واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۲۱ب.ظ)
وزير کار: امروزه تعاوني زمينه توليد اشتغال و توسعه اجتماعي است موج - وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با اشاره به اين که بايد ايران اسلامي را به يک تعاوني بزرگ تبديل کنيم، گفت: امروزه تعاوني شيوهاي اقتصادي، اخلاقي و انساني براي رشد اقتصادي، توليد اشتغال و توسعه اجتماعي است. ايران امروز، همزمان به هر سه مقوله نياز دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي ربيعي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، در پيامي به مناسبت هفته تعاون افزود: در شرايط کنوني معضل بيکاري، ميتواند آسيبهاي اجتماعي را گسترش دهد.
به اعتقاد کارشناسان شيوه تعاوني، با توجه به اصول و ارزشهاي آن، تأثير جدي بر روند توسعه اقتصادي، اجتماعي و اخلاقي جامعه دارد.
وي اظهار کرد: مشارکت به عنوان خصيصه ذاتي تعاون، موجب تقويت احساس تعلق اجتماعي و تحقق سطح بالاتري از تعامل ميشود که با تکيه بر قابليتهاي انساني به عنوان شيوهاي اقتصادي-اجتماعي ميتواند نقشي مؤثر در روند فقرزدايي داشته باشد.
وي ادامه داد: اگرچه تعاون در ايران، همواره با بدبيني نگريسته شده و حتي برخي بر اين باورند که اين ابداعي ايراني است که در قانون اساسي گنجانده شده و در نظامهاي اقتصادي موفق دنيا جايگاهي ندارد، اما، کنکاشي در نظام اقتصادي دنيا نشان از کاربرد و اهميت تعاوني در جهان و اين که اين شيوه تا چه حد در دنياي توسعهيافته جا افتاده است، دارد و تعاونيها سهم زيادي در اقتصاد کشورهاي دنيا دارند.
به گفته ربيعي، بر اساس مطالعات انجام شده، تعداد کل تعاونيهاي به ثبت رسيده کشور تا پايان سال گذشته، 194 هزار و 609 واحد بوده که از اين تعداد،100 هزار و 557 تعاوني در حال فعاليت هستند که اگر اين آمار را با آمار امريکا و فرانسه مقايسه کنيم، ميبينيم که حتي تعداد تعاونيهاي فعال کشور سه برابر امريکا و پنج برابر تعداد تعاونيها در فرانسه است.
وي در ادامه اين پيام يادآور شده است: آنچه بدان نيازمنديم، نه فقط افزايش کمي تعداد تعاونيها، بلکه تقويت کيفي و بالا بردن عملکرد آنها است. مسأله ما افزايش دادن تعداد تعاونيها نيست، بلکه بهبود و ارتقاي عملکرد و کارايي آنها است.
وي اظهار داشت: برخي معتقدند نوع تصميمگيري، يا قوانين تعاونيها مانعي پيش روي فعاليت آنها است اما ميبينيم که هر کجا فضاي کسبوکار خوب بوده است، تعاونيها در کنار ساير بخشها رشد کردهاند و حتي در کشور امريکا سهم تعاونيها به حدود چهار درصد اقتصاد رسيده و تا حدود 15 درصد سهم اقتصاد کشورها نيز پيش رفتهاند. بنابراين نياز به تغيير نگرش در زمينه رويکرد به تعاونيها در ايران کاملاً احساس ميشود.
وي ادامه داد: از سوي ديگر با اجرا کردن قوانين و ارتقاي توان سازماني و مديريتي تعاونيها، ميتوان انتظار بيشتري از اين بخش در ساختار کلي اقتصاد ايران داشت.
وزير کار افزود: به هرحال تعاونيها طبق اصول و ارزشهايي که دارند و با توجه به تجربه موفقي که از آنها در دنيا وجود دارد، ميتوانند به صورت بنگاههاي خرد و متوسط که اقتصاد مقاومتي هم بر آنها تأکيد ميکند در خدمت توسعه اشتغال قرار گيرند. ارتقاي درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط و همچنين ارتقاي شاخصهاي اجتماعي، دو محور عمدهاي هستند که هم در ابلاغيه سياستهاي اقتصاد مقاومتي آمده و هم دو ويژگي مهم اقتصاد تعاوني هستند.
وي با اشاره به رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در تبيين اصول حاکم بر تدوين برنامه ششم توسعه، گفت: رهنمودهاي ايشان توجه به علم و فناوري را مستقيماً بيان ميکنند و تجربه دنيا هم نشان ميدهد، ميتوان تعاونيهاي دانشبنيان را گسترش داد و اينها نقش مهمي در تبديل توليد علم به توليد قدرت و ثروت ايفا خواهند کرد.
ربيعي افزود: از سوي ديگر، اعتدال در اقتصاد ميتواند به معني توازن بين نقش مردم و دولت در اقتصاد باشد. از اين منظر، اقتصاد تعاوني ميتواند نقطه تعادلي بين اقتصاد دولتي، بخش خصوصي و اقتصاد مبتني بر مشارکت مردم باشد. در واقع تعاونيها نوعي از فعاليت اقتصادي هستند که مشارکت انساني بيشتري را بسيج کرده و رشد ميدهند و از مشکلات ديگر بخشهاي اقتصادي که موجب گسترش بيکاري و بيعدالتي ميشود کمتر آسيب ميبيند.
وي گفت: از همان ابتداي پذيرش مسووليت در وزارت کار، يکي از انديشههايي که ذهن مرا مشغول کرد چگونگي جايگاه سه حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعي بود اما با تأملي دقيق، به اين مهم رسيدم که براي پيشبرد جامعه، راهي جز اين نيست که ما ايرانيان، با تعاون و همدلي در کنار هم قرار گرفته و با تعريف اهداف مشترک، کارهاي بزرگ به انجام رسانيم تا در مبارزه با فقر و نابرابري و ايجاد رفاه اجتماعي به جايگاه مناسب و درخور شأن برسيم.
ربيعي تأکيد کرد: در اقتصاد کوچک شده به همراه رکود عميق و تورم بالا در سالهاي گذشته و همچنين وجود نداشتن تشکلهاي قوي و نبود باور مناسب، موجب ضعف حوزه تعاون شده بود اما من بر اين باورم که مسأله تعاون با مشارکت و همدلي نه تنها راهکاري براي جان بخشيدن به تعاون به عنوان يک بخش اقتصادي، بلکه داروي نجات بخش مسائل جامعه ايران امروز است.
وي در پايان گفت: معتقدم براي پشت سر گذاشتن مشکلات امروز، ما ايرانيان بايد بيش از گذشته با تعامل و گرفتن دستهاي يکديگر، نهضت ياريرساني را احيا کنيم، غمخوار همديگر باشيم و ايران اسلامي را به يک تعاوني بزرگ تبديل کنيم. در پايان هفته تعاون را به تمام تعاون گران تبريک ميگويم و اميدوارم با تلاش و صبوري در حل معضلات. شاهد گسترش بيش از پيش نهضت تعاون در کشور باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]