دارد. ضخامت سنگهاي رسوبي اين حوضه در ايران بالغ بر هفت هزار متر است.
ضخامت زياد سنگهاي رسوبي دريايي و نبود فعاليتهاي آذرين، اين حوضه را پس از حوضه رسوبي زاگرس مناسبترين حوضه براي تشکيل و تجمع هيدروکربور گاز قرار داده است.
حوضه رسوبي کپه داغ در ايران، ترکمنستان، ازبکستان، افغانستان و تاجيکستان گسترش دارد و ميدانهاي عظيم گازي خانگيران و گنبدلي و توس در ايران قرار دارند و ميادين دولت آباد و دونمز در ترکمنستان در اين حوضه کشف شدهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]