واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۲۰ب.ظ)
وزير علوم در مراسم قدرداني از اساتيد نمونه کشور: آييننامه جديد ارتقاي اعضاي هياتعلمي به دانشگاهها ابلاغ شد موج-وزير علوم از ابلاغ آئيننامه جديد ارتقاي اعضاي هياتعلمي با برخي اصلاحات خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري صبح امروز در آيين نکوداشت اعضاي هيات علمي نمونه کشور که در دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد، اظهار داشت: فرهنگسازي و آگاه کردن جامعه بيش از هر مقوله ديگري نيازمند علم و دانش است.
وي افزود: اقتصاد دانشبنيان و تبديل دانش به زندگي از مسير علم و آموزش عالي ميگذرد و در اين زمينه صحبت از علوم جديد و بينرشتهاي به ويژه بين رشتهاي علوم انساني در فضاي علم و دانش جهاني مطرح است.
وزير علوم افزود: اميدواريم با جهتگيريهاي خوبي که در دولت و نقشه جامع علمي کشور صورت گرفته، در کنار سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه علم و دانش بتوانيم وضعيت مناسبي را از نظر علم ودانش براي کشور فراهم کنيم.
فرهادي با اشاره به وضعيت علمي امروز کشور اظهار داشت: تعداد پارکهاي علم و فناوري در سال 2011، 31 پارک بود که در حال حاضر به 36 پارک رسيده، يعني 3 پارک علم و فناوري در دو سال اخير در کشور زياد شده و در کنار آن 23 مرکز رشد به مراکز رشد کشور اضافه شده است.
وي با اشاره به رتبه علمي کشور براساس پايگاههاي استنادي علوم جهان، تصريح کرد: براساس پايگاه علمي اسکوپوس رشد علمي ايران دو پله صعود را داشته و از رتبه 18 به 16 رسيده و براساس پايگاه ISI رتبه ايران از 21 به 18 رسيده است.
وزير علوم تاکيد کرد: در اواسط سال 2015 سهم ما از توليد علم از 1.35 به 1.63 رسيده است.
فرهادي با اشاره به رتبه استنادي ايران از نظر مراجعه به مقالات علمي دانشمندان کشور، گفت: ايران از اين نظر در سال 2014 در رتبه بيست و دوم قرار داشت که اکنون در رتبه بيست و سوم قرار گرفته و رتبه سال 2015 هنوز مشخص نيست.
وي با اشاره به اين که جهتگيريهاي امروز علمي کشور حرکت به سمت دانشگاههاي ماموريتگرا و کارآفرين است، گفت: توسعه کمي در سالهاي گذشته به خوبي صورت گرفته و اکنون شاهد 2880 موسسه علمي هستيم، لذا بايد بيشتر وارد حوزه بهبود و کيفيت مؤسسات آموزشي شويم.
وزير علوم افزود: رشد کمي و کيفي دانشگاهها بر اساس سند آمايش آموزش عالي کشور صورت خواهد گرفت تا فعاليت رشتهها و دانشگاهها براساس نياز کشور باشد. اميدواريم اين سند به زودي تقديم شوراي عالي انقلاب فرهنگي شده و ابلاغ شود.
فرهادي در همين زمينه گفت: بر اساس اين سند ممکن است شاهد تجميع، ادغام، جابجايي و انحلال برخي از مؤسسات باشيم.
وي با اشاره به اينکه در برنامه ششم توسعه به اهداف دانشگاهها به خصوص دانشگاههاي ماموريتگرا و قطب علمي توجه ميشود، ادامه داد: بايد به اين سمت حرکت کنيم که فارغالتحصيلان ما در دانشگاهها بتوانند در حوزههاي مورد نياز کشور اشتغال داشته و در حوزههاي مورد نياز فعالي شوند.
وزير علوم با بيان اين که طبق تاکيد رهبري بر سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي بايد افزايش يابد، ادامه داد: اين سهم در افق چشمانداز 1404 چهار درصد ديده شده و حداقل در برنامه ششم توسعه بايد به 2 درصد افزايش يابد.
فرهادي با اشاره به انتخاب اساتيد برتر و نمونه گفت: نيازمند بازنگري در برخي از آئيننامهها و دستورالعملهايي مانند جذب و آئيننامه ارتقاي اعضاي هياتعلمي هستيم، البته در چند روز گذشته آئيننامه جديد ارتقاي اعضاي هيات علمي به دانشگاهها ابلاغ شد و تلاش شده براساس اين آئيننامه مواردي مانند تحقيقات کاربردي مورد توجه قرار گيرد.
وي در پايان گفت: 20 درصد تحقيقات کشور ما بايد بنيادي باشد، لذا در آئيننامه ارتقاي اعضاي هياتعلمي ثبت اختراعات، کتاب و همه اين موارد به خوبي ديده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]