واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در نشست سمن ها: اولویت های محیط زیست فارس را تشریح کرد خبرگزاری پانا: مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در جلسه سمن های محیط زیستی اولویت های اصلی محیط زیست استان فارس را برای سمن ها تشریح کرد و خواستار شد که در راستای حفاظت و حراست از محیط زیست استان جهت رفع این چالش ها که در بررسی های اتاق فکر استان تنظیم شده است مشارکت و همکاری داشته باشند.
۱۳۹۴ شنبه ۱۴ شهريور ساعت 13:02
به گزارش خبرگزاری پانا، حمزه ولوی مسایل اولویت دار استان فارس را شامل تالابهای استان،ریزگردها،جنگلهای زاگرس ،انواع آلودگی ها ی آب خاک ،هوا ، تنوع زیستی و آموزش دانست و افزود:در استان ما مدیریت آب صورت نگرفته است و آنچه اتفاق افتاده صرفا توزیع آب بوده است.وی با ذکر یک مثال خاطر نشان کرد که اگر مدیریت صحیحی اعمال می شد اراضی و دشتهای حاصلخیز کربال که طی قرنها محصولات زیادی تولید می کرد با صرف هزینه های زیادی که صرف انتقال آب به اراضی بالادست و تبدیل اراضی ملی و جنگلها به زمینهای کشاورزی شد،به شوره زار تبدیل نمی شد.
دکتر ولوی گفت: توسعه تک بعدی در استان فارس به محیط زیستآسیبهای فراوانی زده است، تالابهای استان به دلیل توسعه تک بعدیدر معرض نابودی قرار گرفتهاند و افزایش و جلب مشارکت مردم بومی راهکار اصلی احیایتالابهای استان فارس است چرا که برای حفظ تالاب باید کل حوزه آبخیز اعم از کشاورزی ،صنعت،مردم محلی و ... را در نظر بگیریم.
وی با اشاره به تشکیل ستاد احیای تالابها در استان فارس گفت: چارت این ستاد مشخص شده و این ستاد با ریاست استاندار به بررسی وضعیتتالابها و راههای احیای آنها میپردازد. اعضای این ستاد جهاد کشاورزی،مدیر آب منطقهای استان، متخصصان دانشگاهی ، محیط زیست،سازمانهای مردم نهاد و ... هستند و برای هر تالابکمیتههای اجرایی مشخص شده است.وی تصریح کرد که برای حل این بحران، محیط زیست با رویکرد جدید مشارکتی وارد شده است و ستاد احیاء تالابهای استان با همکاری کلیه دستگاههای استان و با مدیریت و هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان این مهم را پی گیری می کند.کمیته های تخصصی در این ستاد برنامه ها وتصمیمات را به کارگروه برنامه ریزی ،راهبردی و تلفیق ارائه میدهند که پس از بررسی در این کارگروه برنامه ها در ستاد احیای تالابهای استان تصویب و جهت اجرایی به کمیته های محلی اجرایی ابلاغ میگردد
دکتر ولوی با بیان این مطلب که رفع مساله ریزگردها به عنوان معضلی که کشورمان را تهدید می کند نیاز به تعامل منطقه ای دارد که با رویکرد خوشبینانه حداقل 20 سال زمان نیاز دارد که این مشکل برطرف شود گفت:در استان حدود یک میلیون هکتار اراضی بیابانی در حال گسترش داریم که باید بصورت علمی این کانونها شناسایی شود تا بتوانیم اقدامات احیایی و اصلاحی آن را دنبال کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در مورد جنگلهای زاگرس نیز گفت:مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته اما کافی نیست و نیاز به بررسی های بیشتری در این زمینه داریم و باید برای احیاء این جنگلهای ارزشمند ردیف اعتباری ملی در نظر گرفته شود.
دکتر ولوی به اهمیت موضوع آموزش و گسترش فرهنگ زیست محیطی اشاره کرد و افزود سمن ها بعنوان بازوی محیط زیست استان می توانند نقش بسیار مهمی را در راستای رفع معضلات محیط زیستی داشته باشند.
در ادامه این نشست سمن ها سوالات خود را در قالب موضوعاتی همچون تالاب پریشان ،ترسیب کربن،نحوه مشارکت سمن ها و... مطرح نموده و مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس به سوالات ایشان پاسخ دادند.
برنامه پایانی این نشست کارگاه آموزشی بود با عنوانهای الف- مدیریت مشارکتی از نظر اقتصادی و اجتماعی ب-معضلات مدیریت حیات وحش که با تدریس آقای دکتر سید رشید فلاح شمس انجام شد.
گفتنی است این نشست با همکاری ومشارکت انجمن حیات سرزمین ما و در اداره کل حفاظت محیط زیست فارس برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]