واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۴۲ق.ظ)
سفر هياتي از وزارت نفت به آفريقاي جنوبي در ماه آينده موج-معاون وزير نفت در امور پتروشيمي، از احتمال سفر هياتي از وزارت نفت در ماه اکتبر به آفريقاي جنوبي به منظور مذاکره در زمينه فروش فرآوردههاي هيدورکربوري و سرمايهگذاريهاي مشترک دو کشور در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس شعري مقدم، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي، با اشاره به علاقهمندي آفريقاي جنوبي براي توسعه همکاريها با ايران، گفت: ماه آينده هياتي از سوي وزارت نفت براي ادامه مذاکرات به آفريقاي جنوبي اعزام خواهد شد.
وي اظهار داشت: خوشبختانه صنعت پتروشيمي ايران در مسير توسعه قرار دارد و بدون ترديد سرمايهگذاريهاي جديد ميتواند جان تازهاي به اين صنعت ببخشد.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي به نياز آفريقاي جنوبي به فرآوردههاي هيدروکربوري و پتروشيمي همچون آل. ان.جي، نفتا، گاز مايع و نفت خام اشاره کرد و افزود: اين کشور در مذاکرات خود اين موضوع را بارها اعلام کرده است.
وي با بيان آن که خارجيها علاقهمند به حضور دوباره در صنعت پتروشيمي ايران هستند و گفت: ايران سرزمين فرصتها براي آنهاست، در خارج از ايران بهره پول بسيار پايين است و برآوردها نشان ميدهد که صنعت پتروشيمي نرخ حداقل ۲۰ درصدي بازگشت سرمايه را دارد.
وي ادامه داد: سرمايهگذاران خارجي بيشتر به سرمايهگذاري در بخش بالا دست علاقه دارند، زيرا؛ در صورت مساعد شدن فضاي کسبوکار، سرمايهگذاران ايراني بهخوبي ميتوانند در صنايع پاييندست فعاليت کنند، از سوي ديگر نيز بايد در نظر داشت که بخش بالا دست پتروشيمي به سرمايه و تکنولوژي روز احتياج دارد.
وي با اشاره به مذاکرات اخير خود با مسوولان وزارت انرژي آفريقاي جنوبي در خصوص سرمايهگذاري و مشارکت اين کشور در صنعت پتروشيمي ايران، افزود: مسوولان اين کشور توانايي ايجاد رقيب براي غول پتروشيمي آفريقاي جنوبي يعني ساسول را دارند.
شعري مقدم با بيان اين که کشور آفريقاي جنوبي در زمينه GTL داراي دانش فني روز دنيا است، اظهار داشت: صنعت نفت در زمان دولت اصلاحات نيز قرار بود در اين زمينه با اين کشور همکاري داشته باشد، اما؛ به دلايل مختلف ميسر نشد.
براساس اين گزارش، چندي پيش شعري مقدم معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از ابراز تمايل دوباره شرکت ساسول آفريقاي جنوبي براي حضور در صنعت پتروشيمي کشورمان خبر داد و گفت: با کاهش جهاني قيمت نفت، پروژههاي تبديل گاز به فرآوردههاي نفتي اين شرکت در آمريکاي شمالي ديگر توجيه اقتصادي نداشته، از اينرو اين شرکت با توجه به تجربه موفقي که در ايران داشته به دنبال سرمايهگذاري با سود بالاتر در طرحهاي پتروشيمي ايران است.
طرح الفين نهم (پتروشيمي آرياساسول) بزرگترين واحد الفين گازي به شمار ميرود که در زميني به مساحت بيش از ۷۸ هکتار در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس واقع شده است.
در راستاي سياستگذاريهاي اقتصادي برنامه سوم توسعه و با توجه به اعلام آمادگي شرکت ساسول آفريقاي جنوبي در مشارکت و سرمايهگذاري پروژه الفين نهم، شرکت پليمر آريا ساسول با مشارکت مساوي ۵۰ درصدي شرکت آفريقايي و شرکت ملي صنايع پتروشيمي تأسيس شد.
مجتمع پتروشيمي آرياساسول با هدف توليد سالانه يکميليون تن اتيلن، ۳۰۰هزار تن پلياتيلن سبک و ۳۰۰ هزار تن پلي اتيلين متوسط و سنگين احداث شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]