واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
استفاده از الگوی ظریف برای مذاکرات اقتصادی
روز نو : پس از پایان مذاکرات هسته ای، رفتو آمد هیئتهای اقتصادی خارجی به ایران آنقدر شدت یافته که به تعبیر یک نشریه مهم غربی، فعالان اقتصادی از سراسر جهان هتلهای تهران را تا ماههای آینده برای سفرهای تجاریشان رزرو کردهاند. سوالی که در این خصوص مطرح میشود این است که راهبرد کشور ما در مذاکرات اقتصادی با این هیئتها باید به چه شکل باشد تا بیشترین منفعت را برای اقتصاد ایران در پی داشته باشد؟
پیاده سازی
الگوی مذاکرات هستهای
در همین حال، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از پیاده سازی الگوی مذاکرات هستهای برای مذاکرات اقتصادی خبر میدهد و میگوید: تمام تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که بتواند مذاکرات را به نحوی پیش ببرد که تاثیرات آن، هم وزن تاثیر مذاکرات هستهای در اقتصاد ایران باشد.حسین ابویی مهریزی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش مهمی را در مذاکرات پساتحریم ایفا خواهد کرد و بر این اساس، وزیر صنعت، معدن و تجارت نقشه راهی را برای مذاکرات اقتصادی با شرکتهای خارجی ترسیم کرده است و بیشترین حجم مذاکرات با شرکتهای خارجی را نیز این وزارتخانه انجام میدهد.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این میان، هر هیئت اقتصادی که به ایران بیاید، در چارچوب خاص و مشخصی با آن مذاکره میشود و در بیشتر مذاکرات هم این خط مشی به گونهای رعایت میشود که نتیجه آن، دستاوردهای مهمی برای اقتصاد کشور باشد.وی تصریح کرد: با نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت، تمام مذاکرات اقتصادی با مسئولیت و نظارت شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش میرود و البته در بسیاری از موارد جزئیات مذاکرات با سایر بخشهای مرتبط در دولت نیز چک میشود اما مسئولیت بیشتر مذاکرات با هیئتهای خارجی با وزارت صنعت است.به گفته ابویی مهریزی، قرار بر این است که علیرغم اینکه مذاکرات به صورت جمعی با شرکتهای خارجی انجام میشود، هر کشوری که به ایران هیئت اعزام میکند، پیش از ورود تمام اطلاعاتش در وزارت صنعت، معدن و تجارت متمرکز شود و بنابراین مشخص باشد که هر شرکتی که با آن مقام خاص یا تحت عنوان هیئت تجاری به ایران میآید و پای مذاکره با ایران مینشیند، در چه حوزهای فعالیت میکند و چه توانمندی دارد.به گزارش تابناک، وی اظهار داشت: الگوی ایران در مذاکره با شرکتهای خارجی، همان الگویی است که در مذاکرات هستهای از سوی وزیر امور خارجه پیگیری میشد، با این تفاوت که مذاکرات اقتصادی شاید تنش کمتری نسبت به مذاکرات هستهای داشته باشد اما حساسیت فعالیتهای اقتصادی کمتر از مسئله هستهای نیست.
یک راهبرد بیشتر نداریم
در این خصوص ابوذر ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به آفتاب یزد گفت: به طور طبیعی مذاکرات دو کشور با یکدیگر اصولی دارد که این اصول تابعی است از عناوین که یکی از این عناوین، منافع است یعنی
هر کشوری به دنبال منفعت خودش است. نکته مهم این است که ما یک راهبرد بیشتر نداریم؛ تا میتوانیم مواد خام به دنیا صادر نکنیم و تا میشود کالای ساخته شده از دنیا نخریم.وی افزود: اکنون در کشور ما تولید، اشتغال و معیشت با مشکلات زیادی مواجه است. ما باید کالایی را به دیگران بفروشیم که خودمان ساخته ایم و باید کالایی را از دیگران بخریم که به ما در ساخت کالای موردنظرمان کمک کند. اگر معیار این باشد که محصولات ساخته شده دیگران را بخریم این به معنی تشدید بیکاری و خروج بیشتر ارز از کشور است. اگر به دنبال جلوگیری از خام فروشی به دنیا و عدم ورود کالاهای ساخته شده باشیم روند مذاکرات اقتصادی معلوم است. باید توجه کرد که مذاکرات اقتصادی
داد و ستد است و باید به منافع طرف مقابل هم توجه کرد. ندیمی گفت: دومین موضوع هم این است که لزوما ما با هر کشوری که رابطه اقتصادی داریم نباید نگاه حداکثری داشته باشیم. این نگاه میتواند حداقلی هم باشد. نکته بعدی هم این است که ما نباید به فکر بازارهای یک بار مصرف در دنیا باشیم بلکه باید بازارهایمان مستمر باشد.بنابراین طبیعی است که رویکردهای ما در مذاکرات اقتصادی با دنیا از جنس واردات و صادرات و تکنولوژی باشد. مهم این است که ما راهبردمان را بر اساس اقتصاد مقاومتی تعریف کنیم. چون کشوری مثل ما که چند میلیون بیکار دارد باید این مشکل را حل کند. بنابراین رسیدگی به موضوعاتی مثل اشتغال و معیشت ضروری است. باید با توجه به پتانسیلهای گسترده ای که کشور ما دارد و با برنامه ریزی درست برای مذاکرات اقتصادی هدفگذاری کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]