واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۲۵ق.ظ)
اولويت محيط زيست حفظ گونههاي جانوري معرض خطر تهديد ايران موج - مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين که اولويت سازمان تلاش براي حفظ گونههاي جانوري اندميک و در معرض خطر تهديد ايران است و درخصوص ببر سيبري نيز سياست ما ايجاد شرايط مناسب و مطلوب براي اين حيوان است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش گفت: با توجه به اين که ببر سيبري که در قرنطينه است، از نظر بين المللي به عنوان يک ذخيره ژنتيکي با ارزش محسوب ميشود، همواره درخواست سازمان حفاظت محيط زيست انجام آزمايشات مجدد براي حصول اطمينان از وضعيت سلامتي اين حيوان بوده است.
سيد مجيد خرازيان، مقدم مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست، با يادآوري انتقال يک جفت ببر سيبري به کشور در سال 89 به منظور احياي گونه ببر در ايران، گفت: در آن زمان بنا به درخواست سازمان دامپزشکي کشور، گواهي سلامت ببرها توسط دامپزشکي دولتي فدراسيون روسيه تهيه و در زمان ورود حيوانات مذکور به فرودگاه مهرآباد در اختيار نماينده سازمان دامپزشکي کشور قرار گرفت.
مقدم ضمن تاکيد اين مطلب که همان زمان هم ورود ببرهاي سيبري به ايران مورد مخالفت بسياري از کارشناسان و متخصصان محيط زيست قرار گرفت، تصريح کرد: اعتقاد کارشناسان اين حوزه بر اين بود که تلاش سازمان حفاظت محيط زيست به جاي احياء يا نگهداري از گونههاي غير بومي بايد معطوف به حفاظت از گونههاي بومي در معرض خطر تهديد باشد.
وي ادامه داد: اين ببرها پس از پنج ماه نگهداري جداگانه در باغ وحش ارم، براي چند ساعت در روز در کنار يکديگر قرار ميگرفتند و حتي در بيشتر مواقع غذاي آنها نيز به صورت جداگانه بود.
مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست ضمن يادآوري اين موضوع که به محض مشاهده علايم بيماري در حيوان نر، دو حيوان کاملاً از هم جدا شدند و نمونه برداري از ترشحات بيني ببر نر و آزمايش نمونهها توسط آزمايشگاه بخش خصوصي پاستور آغاز شد، گفت: نتايج آزمايشهاي صورت گرفته منجر به تأييد وجود باکتري مشمشه در حيوان نر و عدم تأييد اين بيماري در حيوان ماده شد.
مقدم با تاکيد بر اين که تا کنون به رغم آزمايشهاي متعدد توسط موسسه رازي و آزمايشگاه بخش خصوصي پاستور هيچگونه علايمي از بيماري مشمشه در ببر ماده مشاهده نشده است، افزود: آزمايش PCR نمونههاي ببر ماده از نظر عامل بيماري مشمشه (Burkholderia mallei) منفي بوده است و فقط نمونههاي سرم خون ببر ماده که در کشور آلمان آزمايش شدند، تيتر داشتند.
اين مقام مسوول اظهار کرد: اين تيتر نشان دهنده وجود بيماري نيست، بلکه تنها گوياي آن است که ببر مشکوک به اين بيماري است.
وي در خصوص اقدامات سازمان حفاظت محيط زيست براي ببر سيبري به رغم تاکيد بر تلاش اين سازمان در راستاي ايجاد شرايط مناسب و مطلوب براي اين حيوان، تصريح کرد: اولويت حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست تلاش جهت حفظ گونههاي جانوري اندميک و در معرض خطر تهديد ايران است و با همين رويکرد تهيه، تدوين و اجراي برنامه عمل گونههاي در معرض خطر تهديد کشور در دست اقدام است.
مدير کل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش با يادآوري اين موضوع که ببر سيبري از نظر بين المللي به عنوان يک ذخيره ژنتيکي با ارزش محسوب ميشود، تاکيد کرد: همواره درخواست سازمان حفاظت محيط زيست انجام آزمايشات مجدد براي حصول اطمينان از وضعيت سلامتي حيوان بوده است.
مقدم افزود: به منظور جلوگيري از معدوم شدن حيوان و فراهم نمودن شرايط نگهداري مناسب براي آن، اين سازمان طي پنج سال گذشته با جديت موضوع را پيگيري کرده و نهايتاً بر اساس تصميمات متخذه در جلسه 15 ارديبهشت 94، با حضور نمايندگان سازمان دامپزشکي و وزارت بهداشت مقرر شد ببر مذکور معدوم نشود و در صورت امکان نسبت به انتقال حيوان به محل قرنطينه جديد اقدام شود.
وي گفت: تصميم گيري در مورد خروج و يا عدم خروج حيوان از قرنطينه به نتايج آزمايشهاي مجدد بستگي دارد و در صورت مهيا شدن شرايط براي انتقال ببر به محل قرنطينه جديد، در اسرع وقت ضمن هماهنگي با سازمان دامپزشکي و وزارت بهداشت براي اين امر اقدام خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]