واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۲ق.ظ)
تاکيد محيط زيست؛ تدوين برنامه ششم توسعه بر مبناي شاخصهاي جهاني توسعه پايدار موج - مدير کل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اين که در اجلاس ريو+20 اهداف توسعه پايدار به تصويب سران کشورها رسيد، گفت: اين سازمان به دنبال جريان سازي و تدوين برنامه ششم توسعه بر مبناي شاخصهاي جهاني توسعه پايدار است.
به گزارش خبرگزاري موج، زهرا جواهريان، مدير کل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد سازمان حفاظت محيط زيست، با اشاره به اين که در اجلاس ريو+20 تدوين اهداف توسعه پايدار و دستور کار توسعه پس از 2015 به عنوان يکي از تعهدات اين اجلاس به تصويب سران کشورها رسيد، گفت: در طي فرايند تدوين اين اهداف نشستهاي متعددي را گروه کاري سازمان ملل برگزار کرد که به نهايي شدن 17 هدف کلان و 169 هدف خرد انجاميد.
جواهريان افزود: کميسيون آمار سازمان ملل (UNSC) براي سنجش و بر پياده سازي اهداف 304 شاخص (INDICATOR) پيشنهاد نمود که براي گزارشات سالانه ملي، منطقه اي و جهاني مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وي با اشاره به اهميت ويژه اهداف توسعه پايدار در سطح ملي و بين المللي، تصريح کرد: الگوي توسعه جهاني پيشنهادي، با توجه به اينکه نظرات متخصصين و ذي نفعان بسياري را در فرايند تدوين لحاظ نموده است ميتواند در راستاي حرکت سمت توسعه پايدار در سطح ملي الگوي جامع و کاملي را ارائه نمايد و شکافهاي سياستي و برنامه اي کشور در اين حوزه را آشکار نمايد.
جواهريان خاطر نشان کرد: به همين منظور سازمان حفاظت محيط زيست اقدام به جريان سازي و اطلاع رساني اهداف توسعه پايدار (SDGs) در دستگاههاي اجرايي کشور نمود تا از اين فرصت براي تطابق اهداف توسعه پايدار با برنامه ششم توسعه استفاده کند.
وي ادامه داد: در گام اول سازمان حفاظت محيط زيست اقدام به شناسايي متوليان امر براي رصد و ارزيابي اهداف و شاخصهاي مذکور سپس 7 جلسه موضوعي با وزارتخانهها و سازمانهاي مختلف تشکيل شد.
وي هدف از برگزاري اين جلسات هماهنگي بين دستگاهها و بررسي فرصتها و موانع واردسازي اهداف توسعه پايدار در برنامه ششم و همچنين آمادگي براي اعلام موضع کشور ايران در مجامع بينالمللي عنوان کرد.
جواهريان تصريح کرد: تاکنون هفت نشست جريانسازي اهداف توسعه پايدار با حضور 100 نفر از مديران و کارشناسان متخصص تمامي دستگاههاي دولتي در سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شده است.
وي افزود: پيشنهادات و نظرات موثري که از اين جلسات گردآوري شده است به رئيس جمهور براي شرکت در اجلاس سازمان ملل در نيويورک ارائه ميشود.
جواهريان يادآور شد: به منظور مشارکت تمامي بخشهاي وزارتخانهها، جلسات داخلي با حضور نماينده دفتر توسعه پايدار و اقتصاد سازمان حفاظت محيط زيست در آن دستگاهها از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.
همچنين، وزارت صنعت، معدن و تجارت در ششمين نشست کميته تخصصي محيط زيست، بررسي اهداف و شاخصها را در دستورکار جلسه خود قرار داده است. ساير دستگاههاي مشارکت کننده در اين فرايند در حال برگزاري جلسات داخلي و ارائه نظرات و مواضع خود در خصوص اهداف و شاخصهاي توسعه پايدار و همچنين سند دستور کار پس از 2015 ميباشند.
گفتني است، دستور کار توسعه پس از 2015 در سپتامبر سال جاري در مقر سازمان ملل به تصويب سران کشورها خواهد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]