واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۳۷ق.ظ)
اتان توليدي در فازهاي ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي اواخر آبان تحويل داده ميشود موج-مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: براساس برنامهريزيهاي صورت گرفته قرار است اتان توليدي در پالايشگاه فازهاي ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي در اواخر آبان ماه امسال به مجتمعهاي پتروشيمي تحويل داده شود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، عليمحمد بساق زاده، مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران با اشاره به روند مناسب توسعه فازهاي ۱۷ و ۱۸ ميدان مشترک گازي پارس جنوبي گفت: براساس برنامهريزي صورت گرفته با آغاز توليد اتان در اين فازها، اتان توليدي از طريق خط لوله مرکزي به مجتمعهاي پتروشيمي ارسال ميشود.
وي افزود: با تکميل ظرفيت توليد پالايشگاههاي گازي فازهاي ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبي و همچنين راهاندازي بخشي از فاز ۱۹ پارس جنوبي امسال وضع متان ارسالي به مجتمعهاي پتروشيمي نيز بهتر از پارسال خواهد شد، پارسال زمستان ۱۰ روز و ۳۰ روز به ترتيب در منطقه پارس جنوبي و ماهشهر مجتمعهاي پتروشيمي دچار کمبود گاز شدند و پيشبيني ميشود امسال اين مناطق با کمبود گاز بسيار کمتري روبرو شوند.
مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: پارسال در مجموع بيش از ۲ ميليون و ۸۰۰ هزار تن اتان به مجتمعهاي پتروشيمي در کشور اتان تحويل داده شده است و امسال براساس پيشبينيهاي صورت گرفته و قولهاي داده شده از سوي مديران بالادستي حداقل يک ميليون ۴۰۰ هزار تن به اين رقم افزوده ميشود به عبارت ديگر در مجموع سهم پتروشيميها از اتان توليدي کشور به مرز ۳ ميليون و چهار ميليون و ۲۰۰ هزار تن ميرسد.
همچنين در سالهاي ۹۲ و ۹۳ توليد محصولات پتروشيمي در کشور به ترتيب ۴۰.۵ و ۴۴.۵ ميليون تن بوده است، پارسال نسبت به سال ۹۲ از لحاظ توليد بيش از ۱۰ درصد محصولات بيشتري توليد شده است.
در سال ۹۲ بيش از ۷۱ درصد از ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي کشور استفاده شد، پارسال اين ميزان به بيش از ۷۸ درصد افزايش يافت و پيشبيني ميشود امسال نيز اين روند افزايش ادامه داشته باشد.
قرار است: توليد روزانه گاز ايران از محل فازهاي اولويت يکم و دوم (۱۲، ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸، ۱۹ و ۲۰ و ۲۱) امسال حدود ۱۰۰ ميليون مترمکعب ديگر در روز افزايش يابد؛ بسياري از کارشناسان صنعت نفت ايران معتقدند تحقق اين امر ميتواند تحولي بزرگ در همه بخشها بهويژه تأمين خوراک مجتمعهاي پتروشيمي کشور ايجاد کند، مجتمعهايي که هم اکنون به دليل کمبود خوراک با حداکثر ظرفيت کار نميکنند.
با به پايان رساندن حدود ۶۰ طرح نيمهتمام باقيمانده از دولتهاي گذشته که ۱۰ تا ۹۰ درصد پيشرفت دارند، ميتوان ظرفيت کنوني توليد سالانه محصولات پتروشيمي را به ۱۲۰ ميليون تن در سال افزايش داد؛ همچنين با اجراي ۳۶ طرح تازه که به ۴۱ ميليارد دلار سرمايه نياز دارد، ظرفيت توليد سالانه از ۱۸۰ ميليون تن در سال فراتر خواهد رفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]