واضح آرشیو وب فارسی:مهر: راههاي مقابله با بحران غذايي در سازمان ملل بررسي شد
جلسه ويژه شوراي اجتماعي و اقتصادي سازمان ملل متحد در خصوص بحران غذايي در جهان جلسه اي را برگزار كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از بخش مطبوعاتي دفتر ايران در سازمان ملل متحد، شوراي اجتماعي و اقتصادي سازمان ملل متحد به رياست "لئو مرورز" سفير هائيتي با حضور نمايندگان دولتها، سازمانهاي بين المللي و سازمانهاي غير دولتي يك جلسه ويژه جهت بررسي بحران غذا در جهان در روزهاي 31 ارديبهشت تا دوم خرداد 87 در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك داشت.
در اين جلسه نظرات شركت كنندگان در خصوص عوامل بروز بحران جاري و راههاي حل آن مطرح گرديد. موضوع تغييرات آب و هوايي، تاثيرات آن بر الگوهاي بارندگي و افزايش خشكسالي، كاهش منابع آب شيرين، بحران انرژي و افزايش قيمت مواد سوختي و انرژي، گران شدن انواع كودهاي مورد نياز در بخش كشاورزي، كم بودن منابع مالي و سرمايه گذاري در بخش كشاورزي، نقش واسطهها در طولاني تر كردن فاصله توليد كننده و مصرف كننده واقعي محصولات كشاورزي، عدم توجه كافي به توسعه مناطق روستايي خصوصاً در كشورهاي درحال توسعه، تغيير كاربري زمين كشاورزي به مسكوني يا صنعتي و تجاري، گسترش بيابانها، عدم تعادل چرا و مرتع و تخريب تدريجي مراتع و همچنين بلاياي طبيعي بعنوان دلاليل افزايش قيمت مواد غذايي در سطح جهان اعلام گرديد. همچنين عنوان شد كه مديريت غير مطلوب و غير صحيح بخش كشاورزي و منابع آب بر اين بحران دامن زده است.
برخي از شركت كنندگان از كشورهاي توليد كننده محصولات كشاورزي خواستند كه مانع صدور مواد غذايي اضافه بر مصرف خود نشوند و به كاهش دامنه بحران غذايي كمك نمايند.
موضوع سوخت هاي زيستي (بيوفيول) كه از برخي محصولات كشاورزي نظير نيشكر و ذرت بدست مي يايد و توليد آن روبه افزايش است نيز به عنوان يكي از عوامل افزايش قيمت مواد غذايي مورد اشاره بود.
در پايان، رئيس شوراي اجتماعي و اقتصادي يك بيانيه صادر نمود كه حاوي نظرات ابراز شده بود.
شايان ذكر آنكه با بروز بحران مواد غذايي در جهان برخي كشورهاي صادر كننده محصولات كشاورزي نظير هند، اندونزي، استراليا و فيليپين صادرات خود را بشدت كاهش دادهاند. بروز طوفان در دو هفته گذشته در ميانمار كه موحب كشته و مفقود شدن بيش از يكصد هزار نفر شد نيز باعث افت شديد صادرات برنج از آن كشور شد.
بخش بزرگي از محصولات نيشكر برزيل و محصول ذرت آمريكا و همچنين محصولات كشاورزي كشورهاي اروپايي براي تبديل به سوخت هاي زيستي جهت استفاده در خودروها اختصاص مييابد. اتحاديه اروپا تصميم دارد تا سال 1399، ده درصد از سوخت مصرفي خود را از سوخت هاي زيستي تامين نمايد.
از سال 2005 تاكنون (ظرف سه سال) قيمت برنج در بازارهاي جهاني دو برابر شده است. قرار است يك نشست در سطح عالي با حضور سران و وزراي كشورهاي مختلف و مسئولين و سازمانهاي بين المللي تحت عنوان «چالش هاي تغيير آب و هوا و انرژي» در تاريخ 16-14 خردادماه سال جاري در رم بنابر ابتكار سازمان خواروبار و كشاورزي تشكيل گردد و بحران جهاني غذا را بررسي نمايد.
دبيركل سازمان ملل متحد اخيراً اقدام به تشكيل يك "گروه موظف" براي بررسي راههاي مقابله با بحران غذا در سطح جهان و تشديد اقدامات انساندوستانه از جمله براي افراد فقر و آسيب ديده نمود.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 424]