واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۳۰ب.ظ)
سردار جلالي: امکان شناسايي افراد با گوشيهاي هوشمند/ آمريکا و اروپا اطلاعات مجازي و سايبري را به سرمايه تبديل مي کنند موج- رئيس سازمان پدافند غير عامل کشور با بيان اين که گوشيهاي هوشمند امکان شناسايي افراد را دارند، گفت: هنگام نگاه به گوشيهاي هوشمند عکس قرنيه چشم توسط گوشي ذخيره شده، امکان شناسايي فرد توسط قرنيه چشم ممکن ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل در رابطه با نفوذ و دسترسي به اطلاعات کاربران گوشيهاي هوشمند گفت: در فضاي مجازي رويکرد جهاني و تکنولوژي طوري راه اندازي شده است که اطلاعات به سرمايه و دارايي تبديل شده است، خيلي از کشورها خودشان را صاحب آن دارايي دانسته و آن را معامله ميکنند. مثلاً مجموعهاي مثل واتس آپ که ظاهراً همه خدماتش رايگان است بعد از گذشت 3 سال از تأسيس ارزش چندين ميلياردي پيدا کرده و توسط گوگل خريداري ميشود. علي القاعده بازار دانش اطلاعات وجود دارد و اطلاعات جمع آوري شده داراي ارزش است.
وي در ادامه گفت: گوشيهاي هوشمند طيف عمدهاي از اطلاعات ما را دريافت ميکنند که بعد ديگر صاحب آن اطلاعات نيستيم. همانطور که شايد خيليها از گوشيهاي هوشمند استفاده کنند، اولين چيزي که وارد ميکنند اثرانگشت است، اثر انگشت فرد توسط گوشي دريافت ميشود. اگر ID و Password شما در جايي لو برود ميشود آن را عوض کرد ولي اثر انگشت را نميتوان عوض کرد. دوم اينکه هر نرم افزاري را که بخواهيد روي گوشيهاي هوشمند نصب کنيد يک ليست از اجازهها (Agreements) را ميخواهد که معمولاً کسي آن را نميخواند؛ همه شماره تلفنها، پيامکها، ارتباطات بانکي و عکسها را درخواست ميکند که بدون توجه قبول (accept) ميکنند، نرم افزار هم تمام اطلاعات دريافتي را در يک ديتا سنتر که اين روزها بيشتر به صورت ابر و cloud computing است ذخيره ميکند.
رئيس سازمان پدافند غير عامل کشور گفت: هنگام نگاه به گوشي عکس قرنيه چشم توسط گوشي ذخيره ميشود و امکان شناسايي فرد توسط قرنيه چشم ممکن ميشود، همچنين از طريق بلوتوث يا واي فاي ميشود از بيرون به گوشي فرمان داده و به عنوان دوربين و ميکروفن افراد و زندگي شخصي آنها را پايش کند.
وي ادامه داد: با اين اطلاعات چهکار ميکنند؟ در واقع نوعي ابزار اطلاعاتي وجود دارد که براي شبکهسازي اطلاعات به کار ميرود، با ابزارهاي مهندسي ارتباطات و مهندسي اجتماعي تمامي بافت و ساز و کار اجتماعي کشور را به دست ميآورند، حوادثي مثل مهاباد و اردبيل در واقع نوعي فراخوان اجتماعي از طريق شبکههاي اجتماعي است که براي يک جمعيت خاصي اين فراخوان ارسال ميشود.
جلالي در ادامه چنين گفت:اين جمعيت چگونه انتخاب ميشود؟ بر اساس اطلاعاتي که از قبل بهدست آوردهاند قدرت مديريت و کنترل مهندسي اجتماعي اجتماعات را به دست آورده و ميتواند بلواهاي سياسي، اجتماعي، امنيتي ايجاد کند درواقع مبناي تمام اينها اطلاعات است.
وي گفت: براي مقابله بايد يکسري اقدامات انجام داد براي مثال گوشيهاي هوشمند که ميخواهد وارد کشور شود مشروط بر اين شود که سرورهاي منطقهاي آنها داخل کشور و در کنترل باشد.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور گفت: در فضاي مجازي و سايبري هر چيزي تبديل به اطلاعات ميشود. داده تبديل به اطلاعات و اطلاعات تبديل به سرمايه ميشود. اين سرمايهها آنقدر ارزشمند است که بين اتحاديه اروپا و آمريکا سر اين موضوع که مرکز اينترنت کجا و در کنترل چه کشوري باشد بحثوجدل است.آمريکاييها با اين مساله، فراتر از منافع حياتي خود با آن برخورد کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]