واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حضورهای معنادار سعید جلیلی در کمسیون برجام
روز نو : سعید جلیلی همان سعید جلیلی است؛ همان که روزی گفتند عضو جبهه پایداری است و هنوز همان است که آیتا... مصباح یزدی در انتخابات ریاستجمهوری او را اصلح دانست.سعید جلیلی همان سعید جلیلی است که روزی اصولگرایان عنوان میکردند باید روی او اجماع حمایتی داشت. سعید جلیلی همان سعید جلیلی است که دبیر شورای عالی امنیت ملی و در مذاکرات هستهای خواستار اخذ بیشترین امتیازات برای کشور بود و باز هم سعید جلیلی همان سعید جلیلی است که برخی دوست دارند در بورس اصولگرایی بماند و اگر در انتخاباتی شکست خورد تقصیر اصولگرایان دیگر بود که روی او اجماع نکردند؛ و بالاخره سعید جلیلی همان سعید جلیلی است که در شهریورماه یعنی ماه تولدش در سال 1344 به عنوان سخنران مخالف توافق به مجلس خبرگان دعوت شد و برخی هم عضویتش را در کمیسیون ویژه برجام هدیه تولد 50سالگیاش دانستند.
حضور جليلي در هر جمع!
سعيد جليلي از مهرههاي اصلي جريان اصولگرايي است كه البته حمايتهاي آيتا... مصباحيزدي از او سبب شده تاحلقه بزرگي از اصولگرايان را به دور خود داشته باشد. او كه در انتخابات رياستجمهوري متحمل شكست سنگيني از حسن روحاني شد پس شايد نياز به دلجويي داشته باشد به ويژه آنكه از حمايتهايي هم برخوردار است. اما ظاهرا تمايل طيف مصباحيزدي بر حضور اوست، پس بايد حضور جليلي را در خوشبينانهترين حالت به دلجويي از او نسبت داد و شايد بررسي پرونده هستهاي كشور از گذشته تاكنون كه بخش تاكنونش را بعيد است او به طور كامل اطلاع داشته باشد. اما بار ديگر بايد اين سوال را داشت كه او در كميسيون ويژه بررسي برجام مجلس چه ميكند؟ برخي اينگونه مطرح ميكنند كه حضور جليلي در اين كميسيون به واسطه اطلاعاتش در دورهاي است كه رياست تيم مذاكره را بر عهده داشت. بايد به اين نكته توجه كرد كه استراتژي و تاكتيكهای دو تيم دولتهاي دهم و يازدهم در امر مذاكرات تفاوتهاي زيادي با هم دارد و اگر از نظر جليلي رويكرد دوران خودش صحيح بوده است پس به طور حتم نقدهايي از سر تفاوت ديدگاه مطرح خواهد كرد كه با بيطرفي اعضاي اين كميسيون همخواني كاملي ندارد. از سوي ديگر به نظر ميرسد رويكرد انتخاباتي در حضور سعيد جليلي در كميسيون بررسي برجام موثر بوده است چنانكه اتفاقات چند روز اخير و توجه ويژه به او اين گمانه را تقويت ميكند كه اصولگرايان بر حمايت از سرليستي سعيد جليلي به اتفاق نظر رسيدهاند و ميخواهند در هر جايگاهي نام او مطرح باشد و اكنون كه غالب اعضاي كميسيون بررسي برجام را اصولگرايان تشكيل ميدهند پس باعث تعجب نخواهد بود كه سعيد جليلي هم عضوي از آن شود تا مسير انتخاباتي اصولگرايان راحتتر پيموده شود. در همين راستا بود كه ديروز يك نماينده مجلس نهم اقداماتي نظير حضور سعيد جليلي در كميسيون برجام را گارد گرفتن مقابل دولت خواند و گفت: اعضاي كميسيون ويژه از اصولگرايان تندي كه با دولت زاويه دارند، انتخاب شدند. محمدرضا تابش، با تاكيد بر اينكه مهمترين تاكيد رهبر معظم انقلاب درباره بررسي برجام اين است كه اين امر نبايد باعث انشقاق ميان ملت و خدشهدار شدن وحدت شود، افزود: دولتمردان و مجلس بايد براي بررسي برجام اين فرمايش رهبر معظم انقلاب را وجه همت خود قرار دهند. وي با بيان اينكه از ابتدا با بررسي برجام در مجلس مخالف بوده و همچنان نيز بر اين عقيده است، افزود: در تشكيل كميسيون ويژه برجام انتظارها اين بود كه شخصيتهاي پخته و خبره كه درباره مسائل ملي ديدگاه فراجناحي و كلاننگر داشته باشند؛ فارغ از اينكه متعلق به چه جناح و جريان سياسي هستند، شاكله اين كميسيون را تشكيل دهند. نماينده مردم اردكان در مجلس ادامه داد: متاسفانه در انتخاب اعضاي كميسيون ويژه برجام دو فراكسيون اصولگرا تصميم گرفتند. از فراكسيون اصولگرايان هم برخي كه با دولت زاويه دارند، انتخاب شدند. وي با انتقاد از رويه انتخاب شده در برخي جلسات كميسيون ويژه بررسي برجام، تصريح كرد: چه دليلي دارد در نخستين جلسات اين كميسيون از سعيد جليلي دعوت شود و از او بخواهند كه راجع به برجام نظر بدهد؟ چراكه پيش از ورود جليلي از همان ابتدا نظر او و طيف نزديك به او معلوم بود. به نظر ميرسد چنين اقدامي گارد گرفتن مقابل دولت درباره برجام و حفظ وحدت است. عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس يادآور شد: كميسيون ويژه بررسي برجام اگر ميخواهد شأن مجلس را حفظ كند بايد از نگاههاي سياسي و جناحي به برجام پرهيز كنند تا مردم احساس كنند افراد متخصص و حافظ منافع ملي در حال بررسي برجام هستند.
حاميان و رقباي اصولگراي جليلي
سعيد جليلي سابقه حضور در مجلس را ندارد و به نظر ميرسد آنچنان براي اين حضور بيميل نباشد. چرا كه اگر تمايلي نبود در مراسمهاي گوناگون كه هر يك موضوع خاص خود را دارد حضور پيدا نميكرد. اما چه كساني از جليلي حمايت خواهند كرد؟ با توجه به اينكه به اعتقاد برخي سرليستي جليلي ميتواند حاصل تصميم سه تن از بزرگان جريان اصولگرايي به نامهاي آيات مصباحيزدي، موحدي كرماني و يزدي باشد پس بيراه نيست بخشي از اصولگرايان از اين تصميم تبعيت كرده و به آن انتقادي نكنند اما طيفي مانند قاليباف يا ولايتي اگرچه ريش سفيدي و لیدری سياسي بزرگان را قبول دارند اما داراي طرز فكري هستند كه تبعيت در هر حالتي را پذيرا نيستند كه نمونه آن كنار نكشيدنها در انتخابات رياستجمهوري بود. البته حمايت از جليلي به يك موضوع ديگر هم بستگي دارد و آن، عدم تمايل برخي افراد نظير حدادعادل براي سرليست قرار گرفتن است كه اگر اينگونه باشد حدادعادل به راحتي انتخابات رياستجمهوري از صحنه كنار نخواهد رفت و مدعي سرليستي بهواسطه انصرافش از انتخابات رياستجمهوريخواهد شد بنابراين در چنين شرايطي رقابت درون گروهي ميان جليلي و حدادعادل برقرار ميشود.
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]