واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۲ب.ظ)
عراقچي: نقض برجام موجب بازگشت تحريمها ميشود اما نقض قطعنامه نه موج-سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام مجلس شوراي اسلامي گفت: عراقچي با تاکيد بر اين که برجام ضميمه قطعنامه است گفت نقض برجام موجب بازگشت تحريمها ميشود اما نقض قطعنامه موجب بازگشت تحريمها نميشود و مطابق قطعنامه تحريمهاي تسليحاتي و موشکي بلافاصله لغو نميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدحسين نقوي حسيني با بيان اين که ششمين نشست کميسيون ويژه بررسي برجام امروز برگزار شد، توضيح داد: جلسه امروز با حضور آقايان عراقچي، تخت روانچي، قشقاوي از وزارت امور خارجه تشکيل شد که رياست جلسه بر عهده آقاي زاکاني و با حضور کليه اعضا بود.
نماينده مردم ورامين و پيشوا در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در ابتداي جلسه نکاتي پيرامون مباحث قبلي مطرح شد. بحث گفت وگوي ويژه شبکه دو نيز عنوان شد که زاکاني توضيح داد اولاً قبل از حضور و در هنگام دعوت، به اينجانب اطلاع داده نشد که ميهماني از دولت و تيم مذاکره کننده حضور خواهد داشت. بلکه در بين راه به اينجانب اطلاع دادند و ديگر اينکه ما مطابق مصوبه کميسيون بناي مناظره با هيچکس را نداشته و نداريم چون ما در مقام قضاوت و داوري هستيم نه مخالفت يا موافقت.
عراقچي تصويب برجام در مجلس را به صلاح ندانست
وي اظهار داشت: پس از توضيحات اوليه، عراقچي وارد بحث شد و با تاکيد بر بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار نمايندگان مجلس خبرگان با معظم له، تعبير خودش را از بيانات حضرت آقا بيان کرد و باز هم به عنوان نظر کارشناسي تصويب برجام در مجلس را صلاح ندانست.
نقوي حسيني افزود: عراقچي در ادامه به نقش مجلس اشاره کرد و گفت بر اين باور است که مجلس به برجام اگر به عنوان يک معاهده نگاه نکند، نقش قوي تري را ايفا خواهد کرد چون وقتي که معاهده سند و به تصويب مجلس برسد، قانون ميشود و خودمان به دست خودمان ملزوم کردهايم.
وي ادامه داد: وي در ارتباط با ابعاد حقوقي قطعنامه و برجام توضيح داد که شوراي امنيت فعاليت هسته اي جمهوري اسلامي را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داده بود.
سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام گفت: عراقچي همچنين عنوان کرد قطعنامههاي قبلي ممکن است به لحاظ تحريمهاي اعمال شده، مهم نباشد ولي مجوزي بود براي اقدامات تحريمي ساير دولتها مثل آمريکا و همپيمانان آنها و چنين اقدامات تحريمي آنها به سوي اجماع جهاني و تبعيت ساير کشورها از تحريم پيش ميرفت ولي قطعنامه 2231، موضوع هسته اي را به ذيل فصل 25 تعريف ميکند.
نقوي حسيني افزود: به گفته اين عضو ارشد تيم مذاکره کننده کشور خروج از ذيل فصل هفتم يکي از دستاوردهاي حقوقي قطع نامه 2231 است.
وي ادامه داد: نکته ديگري که عراقچي به آن اشاره کرد اين بود که شوراي امنيت در اين قطعنامه، برنامه هسته اي ايران را با چشم انداز تجاري شدن آن مورد تأييد قرار ميدهد، بنابراين برنامه هسته اي که تهديد عليه امنيت و صلح جهاني ميشد، مورد تأييد قرار گرفته و نه تنها اقدام عليه صلح و امنيت جهاني محسوب نميشود بلکه آن را تأييد و کشورها تشويق ميشوند با ايران و برنامه هسته اي آن همکاري کنند.
سخنگوي کميسيون ويژه بررسي برجام گفت: به گفته معاون وزير خارجه برجام ضميمه قطعنامه است و ارزش قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل را دارد اما قطعنامه بخشي از برجام نيست يعني نقض برجام موجب بازگشت تحريمها ميشود اما نقض قطعنامه موجب بازگشت تحريمها نميشود و مطابق قطعنامه تحريمهاي تسليحاتي و موشکي بلافاصله لغو نميشود.
نقوي حسيني اظهارداشت: عراقچي همچنين بيان کرد از نظر ما هم لغو تحريمهاي تسليحاتي و موشکي خط قرمز نبوده و نيازي هم به لغو نداشتيم چون در اين زمينه به پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي دست يافتيم و تحريمهاي آن را هم رعايت نميکنيم؛ بنابراين آورده شدن تحريمهاي تسليحاتي و موشکي در قطعنامه، يعني اين که نقض آن موجب بازگشت تحريمها نميشود و ما اجازه نداديم که چنين محدوديتي در توافق بيايد چون خط قرمز ما بود که الزام آور براي ما نباشد، چون امنيت کشور مهم تر از اين بود که توافقي صورت پذيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]