واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۳۱ق.ظ)
آخرين وضعيت محصولات پتروشيمي در سال جاري / 12درصد محصولات صادر شده است موج - مدير کنترل توليد پتروشيمي چندي پيش از توليد 18 ميليون تن محصولات پتروشيمي تا روزهاي آخر مردادماه خبر داد که حالا مديرعامل شرکت بازرگاني پتروشيمي اعلام کرده است که دو ميليون و 263هزار تن از اين محصولات که کمي بيش از 12درصد کل محصولات توليدي است در سال جاري صادر شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي شريفي نيک نفس مديرعامل شرکت بازرگاني پتروشيمي، گفت: از ابتداي سال جاري تا پايان مردادماه، دو ميليون و 263 هزار تن انواع محصولات پتروشيمي به ارزش يک ميليارد و 494 ميليون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
وي با اشاره به وضعيت صادرات محصولات پتروشيمي کشور، اظهار کرد: اين محصولات در طول 1285 مرحله توسط شرکت بازرگاني پتروشيمي، بارگيري و به سوي بازارهاي هدف ارسال شده است.
شريفي نيک نفس در خصوص صادرات گاز مايع (پروپان ونفتا) نيز افزود: در اين مدت، 16 محموله گاز مايع با وزن 218 هزار تن به سوي به بازارهاي خارجي ارسال شده که با صادرات آنها بيش از 87 ميليون دلار درآمد براي کشور کسب شده است.
مديرعامل شرکت بازرگاني پتروشيمي درباره صادرات نفتا تصريح کرد: همچنين از ابتداي سال جاري تا پايان مرداد ماه، 116 هزار تن پنتان (نفتا) به ارزش 58 ميليون دلار به خارج از کشور صادر شده است.
وي ادامه داد: محصولاتي مانند برش سنگين به ارزش 303 ميليون دلار، پارازايلين به ارزش 218 ميليون دلار، متانول به ارزش 48 ميليون دلار، استايرن به ارزش 165 ميليون دلار و پلي اتيلن سنگين فيلم به ارزش 118ميليون دلار، بيشترين سهم را در سبد صادراتي محصولاتي کشور دارا بوده اند.
توليد 18ميليون تن محصول
علي محمد بساقزاده مدير عامل کنترل توليد پتروشيمي، در روزهاي پاياني مرداد ماه با اشاره به عملکرد توليد محصولات پتروشيمي گفت: حدود 18 ميليون تن محصول پتروشيمي در کشور توليد شده که نسبت به ظرفيت اسمي 74 درصد و نسبت به سال گذشته 4 درصد افزايش داشته است که اين ميزان محصولات در سه منطقه ماهشهر، عسلويه و ساير مناطق توليد شده است.
وي افزود: مجتمع هاي توليدي در پارس جنوبي ٧ درصد، ماهشهر يک درصد و در ديگر مناطق ٣ درصد رشد داشته اند.
مدير هماهنگي توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اين که بازارهاي هدف صادراتي در بخش پتروشيمي تغيير نکرده است، گفت: البته با رفع موانع تحريم ميتوانيم صادرات محصولات پتروشيمي به اروپا را افزايش دهيم در حال حاضر حجم صادرات به اين قاره بسيار کم است؛ در واقع محصولات پتروشيمي به صورت بانکر به کشور دومي صادر و از آنجا با تغيير بسته بندي به کشورهاي اروپايي صادر ميشود.
وي سه عامل را به عنوان مشکلات تامين کود عنوان کرد و گفت: گاهي اوقات تأمين اين محصول براي بخش کشاورزي داخلي با مشکل مواجه ميشود. مهم ترين علت دور بودن منطقه توليد کود با منطقه مصرف آن است. در واقع در بخش حمل و نقل محصول مورد نظر مشکلاتي وجود دارد که در صورت انبارداري مناسب و تأمين در زمانهاي نياز ميتوان اين مشکل را برطرف کرد.
مدير کنترل و نظارت بر توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي ادامه داد: يکي ديگر از علتها مشخص نشدن تعيين قيمت کود اوره در ابتداي سال است. همچنين مشکل در پرداخت هزينه کود مورد نياز بخش کشاورزي موجب اخلال در تأمين اين محصول ميشود.
بيشترين سهم صادراتي محصولات پتروشيمي
با اين وجود مشخص است که کمي بيش از 12 درصد محصولات پتروشيمي توليد شده در کشور، صادر مي شود که از آمارهاي ارايه شده مشخص است که هر تن محصولات پتروشيمي که صادر مي شود کمي بيشتر از 660 دلار ارزآوري براي کشور دارد.
البته از نظر حجمي بيشترين سهم صادرات محصولات پتروشيمي به گاز مايع اختصاص دارد که 218هزار تن به خارج صادر شده است که 87ميليون دلار ارزآوري داشته است.
اين درحاليست که از نظر ارزآوري و ارزش دلاري بيشترين سهم از صادرات کشور به برش سنگين به ارزش 303 ميليون دلار اختصاص يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]