تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838063450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شناسایی محوطه استقراری از عصر آهن تا سده ششم و هفتم هجری


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
شناسایی محوطه استقراری از عصر آهن تا سده ششم و هفتم هجری
شناسایی محوطه استقراری از عصر آهن تا سده ششم و هفتم هجری محوطه استقراری چند دوره ای مربوط به عصر آهن تا سده ششم و هفتم هجری در حد فاصل بین مرز جغرافیایی شهرستان ماسال و بخش شاندرمن و ارتفاعات شهرستان رضوانشهر شناسایی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان مجید کوهی کارشناس ارشد باستان شناسی این  اداره کل در تشریح این مطلب اظهار داشت: این محوطه در دامنه ارتفاعات میان کوهی شکل گرفته است و از سمت شمال به ارتفاعات و پوشش گیاهی جنگلی و از جنوب هم به رودخانه و هم به جنگل محدود می شود که دارای مساحتی تقریبی به طول و عرض ۲۰۰×200 متر است.
وی اذعان کرد: در سطح این محوطه، بقایایی از معماری و چیدمان دیوارهایی با نظم و ترتیب خاص را می توان مشاهده کرد که با استناد یافته های فرهنگی سطحی می توان اعلام نمود که از بقایای به جای مانده از ساختار معماری محل سکونت و یا بقایایی معماری قبور باستانی است. 
کوهی طول بلندترین بخش معماری به جای مانده و قابل مشاهده در این محوطه را حدود ۳ متر با ضخامت بیش از ۱ متر دانست و افزود: بقایایی تکه هایی استخوان های انسانی به طور پراکنده در سطح این محوطه قابل لمس است. 
وی تصریح کرد: مصالح به کار رفته در آثار معماری این محوطه از لاشه سنگ های رودخانه ای گرد شده ،لاشه سنگ ، تخته سنگ های زاویه دار کوهستانی و همچنین مصالح بوم آورد بوده و ابعاد تقریبی این سنگ ها بین ۲۰×20 الی ۷۰×70 سانتیمتر است که جنس این سنگ ها از نوع آهکی و ماسه سنگ و کنگلومرا با بافت ریز دانه و بسیار فشرده است.
کوهی با بیان اینکه در بعضی از قسمت های این محوطه می توان تکه هایی از آجر و یا خشت حرارت دیده را به طور پراکنده مشاهده کرد،خاطرنشان کرد: مشخص ترین نوع سفالهایی که در سطح این محوطه نمونه برداری و مشاهده شده سفال هایی از نوع کلینکی مختص دوره ی اشکانیان است که در مرحله ساخت و پخت دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و شاموت و ماده چسباننده آن ماسه نرم است.
این باستان شناس تصریح کرد: در سطح این سفال ها آثار و بقایایی صیقلی شده، داغ دار و براق بدنه ظروف نیز دیده می شود. 
کوهی افزود: بعضی از سفال ها  دارای خمیره و شاموت شن ریز و بقایایی کاه و دارای پخت نامناسب است در لا به لای سفالهای مشاهده شده تعدادی سفال خشن و ستبر ساز نیز دیده می شود که دارای پخت نامناسب و دود زده هستند.
وی به نوع تزینات آثار مکشوفه اشاره کرد و گفت: سفال های شناسایی شده دارای پوشش بسیار زیبا از نوع لعاب گلی غلیظ بوده و نیز بر روی سطح این پوشش طرح و نقش هایی با رنگ سیاه و خطوط مدور در دور تا دور آن دیده می شود.
این باستان شناس با بیان اینکه در محوطه مذکور سفالینه هایی با بدنه زاویه دار از دوره هخامنشی (کرینیتد) مشاهده شده است،اذعان داشت: در مجموعه یافته های سفالی این محوطه بقایای تعدادی سفال لعاب دار از دوران اسلامی مشاهده شده که این سفالینه ها دارای لعاب زمینه به رنگ فیروزه ای ، تزینات هندسی و دوار و  همچنین گلبرگهای چند پر با نقش سیاه است که به احتمال زیاد می تواند مربوط به سده ششم و هفتم هجری باشد. 
کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در پایان بیان داشت: طی یک برنامه میدانی تعریف شده با ارائه برنامه بررسی های میدانی از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان در شهرستانهای همجوار  انجام و نتایج علمی لازم را اعلام خواهیم کرد.         منبع: خبرگزاری میراث آریا




۹۴/۶/۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[مشاهده در: www.iraneasytravel.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن