واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۴ق.ظ)
مراجعه ۳۵۰۰ زوج نابارور به مرکز درمان ناباروري هلال ايران موج - رئيس مرکز درمان ناباروري هلال ايران (رويش) اظهار داشت: در مدت کوتاهي که از فعاليت مرکز درمان ناباروري هلال ايران ميگذرد، حدود ۳۵۰۰ زوج به اين مرکز مراجعه کردهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چوبينه، رئيس مرکز درمان ناباروري هلال ايران (رويش)، اظهار داشت: درمان ناباروري از ابعاد مختلف بايستي مدنظر قرار گيرد که در وهله اول، سياستهاي ابلاغي افزايش جمعيت از سوي مقام معظم رهبري در قالب برنامه ششم توسعه است که قاعدتاً در چارچوب سياستهاي کلي نظام پيگيري ميشود.
چوبينه اذعان داشت: بايد اين موضوع را نيز در نظر داشت که تعداد قابل توجهي از زوجين تمايل به داشتن فرزند دارند، اما به دليل مشکلات جسمي و اقتصادي از اين نعمت شيرين بيبهره ماندهاند.
وي با تاکيد بر اين که درمان ناباروري مزيتهاي قابل توجهي را به دنبال دارد، افزود: در حال حاضر مشاهده ميشود که ناباروري منجر به مشکلاتي نظير افسردگي يا سردي در روابط زوجين و حتي منجر به طلاق ميگردد.
چوبينه با اشاره به اين که داشتن فرزند آرزوي هر خانواده ايراني است، گفت: با اجراي سياستهاي حمايتي در درمان ناباروري ميتوان از بروز بسياري از مشکلات اجتماعي که در فوق اشاره گرديد جلوگيري کرد.
بيش از ۳ ميليون زوج نابارور هستند
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: بر اساس آمار، بيش از ۳ ميليون زوج در کشور نابارور هستند که با اضافه کردن زوجهايي که طي بازه زماني يک ساله زندگي مشترک خود را آغاز ميکنند، سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد به اين رقم اضافه ميشود.
وي بيان داشت: بايد توجه داشت که فقط ۳ ميليون زوج نابارور درگير اين مساله نيستند و بايد خانوادههاي آنها را نيز به شمار آورد که بر اين اساس، ۱۸ ميليون نفر از جمعيت کشور را شامل ميشود.
وي تاکيد کرد: بنابراين، حمايت از زوجين نابارور خدمت به ۱۸ ميليون هم وطن است.
اعمال سياستهاي حمايتي از زوجين نابارور ضروري است
رئيس مرکز درمان ناباروري رويش هلال خاطرنشان ساخت: در حال حاضر بسياري از کشورها با اعمال راهکارهاي تشويقي، سياستهاي افزايش جمعيت را اجرايي ميکنند تا نيروي کار جوان در اختيار داشته باشند. در ايران نيز به همين منظور بايد سياستهاي حمايتي براي زوجين نابارور وجود داشته باشد تا دغدغه اقتصادي درمان را نداشته باشند.
وي تاکيد کرد: به لطف الهي و حمايتهاي رهبر معظم انقلاب، امروز علم درمان ناباروري در داخل کشور وجود دارد و جمهوري اسلامي ايران جزء کشورهاي برتر در اين زمينه شناخته ميشود.
سياستهاي جمعيتي بايد با راهکارهاي منطقي همراه باشد
چوبينه در پاسخ به سوالي مبني بر تعداد مراجعه زوجين نابارور بيان داشت: طي مدت کوتاهي که از فعاليت مرکز درمان ناباروري رويش هلال ايران ميگذرد، حدود ۳۵۰۰ زوج مراجعه داشتهاند که بيش از يک سوم آنها وارد سيکل درمان شده و بالغ بر ۵۰۰ زوج صاحب فرزند يک يا دوقلو شده و يا زوجه دوران بارداري را سپري مينمايد.
وي اظهار داشت: با توجه به اين که شمار قابل توجهي از مراجعين ما از شهرستان ميآيند، سعي داريم بهترين راه را براي مراقبتهاي دوران بارداري ارائه دهيم که به عنوان مثال، معرفي متخصصين در محل سکونت ايشان است.
وي در ادامه تاکيد کرد: سياستهاي جمعيتي در هر کشور بايد با راهکارهاي منطقي و معقول همراه باشد. به بيان ديگر، بايد سياستهاي اين مبحث به گونهاي تدوين و اجرايي شود که بتوان جوان بودن جمعيت کشور را حفظ کرد و از طرف ديگر نيز امکان داشتن يا افزايش تعداد فرزند را تسهيل نمود که بهترين راهکار همانطور که اشاره شد، حمايت از زوجين نابارور به عنوان يکي از اين سياستها بايد به طور جد مدنظر قرار گيرد.
اقدامات حمايتي انجام شده اندک است
چوبينه با بيان اين که بعد فرهنگي موضوع نيز بايد مورد توجه قرار گيرد، متذکر شد: بايد سياستها سنجيده و با دقت تدوين شود و راهکارهايي اعمال شود که سلامت خانواده را تضمين نمايد. به عنوان مثال، در رابطه با احتمال وقوع بيماريهاي مقاربتي و داشتن شرايط جسمي لازم براي بارداري که در بسياري از موارد لازم است توازن بين شرايط خانوادگي و تمايل به داشتن فرزند برقرار شود.
وي همچنين خاطرنشان ساخت: البته اقدامات خوبي در حوزه درمان ناباروري صورت گرفته که وزير محترم بهداشت پيگير هستند تا درمان اين افراد در قالب سياستهاي نظام نوين سلامت انجام شود و تعدادي از اقلام دارويي نيز تحت پوشش بيمه قرار گرفته است، اما اقدامات انجام شده در مقابل هزينه بالاي پروسه درمان ناباروري اندک است.
وي گفت: نتيجه خوب در سيکل درمان ناباروري با تکرار به دست ميآيد و همين مساله بسياري از خانوادهها را به دليل مسائل اقتصادي از ادامه درمان منصرف ميکند.
عدم آگاهي افراد از شرايط محيطي منجر به ناباروري ميشود
رئيس مرکز درمان ناباروري هلال ايران در رابطه با عوامل مؤثر بر ناباروري خاطرنشان ساخت: اولين مساله در اين خصوص به ژنتيک و وراثت مربوط ميشود.
چوبينه با تاکيد بر اين که سن مهمترين فاکتور در توانايي باروري زوجين به شمار ميآيد، طولاني شدن دوران مجردي را يکي از عوامل مؤثر بر ناباروري برشمرد.
وي افزود: عوامل محيطي ديگري نيز به دليل عدم آگاهي افراد گاها منجر به ناباروري ميشود که با اقدام به موقع ميتوان از اين موضوع جلوگيري کرد.
استاديار دانشگاه علوم پزشکي تهران توضيح داد: تعداد بسياري از افراد در محيطهايي مشغول به کار هستند که سلامت جسميشان را در معرض خطر قرار ميدهد و متاسفانه از اين مساله آگاهي ندارند که در صورت آگاهي و با رعايت پاره اي موارد خيلي از اين عوارض قابل پيشگيري مي باشد. آلودگيهاي هوا و محيط کار، عدم تحرک، تغذيه نامناسب و بعضي از بيماريها از جمله مواردي است که در اين زمينه ميتوان اشاره کرد.
وي در پايان خاطرنشان ساخت: با توجه به اين که مراکز علمي و آکادميک قابلي در کشور در اين حوزه فعاليت ميکنند، به تمام افراد توصيه ميشود با مراجعه به اين مراکز و بهرهگيري از مشاورههاي متخصصين از سلامت خود مطمئن شوند تا زمينه داشتن فرزند و بارداري سالم در آينده مهيا شود.
وي گفت: مراقبت از سلامت جسمي و حفاظت از توانايي بارداري را بايد از بدو تولد جدي گرفت. حتي اين امکان در مرکز درمان ناباروري رويش وجود دارد تا افراد مجرد نيز با انجام آزمايشهاي لازم از سلامت خود مطمئن شده و از روشهاي مقاربتي سالم براي زندگي مشترک خود آگاه شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]